Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetlaková terapie

Od: mira7

Dobrý den. Mám středně těžký syndrom spánkové terapie. V nemocnici mi provedli ve spánkové laboratoři vyšetření ohledně zástav dechu ve spánku. Diagnostika zástavy dechu ve spánku.Propustili mne do ambulantní péče. Na léčbu mi dali přístroj Titrační BiB AP. Doma s přístrojem spím ale dobu tak 4.hodiny. Stále mi dělá problém použít delé a spát až do rána.Jaké máte zkušenosti s problémem spánkové Apnoe a přístrojem? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Bohužel neporadím. Jen má sestra měla stejné problémy. Shodila 8 kg a nyní spí bez přístroje. Nemáte také nadváhu?

mira9
hodnocení

Měřm 185cm váha 108kg.

hodnocení

0x
Mám BiPaP Lumis 100 druhým rokem (těžká kombinovaná apnoe). Po cca měsíci zvykání a ladění tlaků i masky je to v pohodě. Když mě něco budilo, tak průvan na tváři, nebo do očí od špatně sednoucí masky, nebo foukání na různá místa kolem nosu u typů masek s kloubovým připojením. Musím ale mít v uších špuntová sluchátka, jinak mě budí to funění vzduchu z výstupních otvorů.
Doporučuji ty žpunty do očí a lehkou tmavou deku přes obličej, pak vás nebude nic rušit.
doplněno 10.03.26 09:20: Pokud vás trápí pálení sliznice, tak si zvyšte stupeň zvlhčení a upravte teplotu vzduchu, pokud máte vyhřívanou hadici. Nevím, jaký máte přístroj, ale ten můj má zásobník na vodu a stupeň zvlhčení je buď "auto", nebo nastavitelný. "Auto" mi mevyhovoval, pálilo mě při něm v krku. Je pak potřeba otestovat, který stupeň vám vyhovuje. Příliš vysoké zvlhčení ale může vést ke kondenzaci vody v hadici. Moje vyhovující spotřeba vody je cca 1,5 deci za 5 hodin.

hodnocení

0x
Maminka má těžkou kombinovanou, už skoro rok má přístroječek (značku z hlavy nevím). Chvíli ladily s lékařkou nejvhodnější masečku. Mamince to hodně pomohlo, naštěstí neměla a nemá žádné problémy. Jen se občas objeví vyrážka pod gumovými pásky. Přístroj je velmi tichý, neruší mě ani když spolu jedeme někam na dovolenku. Mamince se kvalita spánku velmi výrazně zlepšila a nám ostatním se též klidněji spí. Maminka chodí spát pravidelně, v jedenáct. Občas se nad ránem probudí, ale není to způsobeno přístrojem. Špatně spala vždy. Pak zase za chvíli usne a chrní klidně do půl deváté. Naštěstí. Jaké přesně problémy Vás vyrušují od delšího spánku?
mira9
hodnocení

Mám masku kde mužu dýchat nosem i usty. Masku používám teprve týden jsem v začátku léčby. Problémy mám že mám sucho v nose suchá rýma dnes pujdu koupit kapky na zvlhčení na suchou rýmu. Dále v nemocnici mi řekli že za měsíc mi dají zvlhčení. Snažím se mít masku alespon 4 hodiny použití jinak by mi ji odebrali pojištovna. Bolí mne místa pod nosem tam je ten problém delšího použíti.

A předtím Vás tedy suchá rýma netrápila, zda to chápu dobře. Tedy,týden a už máte vyschlo, to je fofr, ach jo. Maska sedí dobře? Přiléhá správně? Pokud ne,tak se často objevují suché sliznice. Také přesně neznám Vás přístroj ani na tohle nejsme odborník, ale vím že u některých druhů se dá nastavovat úroveň zvlhčování a nebo se dá použít taková hadice,která vzduch ohřívá. Maminka teda na suchou rýmu trpěla i předtím, takže si vždy hlídá (a hlídala) vlhkost vzduchu v místnosti. Na zvlhčení nosu používá sprej s mořskou vodou. Lékařka ji říkala,že kdyby sprej nebyl dost účinný,že je lepší koupit mastičku, protože na dlouhodobé zvlhčování.

komberec
hodnocení

0x

Závidím vám ty 4 hodiny. Já tak půl až tři čtvrtě hodiny.

misa
hodnocení

Je mi 71let. Jinak ještě doplním výrazně se mi zlepšil tlak na správné hodnoty.Dále se mi upravilo celkově zažívání střevní bakterie atd.

liska5
hodnocení

0x

Existuje laserová úprava měkkých tkání. Co si pamatuji, tak to byla klinika LENTE Plzeň a Praha. Nevím ale, jak to je s pojišťovnou a jaká vyšetření chtějí. Asi to nebude pro každého. Chce to zavolat si a vyptat se.. . Máte masku na nos nebo na ústa a nos? Ta na ten nos umožňuje pít a mluvit. Chějte přístroj se zvlhčovačem. Pak je dobré mít polohovací rošt v posteli a spát s vyvýšenou hlavou.

doplněno 12.03.26 00:09:

K té suchosti sliznic. Ta často bývá při nedostatku železa a vit. B2. Ideálně ze stravy. To se najde na netu. Tabletky Fe raději ne, způsobují většinou trávicí potíže. A pak se dá koupit nosní balzám - bio Karité Saloos, taková kulatá krabička s mastičkou. Velice příjemná na suchost a stroupky v nose.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]