Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní smlouva na určito

Od: kol

Dobrý den, jsem momentálně zaměstnaná na dobu určitou.

Konkrétně jsem dostala pracovní smlouvu na dobu určitou (1rok), která byla již dvakrát prodloužená. Pokaždé prodloužení bylo o rok. Nyní mi bylo nabídnuto opět prodloužení na dobu určitou na rok. Nicméně mám pocit, že je to v rozporu se zákoníkem práce a že už bych měla dostat smlouvu na neurčito.

Můžete mi někdo prosím poradit, jak to má být správně, podle zákona.

Předem Vám děkuji za Vaše rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

3x a dost

Po čtvrté už na neurčito.

Smlouva na dobu určitou může být sjednána maximálně na tři roky. Pokud se zaměstnavatel a zaměstnanec rozhodnou spolupráci prodloužit, mohou to udělat nejvýše dvakrát. Jinými slovy: celkem lze takto uzavřít tři smlouvy na dobu určitou a jejich souhrnná délka nesmí přesáhnout devět let. Po vyčerpání tohoto rámce už zákon nepovoluje další "pokračování na dobu určitou"– jedinou legální cestou je smlouva na dobu neurčitou.

dostupnyadvokat.cz/...

mll
hodnocení

0x

Je to v rozporu.

Jsou nějaké výjimky, mají je myslím například herci a učitelé. Ale předpokládám, že kdybyste patřila do téhle skupiny výjimek, tak o tom víte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]