Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka na svatbu před uzavřením sňatku

Od: sfsfsdsgd

Půjčil jsem si na svatbu měsíc před uzavřením sňatku cca 250 tisíc, předmanželskou smlouvu jsme neměli. Když disponuji veškerými fakturami a dokumenty o půjčení od banky, můžu toto nárokovat k vypořádání SJM a mám šanci uspět?

Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Máš smúlu pučil sis to sám sám si to zaplatíš
Vzít si pújčku na svadbu to tě to zamachrování vyjde draho no ale jak říkám já každá životní skušenost je dobrá pro to aby se člověk poučil

hodnocení

7x

To je humorný příběh. Mohl by to být námět na povídku kterak chudý manželstvím k ještě větší bídě přišel.
Právní odpověď najdete v § 710 obč. zák.

Docela jsem se nasmál *palec*...

hodnocení

4x
Pobavil :). Dluh vzniklý před uzavřením manželství do SJM nepatří.
2024

No tak ale zase...chlebíčky a dort se konzumují až po svatbě, tak možná s dobrým právníkem:)

To by spíš dostal z těch konzumentů. Něco jako že chce vrátit dar, když to nevyšlo. Do kyblíku. :)

trtr
hodnocení

4x
Zdravím, asi smolík. Ještě že to nemusím řešit. Svatbu jsem neměl a ani mít nebudu. Je to ale mě "přežitek". Když to má vydržet, vydrží i bez slibu.
Svatá to pravda…
Když vidim co řešej chlapi v práci kolikrát, no dej pokoj :D
bear

Svatba jako sláva asi je přežitek.

Ale oddací list je právně hodnotný. Třeba při nemoci partnera a sdělení zdravotního stavu či rozhodčího práva jsi v danou chvíli jen cizí člověk. Ne manžel.

hodnocení

3x

No, a to se už rozvádíš, nebo na co takovou informaci hledáš? A půjčil sis to TY sám, a ne VY manželé! Tak ať se ti (vám) daří!

hodnocení

0x

I kdyby to bylo 10 minut před oním "ano", tak nárok nemáte.

hodnocení

0x
a z čeho to budeš splácet? Doufám že ne ze SJM :)
Pokud by přišel exekutor, tak ano
vezme to z "jeho půlky" sjm.

trtr
hodnocení

0x
Když společné jmění, tak svatební šaty na půl. *smich*

runner2
hodnocení

0x
Já věřím, že je to překlep a půjčil jste si na stavbu a ne na svatbu. Protože ač svatbu a manželství vnímám kladně, tak zit si půjčku na svatbu mi přijde jako špatný vtip. Dá se to provést daleko levněji s menší parádou.
No jo, co když se třeba sousedi brali na zámku a celý víkend tam byli svatebčané ubytováni, tak to přeci musíme mít taky.

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že se tazatel už neozývá, jsou 2 možnosti:

1. novomanželka ho utloukla svatební kyticí, když se o půjčce dozvěděla

2. tazatel je jen další troll, který se tu snaží vyvolat zbytečnou diskusi

Osobně se přikláním k druhé možnosti, i když ta první by asi byla lepší *smich*.

svatebcan
hodnocení

0x

Není tak dávno co jsem četl stesk jedné novomanželky co chtěla mít svatbu aby na ni její rodná víska vzpomínala ještě deset let po rozvodu, tak si na ni půjčili 200kKč a myslela, že se sejde tolik svatebních darů že z nich tu svatbu zaplatí a ještě jim hodně peněz zbyde. Pravda, pár peněz se jim sešlo, ale do manželství vstupovali se stotisícovým dluhem.

Myslíš že ten den co ho třeba jednou budeš litovat stojí za to, aby ses tak zadlužil?

Když se můj mladší syn ženil, bral si cizinku a sdělil nám, že rodiče nevěsty na svatbu nepřijedou tak by bylo dobré, kdybychom tam taky nebyli. A ve zdraví jsme to všichni přežili.

A co svatební dar ten taky nechtěli?
Nepozvat mi děti na vlastní svadbu tak bych to sice překous ale dost bych se urazil
Mě se ted bude ženit bratr a doslova mi bylo objema sděleno že tam budu i kdyby mě tam měla dotáhnout firma pomáhat a chránit *smich*

bano
hodnocení

0x
Chybí více datumú, kdy se co odehrálo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]