Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zůstat nebo se rozejít?

Od: terka

Ahoj,

nemám nikoho tak blízkého s kým bych mohla probrat moje trápení ve vztahu, tak píši sem. Třeba mi někdo pomůže/poradí.

Mám přítele. No přítele. Dá se to tak vůbec nazvat? Jsme spolu 3 roky a i přes to, že bydlíme 15 km od sebe, tak se vídáme párkrát do roka. Když jsme spolu, tak mi často říká jak mě má rád, objímá mě, hladí mě. Ovšem se vidíme zhruba 6x do roka. On je velmi pracovně vytížený a také je na tom zdravotně hůř. Když mu píši zprávy, abych si s ním mohla aspoň trochu pokecat, tak mi odpoví třeba na jednu zprávu z pěti. Když se nevidíme osobně a popřeji mu formou zprávy k Vánocům, svátku či narozeninám, tak ani nepoděkuje. Mě nikdy nepopřeje. Nanejvýš odepíše, že taky přeje veselé vánoce. I přesto, že ví kdy mám svátek a narozeniny, tak mi nepopřeje.

Snažím se s ním udržet kontakt a když jsem mu tenkrát řekla, že mě mrzí, že mi odepíše na jednu zprávu z pěti, tak mi řekl, že neví co napsat. Přitom když se spolu sejdeme, tak je hodný a máme si o čem povídat.

Již delší dobu mě to jeho chování vadí čím dál víc a mám pocit, že jsem s ním jenom z lítosti. On je sám a od rána do večera v práci.

Má cenu tento vztah držet?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Nemá, zbytečná ztráta času..

k2
hodnocení

6x

Jste si jista, ze to co Vy nazyvate vztahem, tak vnima i protistrana?

hodnocení

3x
Vždyť jste si odpověděla sama.
Jen se snažíte tímto dotazem potvrdit své rozhodnutí.;)

olin
hodnocení

3x

"Vážný vztah" vypadá úplně jinak, obvzlášť ten na "15 kilometrů". O takový popisovaný vztah bych nestál a hledal bych jiného partnera(neznám všechny podrobnosti, např. kolik vám oběma je, pracovní vytížení-přesněji v jaké práci, apod.).

hodnocení

1x

Vzdálenost 15 km není rozhodně na překážku. Pokud by s Vámi chtěl být, povídat si a vidět se, jistě by přijel častěji. Má to kousek. Klidně i na kole nebo na babetě.

Nechci být protivná a nemístně zvědavá - ale žijete spolu intimně? U mladého muže mi totiž připadá styk 6 x za rok zcela nedostatečný.

To, že nepíše, by mi tak nevadilo. Každý není zručný a schopný ve psaní. Ale mohl by přijet a povídat si naživo. Něčím Vás příjemně překvapit, třeba Vás pozvat do kina či na dobrou večeři. Ale je to asi jeliman. Připadá mi, že jste pro něj jen tak "zbyla." Když nemá co jiného dělat, vzpomene si na Vás, občas přijede a pak se zase 2 měsíce nevidíte.

A vy 3 roky čekáte a čekáte a...co z toho? Nic. Na pána se vybodněte a hledejte někoho, kdo dokáže vztah posunout někam dál. A že Vám nepopřeje ani na svátek a narozky - to je tedy hulvát korunovaný. Pryč od něj, takového troubu si snad žádná slušná dívka nezaslouží. *stop* Jaga.

hodnocení

1x
To není vztah to je jen takové občasné kamarádství s možnýma výhodama
Pokud toužíte po vztahu hledejte jinde

hodnocení

0x

Nemá zájem, kdyby jste ho opravdu zajímala, tak by si vás opečovával a vztahu s vámi by si vážil. Člověk, který toho druhého má rád spíš má obavy aby o něho nepřišel, mnohdy dokonce žárlí, ale vypadá to, že mu jste lhostejná. Takže řešení je na vás, Terko. Určitě potkáte někoho lepšího. Držím vám palce a mějte radostné velikonoce!

ltz
hodnocení

0x
Takový zvláštní vztah, přítel bude asi takový mdlý, nedělá to asi schválně, jenom mu nedojde, co se sluší a patří, treba to přání k narozeninám. Ale píšete, že nikoho až tak blízkého nemáte, tak jestli tento vztah, i když takový divný, by vám třeba potom nějak nechyběl, že byste dosti cítila samotu. Jinak píšete, že je hodný. Pokud není nikdo jiný na obzoru, tak aspoň někdo občas napoblíž. A kdyby něco, tak ukončit to můžete vždycky. Ale jestli vás to už nudí, nic vám to nedává, tak je asi lepší to ukončit.

hodnocení

0x

Zdravím. On Vás má jen na občasné schůzky, to není žádný vztah. Vy sama si uvědomujete, že to takto nechcete. Takže je to na Vás. Ukončete to, přerušte kontakt a až budete připravená, najděte si vhodnějšího partnera a opravdový vztah se vším všudy. Nemá smysl ztrácet čas s někým, kdo o Vás jeví zájem jen občas...

hodnocení

0x

To není vztah. Je to jen nějaký známý. Myslím,že ani nebude litovat ,když se mu přestanete ozývat.Žijte lepší život.

bramburka
hodnocení

0x

Tohle neni vztah! To je jednostranna zalezitost.
Zacnete se mit konecne rada a prestante mu delat matraci! Klidne mu reknete, ze mate o vztahu jine predstavy a ukoncete to!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]