Nejste přihlášen/a.
0x
zadáte telefon, přijde vám sms s kódem, ten napíšte a objeví se informace o tom, že máte zaplatit 1 Kč z účtu, podstatné je, že platbu máte provést, myslím že s variabilní symbolem, který je ve tvaru vašeho tel. čísla. po provedení patby se zobrazí telefon na prodávajícího.
dělal jsem to před pár dny, snad to popisuji správně.
0x
Asi jste tam nikdy nikdo nebyli. Já to používám pořád, ochrana a registrace účtu ani nejde, o koruně jsem nikdy ani neslyšel.Funguje to zadáním telefonu a následně na něj pošlou kód. Žádné podvody tam nejsou, jen se vám občas ozvou magoři, vako místní rádci, a před tím vás žádné zabezpečení neochrání.Méžná to museli vymyslet jedině tuto neděli, jestli to má aspoň něco pravdy.
Ale sú podvody a vo veľkom, Pošlete platbu za tovar a nič vám nepríde,alebo poštovné dopredu a nikto nič neodošle.
Stačí se podívat co prodejce všechno prodává a jak komunikuje, zda není problém zavolat. Případně doprava zásilkovnou nebo osobní vyzvednutí, je jistota normálního inzerta (zloděj má problém osobního setkání).
Pokud je tam inzerát na něco, co prodávají všichni, třeba lístky na koncert nebo iPhone a má jen to, komunikuje jen whatsuppem nebo jinou dětskou infantilitou místo toho, aby zavolal, tak je to 99% opravdu podvod.
Ale když vidím, že prodává díly na uata na veterány a má tam jen toto převážně, nemá problém telefonovat a to, zda poslat dobírkou nbeo na účet je detailem, tak je to normální člověk.
Chce se to orientovat a né mít paranoju důchodce na komplet portály ať už marketplace, bazoš nebo allegro či aukro.
0x
Mě by zajímalo důkazní břemeno takto fakticky na pravé jméno vkladatele (majitele účtu) ověřeného vloženého inzerátu v případě danového přestupku (sledování bernákem a celníky) Už roky takto sumarizují prodejce na Aukru apod. Účet na Bazoši je teoreticky ověřen na pravé jméno, ale dle mě to může být napadeno v případném soudním sporu se státními "Orgáni" v případě obvinění z přestupku. Platbu totiž mohla provést "osoba blízká" a jak budou Orgáni dokazovat v případě jen přestupku, kdo se jej dopustil, tedy údajného přestupku. Je také otázka zda Bazoš zpřítupnil/zpřístupní své databáze ověření platbou "Orgáni" a nakolik se tohle ověření platou dá zákonně brát jako plné ověření osoby...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.