Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolavý okorunkovaný zub

Od: pr

Nějakou dobu mne občas pobolívá okorunkovaný zub, ale u zubaře jsem s tím prozatím nebyl. Zajímá mne jak to zubaří řeší když bolí zub s korunkou. To se ta korunka musí nějak sundat i když tam pevně drží? Máte s něčím takovým někdo nějakou konkrétní zkušenost?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stará korunka se rozřízne - vrtákem to prostě ovrtá "na půl" a odloupne. Je to dost nepříjemné a může to trvat - třeba u mne cca. hodinu. U novějších už se dají korunky vrtat - tak mi vloni před korunkou odmítl vyčistit kanálky a řešilo se to dodatečně po dvou bolestivých měsících :( a s 8tis Kč navíc.

hodnocení

0x

Korunka se buď sundá nebo provrtá.

doplněno 09.03.26 14:42:

Zubař korunku vyklepne ven nebo provrtá a následně opraví. Nová se nedělá. Dělali mi to kolikrát.

pr
hodnocení

Jak se tu korunku sundává když pevně drží? To se při tom nepoškodí zbytek zubu který pod tou korunkou je? Provrtat kovovou korunku by se možná nějak dalo, ale tím se jí poškodí a stejně by ji pak asi bylo třeba sundat a udělat novou. Dá se vůbec okorunkovaný bolavý zub nějak vyléčit a zachránit a nebo je ho třeba považovat za k úplnému odstránění?

mate59
hodnocení

0x

Zubař vám udělá RTG,aby viděl proč to bolí.Zub může odumírat, váček na kořeni,kaz..atd.Korunku následně sundá,zub ošetří.Sundat není problém,ale jestli je korunka stará/ od 10 let/,nebo dáseň je ustoupená pod korunkou ke krčku,udělá otisk a dá novou.Životnost protetiky se počítá v řádu do 15 let.

mary

Zdravím, též jsem měla bolesti v zubu s korunkou, chtěla jse po zubařce aby mi to sundala, ona si stála za svým, že to má dobře. chtěla jsem to sundat a nabídla že si to zaplatím, nechtěla. Vždy to žačlo bolet když jsem se hodila do klidu před spaním. Dostala jsem se k zubaři ,který mě skoro 1,5 lěčil. A nakonec to šlo stejně ven. Byl prasklý napříč. Takže ikdyž Vám zubař udělá RTG tak to zřejmě neuvidí. Sama jsem se pak objednala pod mikroskop a to asi každý zubař nemá. No vyřešil to implantát.

pr
hodnocení

mate59: Ta moje korunka je asi 10 nebo možná i více let stará a drží docela dobře. Jak se korunku sundáva? To asi bude třeba sundávat trochu násilim a nepoškodi se při tom zbylek zubů který je pod ní?

mary: Mne ten zub bolíval hlavně k ránu když jsem ještě ležel v posteli a pak i při jídle apři kousání na něm nebo to bylo citlivé na teplé i studené pití. Přes den se to většinou trochu uklidnilo. Ta bolest se přenášela i na okolní zuby tak že jsem neměl pořádně jistotu který zub tu bolest způsobuje. Nyní od včera se mi to trochu uklidnilo a už mne to tolik netrápí, ale cítím trochu, že to ještě zcela v pořádku není.

Proč se stále ptáte ja se korunka odstranuje.Už vám 3 krát napsali jak.Zajděte si k zubaři on všechno ví.

pr
hodnocení

begi25: Aproč ti to až tolik vadí, že se někdo na něco zeptá? Jsme na poradně a tak se neduiv, že se zde lidí ptají na to co jich zajímá a s čím chtějí poradit. Pokud ti to až tolik vadí tak kontaktuj admina aby tuto poradnu zrušil aby neměl tak možnost nikdo se na něco zeptat, ale pochybuji, že by ti v tom vyhověl.

hodnocení

0x

Jsem v podobné situaci, ale nejedná se o korunku, ale ale bolavý zub pod můstkem. Rengen nic nevidí. Nebyl ten můstek nejlevnější, ale asi taky nezbude nic jiného, nez to sundat. Nemáte nějaký nápad? jak to vyšetřit? Já si jen zaplatila 3D rengen, taky nic nenašel.

pr
hodnocení

A to ti zubař neřekl jak by se to dalo řešit? Mne ten pobolivající zub naštěstí přestal bolet a už 3 dny mám s tím klid a tak snad to zase nezačne bolet a nebude třeba s tím jít k zubaři.

nov
hodnocení

0x

Zde je nástroj na snímání zubních korunek a popis mechanismu.

/ wittex-nastroje.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]