Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění na blbost . Nechci platit dvě pojistky najednou

Od: charger®
Dobrý den
Volal mi pojišťovak. Založil semnou novou pojistku na blbost protože stávající platím jako skladnik 6000 kc , ten mi zařídil ze bych platil 3000 kc . Ale ted je problém. On mi vůbec neřekl, ze musi být 6 tydeni lhůta o vypovězení smlouvy . Ted mi přišel ze vypoved jim přišla ale pozdě, takže se smlouva ukončí az příští rok 2027 v dubnu . On mi tvrdí, ze mu nekdo v pojišťovně rekl ze by to měli zrušit hned a ze mi přijde email .. za dva dny . Dnes je druhý den a furt nic .. dnes je čtvrtek a v neděli už to bude 14 dnů. Tak co ted dělat . Okamžitě volat a zrušit tu smlouvu? Jo a ten člověk je z OVB

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Dobrý den,

osobně bych hned zrušil nově sjednanou, pohlídal si termín zrušení stávající a následně sjednal novou se správným datem počátku.

Ověřte si ještě, zda bude opravdu krytý na všechna rizika, která máte ve stávající smlouvě, respektive, která potřebujete. Stává se, že někteří docílí snížení ceny jen za cenu osekání rizik a doplatí na to klient.

hodnocení

2x

Nejvetsi problem je ten ze jde o cloveka z OVB. Tato spolecnost je velmi pofiderni casto operujici az na hrane zakona. Casto odmita plnit podminky a jejich "pojistovaci" umyslne zakladaji nesmyslne smlouvy ktere nic nekryjou a z kterych maji nejvetsi provizi, nekteri po sepsani a uplnuti lhut na zruseni prestanou i komunikovat protoze maji splneno a hledaji si obet jinde protoze uvnitr firmy se jede na pyramidove schema (letadlo) takze poradci "klientum" nakecaji jakoukoliv lez. (tyto informace mam primo od zdroje ktery tam pracoval + na internetu je spousty materialu za poslednich 20 let)

Nove smlouvy po internetu a telefonu jdou vypovedet do 14dnu ihned, staci to oznamit. Ostatni nove lze vypovedet do 2 mesicu s vypovedni lhutou. Zbytek uz ma pravidla (zmena pojistneho, pred koncem roku (tech 6 tydnu) a nebo lze kdykoliv na dohode s pojistovnou. Pokud je stara i pres OVB tak mas smlulu (s nimi se jentak nedohodnes), pokud je to jina pojistovna tak zajdi primo k nim, casto se jde dohodnout.

Byt tebou smlouvy s OVB ukoncim ihned a najdu si normalni pojistovnu.

hodnocení

no on to pres OVB jen zarizoval u jinych pojištoven . vcera jsme spolu rusily tu první smlouvu o zivotním pojisteni protoze jsem po nem chtel novou nebo ji upravit plus jsme jeste resily pojistku na blbost ... takze dnes mi po dvou dnech došla trpelivost, on se mi prestal ozyvat . dnes jsem poslal email ze to rusim . . do uniqa . a do CPP na poj na blbost pry staci , kdyz prijdou dve upominky a pak se to samo zrusi . ani jednu poj jsem neplatil jen podepsal ...

on mi podle me lhal tím jak rekl , že to pujde zaridit i kdyz jsme nestihli tu 6 tydni lhutu u toho pojisteni odpovednosti na blbost. .. ja volal do csob a tem to prislo divny, i me to prislo divny ... v csob mi rekla pani ze by jedine musel znat z nekoho z vedeni ... puvodne jsem chtel jen pojistku na blbost a on se mi nejak vetrel byl kamaradsky a najednou u zjsem mel i zivotko s nim ... nastesti jsem si to uvedomil a vsecko to rusim nebo stalo se vam neco podobneho?

Styl jednání celkem odpovídá "poradcům" z OVB. Přesně co nejvíce jako kamarád který chce to nejlepší pro klienta a přihodí tam něco extra. Velká část poradců často aní nemá školu která by odpovídala jejich práci. Před lety k nim nastoupil spolužák, čerstvých 18, ani maturitu neměl a učil se elektro víc nebylo potřeba. Jeho cele školení bylo právě o tomto přístupu a nalákat klienty na co nejvíc smluv právě kvůli provizím jemu a jeho vedoucímu.
Já jsem takto naletěl na smlouvy partnerských poradců kteří obchází zaměstnance. Jednou si mě zavolali do kanclu, tam mi řekli že dělají důchodové pojištění v rámci zaměstnavatele, a že mám podepsat smlouvu. Já byl čerstvě po škole, první práce a absolutně jsem netušil o co jde, samozřejmě to hráli tak jak je to výhodné a zakecali to tak že jsem podepsal něco co jsem ani netušil co bylo. Ani jsem si to nemohl přečíst prý abych nezdržoval ostatní. Az večer mi došlo co jsem podepsal za nesmysl a hned druhý den jsem to šel zrušit.

veselvelikonoce
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 09. 04. 2026 17:21:13
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]