Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Partner mě chce mít pořád pod kontrolou?

Od: moravanik195

Ahoj,

Přibližně dva měsíce mám vztah s partnerem, seznámili jsme se na seznamce. Bydlíme od sebe okolo 100 km daleko (Brno a Uherské Hradiště), jezdím ho navštěvovat na pár dní přibližně 3x do měsíce.

Já jsem hodně tolerantní a neřeším, co dělá partner když nejsme spolu. Partner mi jednou za 2-3 dny napíše na email, nebo zavolá. Problém je, že když nejsem zrovna u telefonu (jsem na zahradě a podobně), hned mi začně psát zprávy že na něj kašlu, a podobně. A často SMS a email současně. Když nejsem pár hodin u telefonu (jsem ve městě, cestuji MHD), je schopný napsat i 8 zpráv SMS.

U emailu také nechápe, že odpovím až za den a ne během chvíle. Email kontroluji sotva jednou denně. A ještě několikrát denně kontroluje, jestli jsem se nepřihlásil na seznamku (Přibližně jednou za týden mi tam přijde zpráva, občas někdo prostě píše. Tak se kouknu co to je). Jakmile se přihlásím, zachvilku mi volá i píše email co to má být. A samozřejmě, sám se na seznamku přihlašuje několikrát za den (aby mě kontroloval?).

Je tohle vůbec tolerovatelné?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

14x
Zdravím, není a rychle pryč. Za chvíli budete regulérní otrok!
moravanik195
hodnocení

Taky bych to takto viděl. Tolerovatelné to prostě není. Když jsme spolu, tak je milej. Ale nemám povinnost být pořád na příjmu.

hodnocení

7x

Napíšu email / SMS

Končím.

On se nějaký nový a tolerantní partner vždy najde.

asd1
hodnocení

7x
Manipulátor, pošli ho do hajzlu. Napiš mu jen "končím nemám zajem" a přestaň s ním komunikovat. Když bude dal otravovat tak ho blokni, příp. podej TO pro stalking.

hodnocení

6x

Zdravím. To není žádný pořádný vztah. Najděte si vhodnějšího partnera a neztrácejte čas s někým takovým. Nejste ničí majetek a takovéto chování rozhodně netolerujte!

moravanik195
hodnocení

Také bych to tak viděl. Nemá cenu udržovat takový vztah, to skutečně ne. Nejsem jeho majetek. Mě už táhne k 60 a on už je v důchodu. Jsem ještě poměrně aktivní (práce, kamarádi, příbuzenstvo), on je skoro pořád doma.

Když je partner pořád na příjmu, neznamená to, že já jsem povinnen být na příjmu také. Jedinou výjimkou by byly zdravotní komplikace (to bych byl na příjmu pořád), ale to není tento případ. Žárlivost prakticky od začátku a neustálá starost kde s kým jsem, to je zcela netolerovatelné.

bramburka
hodnocení

3x

Vy jezdite 3x za mesic za nim. A jezdi i on za vami?
Co si od vztahu slibujete? Spolecnou budoucnost?
Je to zjevny manipulator. Dobre si rozmyslete, jestli s takovym clovekem chcete byt.
Nejlepsi by byla spolecna dovolena a vyjasneni predstav.

trtr
No to raději už ne...
moravanik195
hodnocení

Na společnou budoucnost to nevypadá vzhledem k těmto jevům (Já sám to moc nechápu, co dělá. To se bojí že mě ztratí? Vždyť se ani moc dlouho neznáme). Vždy když jsem byl u něj na návštěvě, tak byl v pohodě a milej. Každopádně takové chování není tolerovatelné. Já nemám povinnost být pořád na příjmu (on sám komunikaci vyřizuje na mobilu, hned mu zazní upozornění. Já to mám jinak a nejsem pořád online).

km
hodnocení

1x

ukončit hned

gurtwer
hodnocení

0x
To není partner pro vás.Je nemocnej

hodnocení

0x
Manipulátor, žárlivec a blázen v jednom. Tady hodně rychle pryč. Fakt ASAP.

moravanik195
hodnocení

0x

Fakt nechápu, kde se bere v někteřích jedincích očekávání, že druhá strana odpoví na zprávu (SMS nebo nějaké ty aplikace) buďto hned, nebo během chvíle. Nebo že na email druhá strana odpoví do hodiny. Fakt ne. Ne všichni jsou pořád online a pořád na chytrém telefonu (naopak ti co tam pořád nejsou, tak ještě jsou při smyslech). Opravdu člověk při smyslech nemá na hlas notifikace všude a ne, po každém upozornění (nebo každých 10 minut) se nejde hned podívat na mobil kdo psal. Ono také je svět kolem, a ne jen podělaný mobil, který někteří jedinci řeší u oběda, v tramvaji, na WC nebo rovnou při řízení v autě. A s jedincem, který má pořád mobil v ruce bych fakt být nechtěl. U mladé generace je to tragédie, ale propadají tomu už i důchodci.

V MHD nebo když člověk něco dělá, tak to ani se podívat nemůže, co se děje. Když už něco tomu druhému potřebuju rychle sdělit, tak prostě zavolám (tam je šance uslyšet vyzvánění). Bombardovat někoho mnoho SMSkama během pár hodin, a ještě do toho psát na email - to už je diagnoza. Když u mobilu nejsem, tak to stejně větší množství zpráv nezmění. Bombardovat někoho zprávama je naopak obtěžující.

Projevující se žárlivost tím, že někdo se snaží pořád kontrolovat, jestli někam s někým nejdu a co dělám. To už je také diagnoza. Takové chování je ne jen nepříjemné, ale i nebezpečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]