Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motivační dopis

Od: sasek

Poraďte mi prosím, jak napsat motivační dopis. Dříve byl zaměstnám ve výrobě. Nyní se chci hlásit do skladu. V některých firmách není průkaz VZV nutný, je možné si jej dodělat během práce. Nevím, jak napsat motivační dopis, když s tou pozicí nemám žádné zkušenosti.

Na internetu jsou bohužel jen ty příkaldy typu: Na pozici x jsem dělal x let. Zkušenosti mám bohaté. Mám průkaz na VZV. Bohužel u mě je úplně opačný problém.

Moc díky ra rady!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vyuzite umelu inteligenciu, zadajte tam tie vstupy, ktore ste pisali sem.

hodnocení

1x

Je to tatáž firma, jen různá pozice? Nebo úplně jiná někde jinde?

Jak napsat motivační dopis

sasek
hodnocení

Je to jiná firma.

trtr
Kašlal bych na něj.

milanb
hodnocení

1x

Zadny bych tam neposilal. Na nektere pozice je to spis vysmech, nebo spis zbytecnost. Kdyby po mne nekdo chtel motivacni dopis na pozici elektrikare, udrzbare, nebo podobne pozice, tak bych tam bud poslal zivotopis a motivacni dopis ignoroval, nebo ignoroval rovnou tu pozici. Mam kolegy, co by se sice zvladli v MD vychvalit do nebes, ale neco udelat samostatne zjistit si informace, to uz ne. To je samy: rekni mi jak to mam udelat a ja to udelam. Takze z meho hlediska, je u takovych pozic motivacni dopis k nicemu.

U pozic, kde se očekává, že to zájemce bude dělat tak, jak se mu řekne, by vychvalování vlastní iniciativy bylo i na škodu:)

Souhlasím, nic takového nepsat. Povídání, kterak od dětství bylo mým snem jezdit s ještěrkou a do důchodu jsem se k tomu ještě nedostal, působí blbě. Osobně bych se podniku, ve kterém se takové, u nás netradiční metody vyžadují, vyhnul obloukem.

hodnocení

1x

Vždycky byl potřeba životopis. Ale motivační dopis? To mi připadá zbytečné. Motivací je už to, že ten jistý člověk má o tu jistou práci zájem. To ostatní se ukáže až během jeho zaměstnání, zda na to má...to žádný předchozí dopis nevyřeší.

Prostě, napište, že jste pracovitý /pokud je to pravda/ a že se nebráníte učit se novým věcem. Že jste ochoten dodělat si průkaz VZV. Jaký jste, to se pozná teprve v praxi, ani sebelepší motivační dopis nepomůže. Za člověka mluví činy, ne kus papíru. Někdo to umí okecat, ale práce nic moc. Někdo je naopak dobrý pracant, ale neumí to "prodat", napsat to.

Skončím slovy klasika: "I skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále." Tak do toho a uvidíte sám. Jaga.

trtr
Jj, souhlas. Ten konec je jak Božíček z Bezva ženská na krku. *smich*

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, je x vzorů, každý pro jiné určení. Osobně jsem ho psal jen jednou a byl k ničemu, že slohu se zkouší ve škole!

sasula
hodnocení

0x

V dnešní době, v ČR a motivační dopis? *smich*

trtr
Jo, pro dnešní HR pipky škoda času a práce. Prostě chce nechcete, tak jdu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]