Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosní přetlaková terapie

Od: milada7

Dobrý den. Mám nosní masku vzduch se mi vhání do nosu ale když začnu dýchat usty tak se to vzájemě ruší.Jaké máte zkušenosti atd? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Tohle je o velikosti tlaku a o způsobu dýchání ve spánku. Normální je dýchat nosem. Pokud nefunguje nosní maska, budete muset mít celoobličejovou, to vám určitě ve spánkové laboratoři vysvětlili a tu nosní jste tam určitě testovala.

hodnocení

1x

Dalsi diel nekonecneho serialu. Konzultujete to s lekarom a v navode k pristroju.

Preco zensky nick?

hodnocení

1x

Tím vzájemně ruší asi myslíte to, že vám začne profukovat vzduch ústy ven, jakmile je otevřete.:) Vezměte celoobličejovou masku.

Zkušenosti zatím nic moc, člověk má z té celoobličejové masky celkem bolestivě otlačený vršek nosu..

Asi vám nesedí maska, nebo ji máte špatně nasazenou a seřízenou. Bohužel jsou v módě masky bez čelové opěrky, které mi osobně velmi nevyhovují. Nemají tak dobře fixovaný úhel k obličeji a musejí se proto příliš dotahovat.
Masky "na pojišťovnu" jsou výrazně předražené (jako každý dotovaný produkt), stojí kolem 6000, ale můžete si sám kolem 1000 Kč (tedy cca jen za cenu doplatku) vybrat na eshopech vhodnější masku.

Mám masku AirFit F20 Quiet. Přemýšlel jsem o výměně toho silikonového těsnění za polštářek AirTouch F20 (z paměťové pěny), ale ten stojí 1.000,-. Tak si říkám, jestli jeho alternativy (protože předpokládám, že to nebude originál:)) na Ali za poloviční cenu by nestál za vyzkoušení..

Jak jsem psal, tento "módní" typ s letmým uchycením bez čelové opěrky mi nevyhovuje, jak v noci hadice tahá za masku, natáčí ji a ta začne nahoře či dole profukovat, což mě budilo.
V dobře seřízené masce vnitřní tlak přitlačí silikonové chlopně k obličeji, a tím maska dobře těsní. U paměťové pěny si nejsem jistý, že to bude dobře fungovat, navíc bych zde viděl možný problém s očistitelností. Ale klidně vyzkoušejte a dejte vědět.

A máte nějaký typ na lepší masky, které jsou kompatibilní s tím Resmed přístrojem a vyhřívanou hadicí?

liska5
hodnocení

0x

Když máte masku na nos a dýcháte ústy, přístroj neregistruje vaše dýchání, čili rytmické proudění vzduchu, a sám přestane ten zvlhčený vzduch dodávat. Zároveň Vám to přestane počítat čas - dobu použití.

hodnocení

0x

Nenapsala jste, proč a na co nosní masku nosíte. Vůbec netuším o čem to píšete.

Tyhle přetlakové masky se nosí především pro parádu. Chlapi v celoobličekových vypadají jako piloti stíhačky a ženské v nosní masce zase jako vilné slonice. Prostě posouvá to domácí erotiku u dva až tři levely výš. ;)
No a pár lidí to má proto, aby se ve spánku nexusili..
Nosní přetlaková terapie
Nosní přetlaková terapie #2

Tomkk, děkuji za vyčerpávající odpověď. Už neumřu neinformovaná. Krásný sluníčkový den *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]