Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křivda od zaměstnavatele

Od: pravoslav

Dobrý den,

jak byste se vyrovnali s lhaním od vašeho šéfa? ( Je to můj dlouholetý kamarád ).

Rok zpátky jsem zažil pracovní vyhoření a právě on mne motivoval v menším růstu. Domluvil mi nějaké dobře placené přesčasy, které jsem vykonával ve všední dny a o víkendech. Byl jsem motivován tím, že to bude dlouhodobě.

Jenže poté najal nového kolegu který dostává právě ty mé přesčasy a na mě nic nezbylo. Když jsem se ho snažil konfrontovat, tak jsem si vyslechl jen výmluvy a dokonalé odbočení od tématu. Jak byste se v této situaci zachovali vy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

7x

Neni to kamarád ale šéf, podle toho s nim jednej.

Místo přesčasů bych si hledal lepší brigádu, spíš ale lepší zaměstnání, když ti normální pracovní doba nestačí a potřebuješ víc.

trtr
hodnocení

3x
Kamarád jako šéf, chyba číslo jedna. Požadavek dlouhodobých přesčasů, chyba číslo dvě. Ono se to taky blbě vykazuje a v případě úrazu či vyhoření bude mít problém zase on. Chápete?

0rion
hodnocení

3x

Já myslím, že vám již šéf pomohl, není snad jeho povinnost pomáhat stále, i když je to kamarád jak píšete. Pokud jste z toho frustrovaný, tak jedině zkusit jiné místo ve firmě, případně jinou firmu.

hodnocení

3x

Treba tvoje prace stoji za prd, ale protoze je prave kamarad, tak se vyhyba Te to jasne rict.

hodnocení

2x

Mi to příjde, jakože ty zneužíváš přátelství. Podržel tě, ale to nemůžeš chtít stále. Zaměstnání a šéf, byť kamarád, nejsou charitou. Hledej chybu u sebe!

bramburka
hodnocení

1x

Tak, jak jsi situaci vylicil, to vypada, ze te chce sef pouze chranit od dalsiho vyhoreni. Chce te setrit.
Vzdyt se ho zeptej, proc najal nekoho jineho?

ltz
hodnocení

1x
Vám váš šéf pracovně pomohl před rokem. Třeba si myslel, že ty přesčasy přes rok vám pomohly, teď třeba potřeboval pomoci zase někdo jiný, proto ty přesčasy teď dostává on. Nebo v tom bylo něco jiného, o čem jako šéf nemůže mluvit. Dělat asi nemůžete nic. Buďte rád, že váš šéf je aspoň váš známý, to je také občas výhoda. Jiný cizí šéf by vám třeba ani na čas takto nevyšel vstříc.

milanb
hodnocení

1x

Sam pises, ze je to tvuj dobry kamarad, ze ty prescas byly dobre placene, tak jaka krivda?

Jestli je to ted spatny v praci, tak si najdi jinou.

hodnocení

1x
Člověk by to čekal spíš obráceně, tedy že šéf vezme v potaz vaše vyhoření a nebude po vás požadovat přesčasy. ;)
Jinak, pokud jsou u vás lépe placené přesčasy tak žádané, oorávněně mohl čelit tlaku, že preferuje vás před jinými zaměstnanci. Protože být jiným zaměstnancem, tak nám zde budete ukřivděně vypisovat, že šéf ohledně přesčasů preferuje svého kamaráda a že to není fér. A měl byste pravdu.

km
hodnocení

0x
prescasy mohou byt dlouhodobe drahe, nebo je taky mozne, ze nepracujete dost kvalitne. neresil bych to, protoze na prescasy neni z vasi strany zadny, ani moralni narok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]