Nejste přihlášen/a.
4x
Pacientzero: Když na to budete normálně kousat tak to stejně praskne.
Za svůj skoro 60letý život sem si váček sám propíchl několikrát a nikdy sem neumřel. ![]()
![]()
![]()
1x
Nic bych nepíchala! Koukněte na internet o propojení zubů s vnitřními orgány. Váček je u některého zubu a podle toho odlehčete stravu, fyzickou zátěž ap. Uklidníte tak např. játra, žlučník, střevo... Udělala se mi kdysi až hnisavá boule u plicního zubu, jako odléčovací reakce na bylinné kapky na virozu. Ty souvislosti fungují.
0x
Musel bych to vidět, abych posoudil. Pokud to nebolí, může to být jen boule, která časem i zmizí. V případě zubního váčku se skutečně jedná o oblast naplněnou hnisem, která bolí. Později se mohou přidat i teploty (způsobuje infekce). Zubní váček bolí po zmáčknutí obvykle. Propíchnutí váčku a vypláchnutí oblasti je dočasné řešení, návštěva zubaře je v případě váčku nutná. Dobře že jdete za 14 dní. V případě horečky je pak potřeba vyhledat lékaře.
Nejhorší je situace, když se zubní váček objevuje v místě, kde vstupuje ze zubu do těla zubní nerv, dolní konec zubu. Pokud se zubní váček objeví od zubním kořenem (v oblasti kde vstupuje nerv), je pravděpodobně v zubu samotném hluboký kaz, který proniknul až hluboko do zubní dřeně a zubního nervu, infekce postupuje směrem ke kosti.
Zubní váček jsem dříve také měl, tenkrát jsem mnoho let nešel k zubaři, bál jsem se. A samozřejmě, pak to přišlo. Preventivní prohlídky vzniku zubního váčku pod hlubokým kazem zamezí.
Více o zubním váčku tady:
V případě hlubokého zubního kazu, kdy se pod zubem vytvoří váček, musel poměrně zub bolet dlouho před tím. V takovém případě je nutné provést čištění kanálků (drahá a složitá procedura), nebo vytrhnutí. Vyvrtání rozhodně nestačí. Doufám, že to tento případ nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.