Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účinný dezinfekční sprej na erotické pomůcky

Od: dan

Zdravím, jaký účinný dezinfekční sprej na erotické pomůcky, byste mi doporučili? Na některé výrobky jsem již koukal, ale nejsem si úplně jistý kvalitou. Jak poznám kvalitní dezinfekci, která zníčí 99% bakterií?
Zde jsou názvy sprejů, na které jsem koukal. (Přemýšlím, jak výrobky ověřit) Pjur Toy Clean 100ml (ve složení toho moc není), ToyJoy Toy Cleaner Spray 150ml a Toy Cleaner 150 ml od Růžového slona. Asi nejlepší. Ještě jsem našel tento, ale zaráží mě tam ty obsažené zinkové soli. LELO Antibakteriální čisticí sprej 60ml. Mám silikonovou erotickou hračku. A jaké používáte mýdlo? Prý nestačí pouze dezinfekce, což mi přijde jako blbost, ale budiž.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Normalni mydlo bez parfemu a tepla voda. Cokoliv jineho je vyhazovani penez. Maximalne pak nejaky specialni gel na hydrataci pri uskladneni.

hodnocení

3x
Obyčejné mýdlo a pitná voda. Ty zázračné vodičky je jen vyhazování peněz.

mate59
hodnocení

2x

Pokud to používáte pouze vy,stačí dobře omýt vodou a sprchový gel nebo běžné mýdlo.Různé spešl spreje jen vyhání peníze z peněženky.

jenda22

Antibakteriální mýdlo.

dan
hodnocení

Ale většina těch antibakteriálních mýdel obsahuje ethanol, což není pro ty pomůcky vhodné.
0rion

Pokud tekuté mýdlo obsahuje nějaké alkoholy, tak se nejspíš jedná o phenoxyethanol, případně jiný alkohol s podobným účinkem, které tam jsou ve velmi malém množství a slouží jako konzervant. Materiálům erotických pomůcek nijak neublíží. Používání běžných alkoholů, které se často používají v prostředcích na desinfekci rukou (ethanol, isopropanol...) v tekutých mýdlech nedává smysl. Ty čistící prostředky ze sexshopů jsou jen taháky na peníze, Sanytol desinfekční tekuté mýdlo apod. vám udělá stejnou službu za desetinu ceny.

dan
hodnocení

Já totiž koukal na Sanytol Dezinfekční gel na ruce, ten obsahuje ethanol. Ale klasické mýdlo na ruce ho pravděpodobné nemá. A na co si dát pozor, co by mýdlo nemělo obsahovat?

re4zon
Nic jako antibakterialni mydlo neexistuje, to je marketingova blbost. Kazde mydlo je antibakterialni, protoze odmastovace nici bunecnou membranu a schopnost se udrzet na povrchu. I chirurg se pred operaci muze umyt jakymkoliv mydlem, pokud nebude obsahovat nejakou tezko oplachnutelnou parfemaci..
0rion

Každé mýdlo samozřejmě funguje antibakteriálně i antivirově, protože poškozuje ochrannou membránu, nicméně na některé mikroorganismy je krátké, pouze je spláchne. Antibakteriální mýdlo bych neoznačil jako marketingový nesmysl, antibakteriální účinek je u něj posílen, spíš se jedná o zbytečnost. Jeho intenzivnější působnost je pro běžné použití dá se říci zbytečná, ale třeba na návštěvu Afriky nebude od věci.

hodnocení

2x

Ocet kvasný, lihový 8% - lehce zředit a všechno v tom umýt.

Ženy mají také v pochvě nižší pH právě kvůli tomuhle, aby se tam nic "nevylíhlo" a nepotřebují žádnou dezinfekci.

dan
hodnocení

Aby ten ocet nepoškodil silikon

Ocet je poměrně agresivní.

tm
hodnocení

1x
Kup si salátovku a je to. Ale bacha - pokaždé novou!
dan
hodnocení

Nemusíš se tím chlubit, že máš rád salátovku v zadku. *zed* A že ti to dělá dobře, neznamená, že to dělá dobře i ostatním.

A po použití ji se slevou koupí @tm.
tm
Tak on si strká do zadku kolík... není to už jedno?

liska5
hodnocení

0x

Existuje nepálivý desinfekční sprej Asept. Chce to vyzkoušet, co udělá se silikonem, ale na dětském odřeném kolínku nenechá nežádoucí změny.

km
snad nepouzivate detske kolinko jako erotickou pomucku...
liska5
08.04.26 21:17

*alene**smich*

bear
09.04.26 06:29

*haha*

tm

Koleno je prostě slast... k němu ještě kousek bůčku a je to vrchol všeho!

pb®
hodnocení

0x
Zeptám se, ony se pohlavní orgány něčím dezinfikují, nebo stačí na jejich omytí obyčejná voda případně mýdlo? Erotickým pomůckám bych dopřála stejnou péči.
tm
Asi si myje šulina savem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]