Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adresa ve výpovědi?

Od: buchta

Dobrý den,

je prosím vás adresa zaměstnance, který podává výpověď z pracovního poměru povinným údajem, který se musí na výpovědi vyskytovat nebo nikoliv?

Podle tohoto vzoru prace.cz/... je zde uvedena možnost bydliště.

Pokud by však zaměstnanec zapomněl tento údaj vyplnit, mohlo by to mít za následek neplatnost takové výpovědi za předpokladu, že by všechny ostatní náležitosti z daného vzoru byly v pořádku?

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U výpovědi je potřeba zaměstnance jasně identifikovat (většinou stačí plné jméno), jasně uvést, že jde o výpověď, odkdy platí a podepsat se s datem.

To je asi tak všechno.

Výpověď jsem dával psanou volnou formu, prostě nadpis, řádek textu, jméno, podpis a nahoře adresu zaměstnavatele.

Nikdy nebyly problémy s platností. Bydliště jsem nikdy neuváděl.

(Pokud by chtěl zaměstnavatel dělat ofuky, že to musí být na papíru z jeho účtárny a podepsané rodič, prarodič, závodním výborem a tak, tak by musel najít, kde je takové forma uvedená v zákonu (nikde), jinak to bude platné, i když by se mu to nelíbilo. To, že účtárna je zvyklá ... roli nehraje.)

hodnocení

3x

Možná by mohl nastat problém, kdyby ve firmě pracovalo víc zaměstnanců se stejnými jmény. V takovém případě by ale asi stačilo uvést datum narození. Adresu po mně nikdy nikdo nechtěl.

doplněno 05.04.26 09:00:

Tak jsem se ptal profesionální personalistky a ta mi řekla, že se adresa ve výpovědi běžně uvádí. Jestli by ale byla výpověď bez tohoto údaje neplatná jsem se ale nedozvěděl.

hodnocení

3x

Adresu uvádět nemusíte. Pokud vás nedělá na jedné lince 5 žen se jménem Máňa Nováková. Můžete přidat datum narození a na personálním vás jistě snadno odliší.

Výpověď i bez uvedení bydliště je platná, bydliště nemá na její neplatnost vliv. Takže pokud jste na bydliště zapomněla a neuvedla jej, na vaší výpovědi se nic nemění, zůstává v platnosti a po uplynutí určité doby budete volná tak, jak jste chtěla. . Jaga.

lubos
hodnocení

1x

Dobrý den,

adresu bydliště uvádět nemusíte.U nás má ale v práci každý zaměstnanec své ID číslo podle kterého se identifikuje a i když se objednám např. na personální nebo k majiteli firmy,tak uvádím jen toto ID číslo a oni si už najdou v PC že je to Pepa Nováků z Nemanic pracující jako uklízeč na pracovišti B.

hodnocení

1x
Podle mě zásadní, zcela jednoznačné a dostačující je rodné číslo, cokoli dalšího pak už je jen navíc.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, svou adresu tam uvádět nemusíte, ale můžete. Pokud nemáte důvod se za své bydliště stydět nebo se jím naopak chcete pochlubit, tak to není nic proti ničemu (je to pouze informace, která nemá na výpověď vliv). Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]