Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zmírnit svědění?

Od: aja1946®
Lék ani předpisovy neexistuje, vitamíny, jídlo? Mám po menší chirurgickem zákroku , část čela, část vlasů, je to pevne zalepené, nesmím to sundat ještě 8 dní. Vím že hojení svědí, ale je to přímo o děs. Nemluvě o tom, že už svědí čela pokožka vlasů, které si nesmim mýt.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mně zabral Dithiaden. Brala jsem ho 1 tbl na noc a účinkoval 24 hodin, je na předpis. Těch 8 dní by mohl pomoci.

id
hodnocení

1x
Zkuste zalepená místa chladit gelovými polštářky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, vím, že vlasová pokožka svědí, když se potí (např. v létě pod kšiltovkou). Podrbat se asi nesmíte, ale zkuste si hlavu "osušovat"/ofukovat fénem (asi jen studeným vzduchem) a třeba se ta svědivost zmírní. Zdravím!

doplněno 02.04.26 22:03:

Nemáte zač. Nejde o maštění vlasů, ale o pot/vlhkost pokožky. Dejte vědět, jestli potom přišla úleva.

hodnocení

Zkusím dík. Ale vlasy se mi naštěstí nemasti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]