Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetřovačka u mě doma

Od: streda

Zdravím, příští týden by měli pustit mého tatínka z nemocnice. Lékařka doporučila, abych s ním zůstala na ošetřovačce. Bydlím v jiném kraji, ale nevadí mi si tátu vzít k sobě domů. Můžu ošetřovačku vykonávat u sebe doma (mám dítě chodící do 3. třídy, manžel pracuje na směny, tak aby dítě nebylo třeba v noci samo), že bych si tatínka vzala k sobě, nebo je ošetřovačka vázaná na trvalé bydliště pacienta?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fram
hodnocení

0x

Dle mého je primární jak blízkou osobu jak blízký člověk (té osobě) ošetřuje. Tak pokud je tatínkův zdravotní stav zcela způsobilý přepravy a souhlasí s místem..lze. Jiná situace možná je, jestli třeba v místě bydliště nemá rehabilitační sestru nebo pečovatelku...a jemu by se tudíž k vám kvůli komplikování rekonvalescence nechtělo.

streda

Děkuji, rehabilitační sestru ani pečovatelku mít nebude.

hodnocení

0x

Osetrovacka je vazana na uvedene misto pobytu.

Trvale bydliste je pouze evidencni udaj v obcance.

ben®
axus - trvalé bydliště neexistuje, ale existuje trvalý pobyt.

hodnocení

0x

Podmínka stejné domácnosti není podstatná u příbuzných osob.

Na www.cssz.cz je k ošetřovnému doslova toto:

Další podmínkou nároku na ošetřovné je, že ošetřovaná osoba žije s pojištěncem v domácnosti. To neplatí v případě ošetřování nebo péče o příbuzného v linii přímé a sourozence pojištěnce nebo ošetřování manžela (manželky) pojištěnce, registrovaného partnera (registrované partnerky) pojištěnce, rodičů manžela (manželky) nebo registrovaného partnera (registrované partnerky) pojištěnce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]