Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celoobličejová maska Apnoe

Od: jarek7

Dobrý den. Léčím se na Apnoe. Používám celoobličejovou masku Přístroj který používám je Lowestein medical. Přístroj je hrazený pojištovnou ale podmínka léčby použití minimálně 4.hodiny jinak mi bude odebrán.Nemocnice si mne pozve kde přijede technik který vysvětlí připojení zvlhčení vzduchu.Zatím nemám žádné informace ani mi nebyly zděleny z nemocnice ohledně přístroje a dalšího pruběhu nemoci atd? Jaké máte zkušenosti s nemocí atd? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jednou za rok odnesu přístroj na kontrolu, stáhnou data z karty, pochválí mě, že ho používám denně, zakroutí hlavou, že se nesetkali s tím, že by si někdo sám přenastavoval parametry Bipap režimu, nabídnou mi novou masku a další návštěva zase za rok. Když jsem byl na tom jednou zdravotně špatně, vyřídili jsme to tak, že jsem jim jen poslal data z karty.

siroko
hodnocení

0x

Mám Resmed AirSense 10 Elite a celooblyčejovou masku AirFit F20. Podmínka 4 hodiny denně je stejná, ale pár dní v roce kdy mám rýmu (při nemoci dle instrukcí se to nemá používat), nebo jedu na vandr jim nevadí.Kontrola 1x ročně - první rok s přístrojem, nyní už bez něj, nemusím ho tahat. Při této kontrole mi vždy nabídnou i předpis na výměnu masky, hadice, zvlhčovače, filtrů. Spoluúčast mám 10% ceny spotřebáku (nebo i třeba servisu). Jinak vše platí pojišťovna. Jo a kartu s daty tahat také nemusím, je v tom SIM karta a odesílá to údaje samo. A mohou to i na dálku nastavovat.

Jinak kolega výše se chlubil jak se divili že to přenastavil. No na internetu jsem si také našel jak do servisního menu. A pak se pochlubil doktorce, jak jsem si to nastavil. Dostal jsem vynadáno a varování, že bych tímto porušoval podmínky léčby a o přístroj přišel.

liska5
hodnocení

0x

Ten přístroj Vám zůstane léta. Pomáhá hodně, ale nevyléčí. Navíc zvlhčuje sliznice, tak snižuje riziko respiračních onemocnění. Co rok jezdíte na kontroly, kde vám dají recept na některé "opotřebované" komponenty. Monitorují Vás bez vašeho přičinění. Pokud třeba budete hospitalizován, nebo pro rýmu vám nepůjde dýchat, nahlaste zprávou, že nemůžete přístroj používat dne toho a toho. V případě hospitalizace chtějí propouštěcí zprávu z nemocnice /ofotit nebo kopii/. Taky se hodí mít mít doma kapky do nosu. Jinak jednou za měsíc propláchněte hadici - dá se přiložit na hubici vodovodu nad vanou, občas vyměňte filtr / ten malý obdélníček/. Denně vytřete masku po použití vlhčeným ubrouskem pro mimina. Píšou, že do nádobky patří destilovaná voda a přitom schvalují převařenou. Píšu ale o jiném přístroji: Resmed. Jinak mně připadá lepší maska nosní, že se v noci dá klidně napít z lahvičky, promluvit, a v případě rýmy se můžete nadechnout ústy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]