Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propíchnout zubní váček?

Od: pacientzero
Takovou tu bouli na dásni. K zubaři jsem objednaná až za dva týdny a teď jsem stejně na dovolené. Nebolí to, ale trochu na dotyk to cítit je. Na internetu někdo říká že propíchnutí v pohodě, někdo zase zanesení infekce a smrt. Navíc nevím, jestli v tom je opravdu hnis a nebo je to jen boule. Píchli byste do toho?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pacientzero: Když na to budete normálně kousat tak to stejně praskne.

Za svůj skoro 60letý život sem si váček sám propíchl několikrát a nikdy sem neumřel. *smich**smich**smich*

hodnocení

1x
Když nebolí, počkat na zubaře.
Pokud má vývod, tak jo.

liska5
hodnocení

1x

Nic bych nepíchala! Koukněte na internet o propojení zubů s vnitřními orgány. Váček je u některého zubu a podle toho odlehčete stravu, fyzickou zátěž ap. Uklidníte tak např. játra, žlučník, střevo... Udělala se mi kdysi až hnisavá boule u plicního zubu, jako odléčovací reakce na bylinné kapky na virozu. Ty souvislosti fungují.

zubarkamarad
hodnocení

0x

Musel bych to vidět, abych posoudil. Pokud to nebolí, může to být jen boule, která časem i zmizí. V případě zubního váčku se skutečně jedná o oblast naplněnou hnisem, která bolí. Později se mohou přidat i teploty (způsobuje infekce). Zubní váček bolí po zmáčknutí obvykle. Propíchnutí váčku a vypláchnutí oblasti je dočasné řešení, návštěva zubaře je v případě váčku nutná. Dobře že jdete za 14 dní. V případě horečky je pak potřeba vyhledat lékaře.

Nejhorší je situace, když se zubní váček objevuje v místě, kde vstupuje ze zubu do těla zubní nerv, dolní konec zubu. Pokud se zubní váček objeví od zubním kořenem (v oblasti kde vstupuje nerv), je pravděpodobně v zubu samotném hluboký kaz, který proniknul až hluboko do zubní dřeně a zubního nervu, infekce postupuje směrem ke kosti.

Zubní váček jsem dříve také měl, tenkrát jsem mnoho let nešel k zubaři, bál jsem se. A samozřejmě, pak to přišlo. Preventivní prohlídky vzniku zubního váčku pod hlubokým kazem zamezí.

Více o zubním váčku tady:

estoma-clinic.cz/...

V případě hlubokého zubního kazu, kdy se pod zubem vytvoří váček, musel poměrně zub bolet dlouho před tím. V takovém případě je nutné provést čištění kanálků (drahá a složitá procedura), nebo vytrhnutí. Vyvrtání rozhodně nestačí. Doufám, že to tento případ nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]