Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krátká doba od jednoho zákroku ke druhému?

Od: janina

Zdravím a přeji pěkné velikonoční pondělí. Chci se zeptat. 15. 4. má jít táta na implantaci defibrilátoru a pak 26. 5. na operaci ledvinového kamene. Říkám si, že je to docela krátká doba mezi zákroky. Ten termín v půlce dubna byl tátovi nabídnut minulý týden. Myslíte, že je to v pohodě přibližně měsíc a půl mezi zákroky nebo by bylo lepší některý z těch termínů posunout? Lékařů se táta zatím neptal, jsou Velikonoce a ten dubnový termín byl nabídnut ve čtvrtek, takže tak.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

2x
Si představte, že někdo po velkém úrazu (nehoda?) prodělá několik operací za sebou, třeba hned po sobě, prostě se to musí udělat.
Konkrétně vám odpoví lékař/operatér.

oliva
hodnocení

2x

Implantace defibliratoru se dela v lokalnim umrtveni, neni to velky zakrok.
Ale urcite to konzultujte s lekari.

hodnocení

1x

Myslím si, že to nevadí. Zavedení defibrilátoru není nic až tak složitého, i když je to pro pacienta moc důležitý výkon. Pak má víc než měsíc na zotavení. A ledvinové kameny se dneska většinou odstraňují laparoskopicky, rozbijí se a písek se odstraní. Já jsem byla v roce 2014 ještě na klasické operaci ledviny a to bylo horší. Dneska už je to v pohodě, to naše zdravotnictví jde pořád dál.

Ať se taťka nebojí, když to potřebuje, je lepší, že mu dali takhle brzké termíny. Vím, že na mnohé se čeká měsíce, někdy i roky. Tak ať je rád, že to bude mít obojí brzy za sebou a bude mu zase dobře. Jaga.

bear
hodnocení

0x

Táta ho dostal taky. A rozhodně to není nic tak velkého, aby si ho tam nechali měsíce.

A nepište zákrok. To zní dost divně.

Lékaři dělají "výkony" nebo operují, implantují, atd...

Zákrok dělají policajti.

nov

Termín lékařský zákrok se běžně v medicíně používá.

bear

Termín "zákrok" je více hovorový mezi laickou veřejností.

Lékaři ho používají minimálně.

I pojišťovny mají seznam výkonů k proplácení. Nikoliv zákroků.

liska5
hodnocení

0x

Já měla ve svých 75 letech týden mezi dvěma operacemi - narkózami. Šlo o úraz a obě operace trvaly dlouho / navrtali mi 4 kovové dlahy/. Neměla jsem a následně nemám problémy.

bear

Ono to uvedení do CA se dá prý připodobnit velmi stručně k pocitu opilosti a následné kocovině. No a když si člověk řekne, že někdo chlatá každý den nebo ob den, tak na játra a ledviny je to podobná neli větší zátěž než CA, kde se to hlavně odvíjí od doby výkonu v CA.

Někomu trvá operace půl hodiny a někomu 4 - 5 hodin.

Takže i na tom záleží, pokud jde o rozestupy.

A implantace kardiostimulátoru je rozhodně menší invazivní výkon nežli výměna TEP nebo jiné ortopedické úkony či výkony v traumatologii třeba po autonehodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]