Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodejna oděvů - kde sehnat dodavatele

Od: sedlib* odpovědí: 10 změna:

Hezký den,
Potřebuji poradit, bydlíme na vesnici cca2500 obyvatel a máme tu 1 supermarket ,2 menší markety a 2 potraviny které mají větnamci. Jenomže oděvy tu nejsou vůbec. Poslední tu zavřel a otevřel si potraviny-děs. Chtěl bych manželce založit prodejnu s textilem, nějakým levnějším žádná značka, jenže nevím na jaký velkosklad nebo dodavatele se obrátit.Já dělám do stavebnictví takže to je uplně jiná komodïta. Děkuji za rady a podměty.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Sedlib, obdivuji Vás, že máte odvahu do něčeho takového jít. Já mám spíš jinou otázku - jak víte, že u Vás na vesnici bude o prodejnu s oděvy zájem? Dnes už většinou jezdí všichni nakupovat do měst a i v obchodních centrech se objevují např. trička pod sto korun, "značková". Máte svůj vlastní prostor, nebo si jej budete pronajímat? Vydělá Vám obchod natolik, aby se pokryly náklady a manželka si vydělala aspoň tolik, jako by chodila do práce?

Bydlím na malém městě (spíš jsou to spojené roztáhlé vesnice) a vím, že kdokoli tohle zkoušel, moc dlouho se neudržel. Tím Vás samozřejmě nechci odrazovat ani podceňovat.

Napadla mě ještě taková věc. Pokud byste se rozhodl do něčeho takového jít, existují něco jako kamenné prodejny katalogového oblečení Quelle a Halens. Spousta zákazníků si raději dojede tam, kde mohou zboží hned vrátit, než by platili poštovné za dopravu domů a potom další poštovné za vrácení. Toto by se dalo provozovat jako doplňková činnost k tomu prodeji.

pt®
hodnocení

0x

Nevím, zda máte na mysli otevřít tkz. "sekáč", nebo prodejnu nových oděvů od výrobce. Ale určitě je na internetu spousta velkoskladů, které Vás svým sortimentem uspokojí. Pokud bydlíte blízko hranic s Německem, můžete si dojet tam, do některé prodejny s výprodejovým zbožím a zde prodávat. Pokud budete zde nakupovat ve velkoskladu pro "sekáč", prodají Vám zboží na kila a bez výběru /směs/. Takové oděvy, by si musela manželka přeprat, vyžehlit a pak prodat. To je můj názor. určitě přibudou další. - stařenka

sedlib*
hodnocení

Děkuji za rady ,Německo mám daleko to spíš slovensko nebo rakousko ty mám za humny. Sekáč nechcy, normální zboží ale ne značkové.Nějaké za normální ceny.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Prodejna oděvů? Dneska? To je v podstatě sebevražda. Jediná šance je prodávat ve vlastním a jezdit nakupovat sem

sapa-praha.cz/...

cocinkamichalka*

Tržnice SAPA je proslavená, problém je v tom, že většinou lze nakupovat po větších baleních a navíc jde o vietnamské zboží, což tazatel prodávat nechce *nevi*

sebod*

Tazatel až zjistí rozdíl v nákupních cenách v SAPĚ a u jiných výrobců (či velkoobchodů), tak bude rád, že v SAPĚ může nakupovat

ladinpraha*

Samozřejmě, že jde o vietnamské zboží, ale jiné zboží za rozumnou cenu nemá šanci prodat. Nemusíš kupovat velké balení. Dostaneš množstevní slevy i kyž si to vybíráš po kusech. Vezmeš třeba 20 ks, ale vybereš si je. Takhle to tam dělá většina prodejců, kteří tam nakupují. Brát velké balení, bez ohledu na to jaká skladba v něm je, to už dnes nikdo nedělá, protože by to neprodal.

lidus*
hodnocení

0x

Nevím zda to bude prosperovat. Na vesnici kde máme chalupu byl sekáč 4 roky a stejně ho zavřeli, také prodejna oděvů jak říkáte žádná značka a nešla, prý snad jen občas dětské věci, byli v nájmu a tak to také zrušili. Nevím jak u vás ale sem jezdí 2x do měsíce jakési oblečení příjde mi to Polsko a Vietnamská tržnice a ti když rozbalí stánek mají frontu.

sedlib*
hodnocení

0x

Děkuji všem za připomínky a podněty, Praha je pro mě hoodně z ruky tak jedině něco podobného blíž.Dáme hlavy dohromady a uvidíme .Ještě jednou díky všem.

durancea*

Máme 2x větší město a paní s galanterií se tu neuživí.

Jako dobrý nápad mi přijde ten od Cocinkamichalka - zkuste oslovit Halens (Quelle snad už je pod ním), zda existuje možnost spolupráce. Současně ale počítejte s tím, že se neuživí jen takovým sortimentem, musí si přidat další, aby lidi chodili (bazárek, dárkové věcičky, galanterie, úklidové prostředky ... příp. něco specifického, co není v okolí a lidi jsou ochotni pro to zajet i dál, nenapadá mě nic konkrétně, ale třeba takový sportbazar je úspěšný v širší oblasti a lidi si tam zajedou ) ... (osobně bych měla nápad na další sortiment, když už máte možnosti kamenného obchodu -pokud chcete, napište mi na vnitřní poštu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]