Nejste přihlášen/a.
NEPODLOŽENÁ TEORIE: starý zubní kámen, který drží na zubní sklovině (nebo možná i na místech kde již není) zubního krčku, může nervy zubu chránit před změnami teplot a podobně. Po odstranění kamene budou nervy méně izolované (bude to více bolet) a bolestivost přinejlepším nebude nižší než před odstraněním kamene?
PRAXE: jak se změnila ve vašem případě bolestivost nervů v zubních krčcích po tom, co vám poprvé odstranili zubní kámen na zubních krčcích? Případně co byste poradili k omezení bolesti? Děkuji
0x
Tak mě se právě na zubní hygieně krčky odhalily a už se nestáhly zpět, zuby jsou velmi citlivé. Také se mě stalo, že se mě po zákroku uvolnily plomby, takže mě ta hygiena vyšla několikrát velice draho ! Nevím, zda je vhodná u každého / můj názor /.
Děkuji. Asi si nepamatujete co hygienik použil. Zeptal jsem se AI a uvádí "K uvolnění by bylo potřeba mnohem intenzivnějšího a cílenějšího ultrazvuku, jaký se používá v zubní ordinaci na čištění kamenů (skalery)" - moje teorie byla taková, že neopatrné použití silného ultrazvuku by mohlo způsobit rozdílném kmitání materiálů v zubu (zubovina, plomba..), protože různé látky mají odlišné akustické impedance a rezonanční frekvence. Jen nechápu jak by mohla hygiena způsobit trvalé rozvolnění dásně u zubních krčků. Leda jestli pod dásní byl kámen a dáseň z nějakého důvodu už není tak přizpůsobivá aby se přizpůsobila novému stavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.