Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kolika let slavíte dětí narozeniny?

Od: dasa

Zdravím,

řeším že náš kluk bude mít v sobotu 20 let, takže řešíme dárky a dort... a kolegině v práci, mi řikají že už je na to starej... prostě že už takové ty klasické oslavy svích detá nedělají. Popřejou a to je vše.

Zajímá mě, do kolika let jste dětem dělali oslavy a případně jaké dárky k narozeninám jim dáváte po 18 roce.

Děkuji za inspiraci

Dáša

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

18x
Do ... pořád *srdce* ;)
bear

Tak to má bejt! :)

2024
hodnocení

6x
Kolega kdysi pravil: "Je jedno kolik ti je, dokud máš rodiče, jsi pořád dítě, dospělým budeš teprve tehdy až oni tady nebudou".
Jemu bylo tenkrát 60 a jeho tatínkovi 90 let.

asd1
hodnocení

4x
Stará je leda tak ta kolegině...

Jestli to není třeba "kolegyně".

asd1

Opravovat jsi měl tazatelku :-D Asi má kolegiňy, já nedělám hrubki ale jen jí respektuju ;)

hodnocení

3x

Já taky na udržování té tradice nevidím vůbec nic špatného. Ba naopak. Za dvacet třicet let budeš ráda, když za tebou přijdou děti s vnoučatama a popřejí ti k narozeninám. Přece tu šňůru nepřerušíš jen kvůli pošetilé babě, té tvé kolegyni.

111®
hodnocení

3x

Do kolika let je pro tebe tvoje dítě dítětem? Ja myslím ze do konce života. Tak mu udělej oslavu příchodu na tento svět. Je to vlastně i tvůj šťastný den.

hodnocení

2x
Takže kolegyně v práci mají se svými dětmi vztahy na hovnomozna pošlou tak SMSku. A ze závisti se snaží narušovat oslavu a vztahy vám.
Tak to bývá

mil®
hodnocení

2x

Slavíme stále a to už mám děti hodne staré s vnoučátky.

ltz
hodnocení

2x
Na názor kolegyň nedejte. Každá rodina si to řeší po svém. I malá oslava přinese do rodiny pohodu. A kluk si to může potom oslavit i s holkou, jestli má, nebo s kamarády.

bramburka
hodnocení

1x

Darky ano, ale party si snad udela s kamarady?

hodnocení

1x
V mých 23 letech se zas velice rád vracím k oslavám doma s našima, s rodinou.
Když to vyjde tak jsme na zahradě, ségra, strejdové, tety, sestřenice, bratrane…
Mám to rád a vážím si času s nimi dokud je ta možnost. Jsou lidi co už nepřijdou…
Letos pokud to klapne tak jedu s rodiči i na dovču :)
bear

Od 20ceti nejde tak o dárky, jako o společné setkání, že se všici slezou :)

hodnocení

1x

U nás se to už otočilo. Oslavenec dělá oslavu v restauraci a přiímá dary. Rodiče a partneři dávají dárky a babičky obálky. Vnuci, 20 a 17let, jsou hrdí na to, že na oslavu dovedli vydělat.

hodnocení

0x

Do té doby, než je začnou slavit sami. ;)

hodnocení

0x

Každý člověk je něčí dítě a přání k narozeninám snad každý přijme rád v každém věku až do smrtí. Přejeme dětem, vnučatům, rodičům, prarodičům každoročně. I poté držíme narozky a chodíme s kytičkou na hřbitov.*alene*

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, je to silně individuální, ale jakési přání u nás probíhá vždy. S oslavou v plné parádě - dorty atd nicméně někteří končí a slaví později v menším.
Někteří třeba berou něco i do práce, jinde třeba ani kolegové neví, že se něco slaví.

km
hodnocení

0x
neni nic spatneho oslavu nedelat ani na tom ji delat. zalezi jestli o to maji zucatneni a predevsim oslavenec zajem. taky zalezi co se mysli tou oslavou, nekomu staci se potkat a poprat si bez oslavy. darky totez. osobne jsem rad, ze se to u nas zas tolik neresi. ve vetsi rodine to by byly furt nejaky oslavy a narusuje to pak jine plany...

hodnocení

0x
Do té doby dokud budou oni sami chtít.

hodnocení

0x

Je mi přes 30 let. Se svými rodiči se nestýkám (nebo velmi minimálně / sporadicky). Jeden z rodičů mi akorát na narozeniny pošle generickou SMS (blahopřání) a na bankovní účet pár drobných. Toť vše.

bear

Asi na tebe stále myslí...

Za mého fotra to dělá jeho nová partnerka. Akorát peníze nepošle.

hodnocení

0x

Dokud byly moje děti svobodné, slavilo se klasicky doma. Po svatbě už slaví v Praze. V jednom případě určitě s dortem (snacha umí báječně péct), v druhém případě určitě s bez dortu (hloupé hubnoucí diety). Ode mne dostávají drobný dárek, spíš jen pozornost. Rozhodně ne peníze. Ke kulatinám předávám něco "lepšího". Hodinky po dědovi, prstýnek po babičce...

Být Vámi, tak bych k 20. narozeninám připravila větší oslavu. V dalších "nekulatých" letech, pokud bude doma, to už mírnila. Dort? Pokud má rád sladké, tak menší domácí dort potěší i zbytek rodiny. Ať se Vám to vydaří!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]