Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolavý okorunkovaný zub

Od: pr

Nějakou dobu mne občas pobolívá okorunkovaný zub, ale u zubaře jsem s tím prozatím nebyl. Zajímá mne jak to zubaří řeší když bolí zub s korunkou. To se ta korunka musí nějak sundat i když tam pevně drží? Máte s něčím takovým někdo nějakou konkrétní zkušenost?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Korunka se buď sundá nebo provrtá.

doplněno 09.03.26 14:42:

Zubař korunku vyklepne ven nebo provrtá a následně opraví. Nová se nedělá. Dělali mi to kolikrát.

pr
hodnocení

Jak se tu korunku sundává když pevně drží? To se při tom nepoškodí zbytek zubu který pod tou korunkou je? Provrtat kovovou korunku by se možná nějak dalo, ale tím se jí poškodí a stejně by ji pak asi bylo třeba sundat a udělat novou. Dá se vůbec okorunkovaný bolavý zub nějak vyléčit a zachránit a nebo je ho třeba považovat za k úplnému odstránění?

mate59
hodnocení

0x

Zubař vám udělá RTG,aby viděl proč to bolí.Zub může odumírat, váček na kořeni,kaz..atd.Korunku následně sundá,zub ošetří.Sundat není problém,ale jestli je korunka stará/ od 10 let/,nebo dáseň je ustoupená pod korunkou ke krčku,udělá otisk a dá novou.Životnost protetiky se počítá v řádu do 15 let.

mary

Zdravím, též jsem měla bolesti v zubu s korunkou, chtěla jse po zubařce aby mi to sundala, ona si stála za svým, že to má dobře. chtěla jsem to sundat a nabídla že si to zaplatím, nechtěla. Vždy to žačlo bolet když jsem se hodila do klidu před spaním. Dostala jsem se k zubaři ,který mě skoro 1,5 lěčil. A nakonec to šlo stejně ven. Byl prasklý napříč. Takže ikdyž Vám zubař udělá RTG tak to zřejmě neuvidí. Sama jsem se pak objednala pod mikroskop a to asi každý zubař nemá. No vyřešil to implantát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]