Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnavatel šidí invalidní důchodce

Od: milenab odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem invalidní důchodkyně a našla jsem si práci domů...dostávám plat 4500Kč , vzali mi sociální příspěvky na dítě a na sociálku napsali, že mám čistou mzdu 6000Kč, když jsem chtěla aby mi to v papírech upravili a napsali opravdou mzdu, bylo mi řečeno, že mám být ráda že mám vůbec něco a že taky nemusím dostat nic a že mě může vyhodit kdy se mu zachce. Chtěla bych vědět jestli je možné aby mě takhle okrádal.

Předem děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

Mileno, na ÚP je inspektorát práce a tam se obraťte o pomoc. To je opravdu hrozné, co si někteří podnikatelé dovolí k invalidnímu člověku. - stařenka

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Chtěla jste vědět, jestli je možné, aby vás takto někdo okrádal. Jak sama vidíte, tak asi ano. Správné to však v žádném případě není. Možná by neškodila ohlásit tohoto zaměstnavatele na úřad práce a poukázat na jeho nekalé praktiky (musela byste ale mít v ruce důkaz pro svá tvrzení - dostáváte výplatní pásku? A kolik na ní máte?). Musíte ovšem počítat s tím, že vás z práce vyhodí, takže jestli vám to bude stát za to. Anebo mlčet, najít si práci jinou. Myslím si totiž, že vyhrát nad takovým zaměstnavatelem nemáte prostě šanci.

hodnocení

0x

každý měsíc musíte dostávat vyúčtování mzdy (mzdovou pásku) a hlavně musíte někde PODEPISOVAT převzetí peněz (případně vám chodí na účet). pokud podepsaná částka je v souladu s mzdovou pásku (nebo s potvrzenou částkou, pokud pásky v ruce nemáte), pak je vše v pořádku. pokud je nižší, můžete se soudně domáhat doplacení.

nu*
hodnocení

0x

Myslím že jste hodně naivní a někdo si pravidelně strká Vašich 1500,- Kč do kapsy, tady to ale nevyřešite, ohledně sociálních dávek a příslěvku na dítě Vám určitě rádi poradí na sociálce, tam, kde vám příspěvky odebrali, než budete celoui akuzu řešit s úřady a případěn i medializovatm doporučuji pokusit swe na zaměstnavatele zatlačit a požadovat vyplacení peněz které Vám dluří, určitě ho to vyjde levněji než pokudta od inpektorátu práce nebo "reklama" v médiích...proč to nezavolat do novy nebo do Primy, bude reopiortáž a Vy za ní dostsanete honorář...ale od zaměstnavatele pak už neuvidíte ani kačku a určiětě Vás vyhodí...

Takže postup je jasný, získat zpět dle možnosti dohodou své penízea pak si najít jinou práci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]