Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení začínajícího vztahu

Od: dominik1

Dobrý den,

obracím se na Vás s pro mě docela neuchopitelným dotazem, protože sám úplně nevím jak to řešit.

Cca měsíc se scházím s dívkou (mě 31 a jí 30). Když jsme začali randit zdála se fajn, občas na začátku zmínila nějaký nevydařený vztah a byly to momenty kdy jsem zpozorněl. Vedli jsme pak ještě do dneška celkem 2 náročnější debaty.
V té první mi sdělila, že jí jeden bývalí přítel pravidelně znásilnoval, aby spolu měli dítě. Nakonec ho jějí otec výhodil a tím to mezi nimi skončilo, ale prý jí ještě někdy napíše, ale nereauje (jak tomu sem neověřoval, ale věřím že s ním v kontaktu není, napíše takový ty všeobecné fráze jak se má apod, když se napije nebo si zahulí).
Už tady sem sem zpozorněl víc a vnímal co mi o svých vztazích říká. Ze všech konverazí mi vyplynulo, že se na partnery hodně fixuje a hledá v nich svojí hodnotu, coz se né vždy vratí.
Včera večer se mi tohle vlastně potvrdilo, když jsme vedli druhou debatu a řekla mi, že do jejíh černobílého světa sem ty barvy přinesel až já. Takže jsme to rozebrali do hloubky.
Já sám sem si před rokem prošel hodně ošklivým rozchodem a randit znovu sem začal až na pozdim, když jsem se postavil na nohy já sám i proto se celkem bojím tohle ukončit a nechci aby to na ní mělo negativní dopad, ale žít v tom taky nedokážu, ale rozhodně to nechci ukončit jako ti předemnou a ghoustnout ji, ale já sám náročné rozhovory nezvládám, pracuju na tom, ale mám před sebou ještě kus cesty.
Mám největší strach, aby jí to ještě víc nezasáhlo, protože i po partnerovi, který jí zneužival přemýšlelal o sebeukončení. Poslední partner jí úplně ghoustnul a nakonec napsal jen "promiň". Ona po tom začala cvičit a to je vlastně další věc, kterou dělá hodně nezdravím způsobem. Už sem tohle v pár vztazích zažil a tím, že nesní ani to minimum kalorii, do toho se fakt přemáha ve fitku jí to v psychice moc nepomáhá a já so bojím toho, co to s ní udělá, když to ukončím.
Ani nevím jak tohle citlivě říct, ale nechci aby si to nevyložila, tak že se mi nelibí nebo něco takového.
Mám ještě dost práce sám se sebou a nemůžu držet nad vodou dva lidi.
Díky za pomoc a rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

To, co popisujete mi nepřipadá jako vztah. Oba nechcete být sami, to jo, ale ona se celkem rychle navěsila na Vás. Vy přitom ve 30 váháte, zvažujete, řešíte její traumata a psychické potíže. Hladová do fitka, to je jak sebepoškozování. /Ona shazuje kila?/ Lidi se scházejí a rozcházejí, když cítí, že to není ono. Vy to cítíte, tak jí to řekněte. Je možné, že Vám bude vyčítat, že kvůli rozchodu s Vámi bude zas ve srabu. To je ale vydírání. Vy za ni nenesete zodpovědnost. Místo období, kdy máte pociťovat štěstí a pohodu v novém vztahu, tak řešíte její minulost i současné psycho- stavy. To nikam nevede.

hodnocení

1x
Nejhorší co pro sebe můžeš udělat je být s někým jenom proto, aby se náhodou ten člověk nesebeukončil. Věř mi, fakt za ní nejsi zodpovědný a ani bys neměl být chtít.

id
hodnocení

0x
Přepošlete ji zdejší vaši zpověď. Čím dříve, tím lépe a vyčkejte na reakci.

hodnocení

0x

Zdravím. Podle toho co píšete je jasné, že se musíte dát po psychické stránce oba do pořádku. Každý na sobě musíte pracovat. Vztah by byl pro vás pro oba hodně náročný. Čím dříve to ukončíte, tím lépe pro oba dva. Řekněte jí, že se na vztah s ní prostě necítíte, ať si najde vhodnějšího partnera. Bude se s tím muset nějak srovnat. Pokud to sama nezvládne, může vyhledat odbornou pomoc. To už je na ní. Vy jste zodpovědný jen sám za sebe.

bramburka
hodnocení

0x

Vztah s takovouhle osobou, ktera nema zadnou hrdost ani vuli, je predem urceny k zaniku.
Kdyz ji nechcete ranit, reknete ji, ze jeste nejste na vztah pripraveny a ukoncete to.
Tahle zena by vam sebrala veskerou energii a stejne byste se rozesli.

ltz
hodnocení

0x
Když už po měsíci co se znáte cítíte, že vztah je pro vás problematický, tak nemá cenu to dále prodlužovat. Zůstávat s ní dál asi nemá cenu, když vám ten vztah nedává to, co byste chtěl. Asi byste to ani nezvládl i kdybyste chtěl. Po předchozím nevydařeném vztahu asi na to nemáte ani sílu. Proč byste měl být s člověkem, který vám nevyhovuje. Tak si připravte slušnou řeč, co jí řeknete. Možná ji to zasáhne, ale na vztah musí být dva. Prostě jste to spolu jenom zkusili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]