Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Německé tábory Dulagy pro sovětské podlidi, kolik celkem?

Od: kopeckar

Mám dosti načteno o německých KL, vč. vyhlazovacích, pro civilisty z celé Evropy, samozřejmě v některých byly podtábory i pro sovětské válečné zajatce. Věděl jsem obecně, že sovětští váleční zajatci měly minimálně srovnatelné, spíše i horší podmínky než židé a lidé Evropy určení němci k likvidaci přímo nebo pracií a "jídlem". Ted jsem ale dočetl článek o "Dulag 160", což předčilo i německé vyhlazovací KL, srovnatelné snad jen s plynovými komorami a sonderkomandy v krematoriích. Skutečné nefalšované Peklo a nebylo jedno co jsem googlil, logicky němci zajali a podobně vyhladili miliony sovětských válečných zajatců. medium.seznam.cz/...

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

A s čím kopečkáři potřebujete poradit? Žádnou otázku nevidím, jen jste se pochválil, jak jste sečtělý. Aby to nebylo to samé jako u otázky "Kolik řad plotů tvořilo..." - tam jste si odpovídal sám a školil rádce ;).

slon

A ten otazník v předmětu otázky vidím jen já?

Pravda, přehlédl jsem ten otazník v poředmětu otázky, moje chyba. Za tím zbytkem, co jsem napsal si ale stojím.

Pro tazatele - určitě ví, co to byl dulag a umí používat google, jak sám píše.Takže odpověď se dá najít, ale asi ho neuspokojí - prý se neví, kolik těch dulagů vlastně bylo. Zkusím sem vložit odpověď AI (už to párkrát prošlo):

Dulag (zkratka z německého Durchgangslager – tranzitní tábor) byl typ německého zajateckého tábora během druhé světové války. Sloužil jako přestupní stanice pro válečné zajatce nebo civilisty, odkud byli následně transportováni do trvalých zajateckých táborů (Stalag, Oflag) nebo na nucené práce

Hlavní fakta o Dulagu:

Funkce: Tábory pro krátkodobé ubytování, evidenci a třídění zajatců. Podmínky byly často velmi špatné.

Dulag 121 Pruszków: Nejznámější tranzitní tábor, zřízený po potlačení Varšavského povstání v roce 1944. Prošlo jím přes půl milionu polských civilistů a povstalců.

Dulag Luft: Zvláštní typ tábora (Dulag Luft - Durchgangslager der Luftwaffe) určený pro zajaté spojenecké letce, kde probíhaly i výslechy.

Ostatní: Existovaly stovky dalších Dulagů (např. Dulag 111 na Ukrajině, Dulag 142 ve Skierniewicích).

hodnocení

4x

Děkuji za informaci. Máte ještě nějakou podobnou?

hodnocení

1x
Ano, Němci proti Rusku a vůbec proti Slovanům vedli vernichtungskrieg, totální vyhlazovací válku proti podřadnè rase. Ne, nebyl to jen výplod Hitlerova mozku, stejně jako v případě Židů jen pracoval s letitým odporem a pohrdáním Němců ke Slovanům, který samozřejmě dodnes nezmizel, stejně jako třeba náš vztah k Rómům (abyste si to dovedl představit). Týká se to Němců i anglosasů obecně, přece víte, že v Británii mnohem víc tolerují "svoje" přičmoudlé Indy a Pákistánce, než třeba pro nás ořijatelnější Poláky. Takže ano, Němci námi do značné míry stále pohrdají jeko podřadnou rasou, ale my jsme prohráli studenou válku a musíme strpět, že jsme opět jejich kolonií, přestože to tak oficiálně nenazýváme. Nebyla to naše volba, prostě je to výsledek geopolitiky.
007cz
Sorry, patří to sem.
"přičmoudlé Indy a Pákistánce,"
Tomkk,jaký je rozdíl mezi xenofobnim rasistou z Londýna, Mnichova nebo Brna?
kopeckar
hodnocení

Anglo-sasové (vč. USA, Canady) v nejšiřším slova smyslu, tedy prakticky celý slavný starý Západ jsou nejproradnější, falešné a zlé národy světa. Jejich již geneticky daná nafoukanost a "nadřazenost" má původ u jejich předků samozřejmě, největších masových vrahů a pachatelů nespočtů genocid napříč většinou kontinentů, které tak krvavě staletí a staletí vyvraždovali a kolonizovali. Naštěstí zaúřadovala historická spravedlnost a poslední cca 75-100let jsou sami fakticky a definitivně kolonizováni a to potomky z jejich bývalých kolonií. Jejich proradaná propaganda tady za 36 let prorostla jako metastáze rakoviny. A tak čteme polopravdy, lži o "nejmasovějších vrazích" rusech a čínanech, zatímco násobně větší genocidy celých kontinetů jsou zamlčovány (celá původní populace Severní a Jižní Ameriky, Austrálie a mnoho zemí Asie) Obě světové války vyvolal právě tento "výkvět" civilizace Západ.

kopeckar
hodnocení

Tj. zkátka šílené, že se v Brně, místě nejmasovějších "soudních" poprav čechoslováků, na které místní Brněnští CS němci kupovali vstupenky, pořádá zvrhlá slezina potomků germánských masových vrahů a primárních pachatelů vyhnání statisíců čechoslováků z CS pohraničí na podzim 1938 a rozbití ČSR. Je to provokace s cílem právě v květnu, tedy při výročí divokého "vyhnání" sudetáků z Brna tohle pořádat, inu Brno je bydliště i takových Kolaborantů jako je Nutelovič Fialenko...

To 007cz: A já jsem snad napsal, že my nejsme "rasisté", nebo že jsme lepší? Právě proto jsem uvedl to přirovnání s Indy, Pákistánci, Rómy a mohl bych pokračovat černochy a araby. Rasismus a xenofobie jsou dehonestovaná slovíčka, ale v zásadě se jedná o přirozený ochranný pud, který se vyvinul na základě zkušeností mnoha generací.
007cz
Tomkk, u vás se také vytvořil přirozený ochranný pud na ty "přičmoudlé Indy a Pákistánce"?
Samozřejmě, můžete udělat jednoduchý test, posaďte do dvojsedaček v dopravním prostředku za sebe "normálně" vypadajícího Čecha, Inda, Pákistánce, Róma a Černocha. Vsadím se s vámi, že minimálně 80 % Čechů starších 30 let (ti mladší už mohou mít vymytou hlavu multikulturalismem) si přisedne k Čechovi. Stejně jako těch minimálně 80 % Čechů bude mít problém s tím, kdyby si jejich potomek chtěl vzít za manžela/manželku "barevného"/"barevnou".
„Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat.“ ;)
kopeckar
hodnocení

Je třeba si uvědomit, že "demokratizační Mírové mise" Kolektivního Západu nejen, nejen v uplynulých cca 36 letech zdánlivé nepřemožitelnosti a hegemonie KZ v čele s "Mírotvůrcem" USA, mají své sekundární následky...mimo jiné minimálně desítky milionů radikalizovaných potomků migrantů a přímých migrantů z Asie, Afriky v zemích KZ a ve sých původních zemích. Tito radikalizovaní i třeba již "integrovaní" se oprávněně cítí pokrevně blízcí se stamiliony KZ tak či onak postižených lidí ve svých původních zemích, kdysi koloniích "demokracií" KZ. A oplácejí zemím KZ v nichž i po generace bydlí často velmi rafinovaně jak historické křivdy a Zločiny spáchané v jejich původem zemích Asie a Afriky. Tato často i nevědomá historická spravedlnost spočívá i třeba v tom, že mají násobně vyšší porodnost. Naším problémem je, že země KZ se snaží své nezměrné Zločiny, jejich sekundární následky vhodit na naše země býv. soc. bloku, které nikdy žádné kolonie a agrese "Mírových misí a humanitárních bombardování" nevedly a hlavně o nich nerozhodovaly jako země KZ.

007cz
Tomkk, na doporučený test jsem nesehnal dost figurantů (většinou si klepali na čelo), tak jsem se spokojil s nějakou statistiku.
Statisticky nejvyšší míru obav a sociálního odstupu vyjadřují lidé ve věku nad 60 let.
Důvod: Tato skupina vyrůstala v uzavřenější společnosti a má méně osobních zkušeností s multikulturním prostředím. Často čerpají informace z tradičních médií nebo sociálních sítí, kde mohou převládat negativní zprávy.
2. Podle vzdělání: Lidé se základním vzděláním nebo výučním listem
Existuje velmi silná korelace mezi dosaženým vzděláním a mírou tolerance.
Nižší vzdělání: Skupiny s nižším vzděláním vykazují vyšší míru předsudků. Často vnímají lidi z jiných kultur jako ekonomickou hrozbu (konkurence na trhu práce).
Vyšší vzdělání: Vysokoškolsky vzdělaní lidé jsou statisticky nejtolerantnější skupinou v ČR.
Závěr: V České republice je averze spíše teoretická. Lidé se bojí neznámého (toho, co vidí v televizi), ale jakmile s lidmi jiné barvy pleti začnou pracovat nebo vedle nich bydlet, předsudky ve většině případů (vytvořením osobní, byť třeba i neutrální zkušenosti) vyprchají
Můžete samozřejmě věřit tomu, jak kdo odpoví v anketě, kde ti vzdělanější a ekonomicky aktivní odpovídají opatrněji (i se obezřetněji projevují), než to méně vzdělaní a důchodci, kteří nemají moc co ztratit a mohou si dovolit větší míru otevřenosti. ;)
Nebo si uděláte ten test s dopravním prostředkem, kde dostanete výsledky bližší realitě. Pak si teprve udělejte "závěry".
007cz
Tomkk, aha, já myslel, že vyšší vzdělání obvykle znamená lepší schopnost rozpoznat dezinformace a populistickou rétoriku, která často staví na vyvolávání strachu z jiných ras či kultur,... oni jen mají strach mluvit.
Naopak ti co vědí kudy běží zajíc se svezou v šaline a mají jasno.
Vyšší vzdělání opravdu neznamená vyšší schopnost čehokoliv. Spousta inteligentních lidí se na vysokou školu nedostane, protože třeba nechce nebo mu to okolnosti neumožní. Například zázemí a to kde člověk vyrůstá hraje extrémní roli. Z toho se člověk dokáže oklepat klidně až po 30 a na schopnostech mu to neubírá.
Navíc v dnešní době a to je hodně důležité, si může každý člověk zjistit tolik adekvátních informací, kolik potřebuje a k tomu vysokou školu nepotřebuje.
Tam člověk hlavně prohlubuje své znalosti a zaměření, ale nenabírá tam větší schopnost přemýšlet o rasismu atd...
007cz
Tomkk,ano tyhle články se na pravdě zakládat mohou, ale často ji nafukují. Nebezpečí není ale v barvě pleti, ale v konkrétních ideologiích, sociálních podmínkách a jedincích. Zaměnit "riziko z konkrétního činu" za "nenávist k celé rase" je právě ten moment, kdy končí kritické myšlení a nastupuje předsudek a hloupost.
Pokud je vám tohle cizí, nezbývá než soudit člověka metodou "šalina".

hodnocení

0x

Asi kdyby se to řešilo na právní úrovni, tak by to opravdu bylo tak jak píší předemnou, ale i tak mi to nevadí, naopak trochu mi to osvětlilo skutečnosti doby minulé...

lubos
hodnocení

0x

Viz nadpis: ...kolik celkem?

Ale kolik celkem čeho? Dozorců,zajatců,m² ...?

kopeckar
hodnocení

Je nepřijatelné, skandální a historicky perverzní, že němci znovu dirigují Evropu, jak jejich zvrhlým převodem zvaným EU, tak GD nebo letos dokonce jejich zvrhlou slezinou v Brně, jménem Sjezd potomků masových vrahů "sudetáků". Ano právě sudetští CS němci patřili v německých KL k nejbestiálnějším dozorcům, strážím spolu s UA Banderovci a Pobaltskými nacisty.

Zkoušel jsi svoje potíže rozchlastat? Zkus to, uleví se ti.
bandera

Kam to jen tento server dospěl, že tu kolaborantská proruSSácká individua pod záminkou jakési parodie na otázku rozjedou své dezolé nenávistné žvásty a je jim to tu trpěno?

007cz
hodnocení

0x
"přičmoudlé Indy a Pákistánce,"
Tomkk,jaký je rozdíl mezi xenofobnim rasistou z Londýna, Mnichova nebo Brna?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]