Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SIPO ukončeno a stále chtějí poplatek

Od: jana222®
Zdravím.V unoru jsem se rozhodl ukončit platbu Sipem vše už jedu sám bankou.Všem dodavatelům energií i televizi jsem nahlasil ze bude změna tim jsem to ukončil….Tady probihala diskuze ze kdyz nebude žádná platba na SIPU že se to ukonči samo.A to samé potvrdila Operátorka na SIPU.
A včera jsem se rozpálil do růžova protože přišel doklad SIPO žádná platba jen ten jejich poplatek 22kč za službu a přitom už platby nevyřizuji
Samozřejme mužu jit na poštu atd ale nevi nekdo zda to ted musím zaplatit nebo to takto bude chodit 3 měsice platit nemusim a pak to zanikne?Nebo co s tím?
Děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, někdo to tady tvrdil - totiž to, že se SIPO ukončí samo, když se nic neplatí.

Ale SIPO je nutné zrušit, vy jste zrušil pouze platby a ne SIPO. Já byla kdysi na poště vyplnit a podepsat nějaký formulář. Lze to i přes datovou schránku nebo e-mailem:

usetreno.cz/...

bear
hodnocení

1x

Já to rušil na poště. Vyplnil jsem nějaký papír tuším a SIPO jako takové bylo zrušeno a nic nepřišlo. To, že si odkloníš platby energií ze SIPA pryč a pak to automaticky končí... tomu jsem tu nevěřil, ale ani se nehádal, že to tak bude.

indu
hodnocení

1x

Ten poplatek za zaslání platebního dokladu SIPO se asi účtuje zpětně. Pokud jsi od února přestal platit všechny platby přes SIPO a v tom únoru ti ještě přišel platební doklad SIPO tak poplatek za to máš zaúčtovaný nyní v březnovém SIPO a budeš ho mít asi i v dubnu za březen atd. až do doby kdy to zasílání na poště zrušíš. Nevím to ale určitě jestli totak je.

Nedoporučoval bych ten poplatek neplatit, protože by to pak pošta mohla po tobě vymáhat i s nějakými sankcemi za neuhrazenou platbu.

Mne za SIPO pošta účtuje poplatek pouze 7 Kč, protože jsem si vyřídil zasílání toho platebního dokladu SIPO e-mailem. Proč ale platit za něco méně když je možné za to platít i více, že?

Jinak SIPO je výborná a užitečná služba a tak nevidím žáden důvod proč ji rušit a nepoužívat.

hodnocení

No nevim jak to myslite zpětně…?
6 unora přislo plné Sipo plateb včetne jejich poplatku.To jsem v vše koncem unora zaplatil a mezitim všude nahlásil že už budu platit sám bankou.Všichni potvrdili že to uz od března akceptuji.Doposud vše v pořádku..
A včera 6 března přišlo nové ale prázdné Sipo bez plateb jen jejich částkou k úhradě za Sipo.Tek nevim co zpětně.Já myslim že nic už přijit nemělo
indu

No to je jednoduché. Když ti v únoru přišel platební doklad SIPO tak poplatek za jeho zaslání ti zaúčtovali nyní v březnovém SIPO. V únoru jsi měl ten poplatek za lednový platební doklad SIPO.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, může to být chyba, což zjistíte zase u operátora SIPO (nebo na poště), ale také tam mohla zůstat nějaká platba, která se neprovádí měsíčně (já např. u jednoho plynoměru v domě platil jen 2x za rok). Zatím to neplaťte a zjistěte si skutečnost. Zdravím!

hodnocení

No naši poště se vyhýbám obloukem proto se mi do toho nechce….To je na Lexaurin.Půl hodiny ve frontě pak nechutná paní hodí formulář a po vyplněni znova fronta ale to je můj problém…
No zaráži mi jen ta operátorka SIPA mi jasně řekla že jak nebudou platby tak se to po 3 letech samo zruši ! Platby nejsou 100% žadné zmeškané a včera dorazilo prázdné SIPO a tam jen jejich položka 22kč…A zase už mi leze tlak.
No nic legrace v ponděli to musím vytelefonovat.
Vše zatim ďekuju
indu

Po telefonu to nezrušíš. Je známé, že telefonní infolinky a to nejen poštovní často dokážou lidém nakecat cokoliv včetně toho co není pravda jen aby člověka něčím oblbli a ten měl dojem, že se dověděl to co chtěl vědět. Ten formulář na zrušení SIPO by měl být někde na stránkách ČP odkud si ho jde stáhnout a vytisknout. Alespoň před několika léty když jsem měnil zasílání platebního dokladu SIPO z poštou do schránky na e-mailem tak to tam bylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]