Nejste přihlášen/a.
11x
Sbalte dítě a na měsíc se vraťte k rodičům, požádejte kamarádku o měsíční azyl.
Po měsíci si dejte s manželem rande v kavárně, ne doma. Tam si vyříkáte co každý z vás chce.
A netvrďte, že to nejde. Všechno jde když se chce.
S tímto postupem se dá souhlasit. Bohužel mnoho věcí už nejde změnit. Já jsem se vždy snažil věci zařizovat sám, protože se lehce dostanete do situace, kdy musíte někoho respektovat z vděčnosti, že vám kdysi pomohl a očekává se, že vy oplatíte stejnou měrou. Ne vždy je to možné, nebo máte důvod, že nechcete. Ona cizí pomoc je pěkná, obzvlášť finanční v začátcích, ale ono se to dřív nebo později proti vám obrátí. A ve vaší situaci, kdy máte mamánka, je to ještě obtížnější. Píšete, že jste pozemek dostali - nebydlíte náhodou v sousedství rodičů? To je už sama o sobě chyba.
4x
Jste v nedobré situaci a vaše nejbližší rodina neví nic o tom, jak funguje zdravý vztah. Výhledově z toho může být i rozpad vztahu a rozvod, přičemž špatná budete pochopitelně vy. Všechno jste dostala a ještě byla nevděčná. Že jste ve vztahu nemohla dýchat a zastávat pozici, která vám právem náleží, to nikdo neuzná. Pokud tohle manžel sám nechápe, obraťte se na manželskou poradnu.
Pokud tchyně vysedává v rodině do 22:00, nevěnovala bych jí pozornost. Uspala dítě, rozloučila se a šla spát. Taky můzete trochu manžela vydírat odpíráním sexu. Jó nálada byla, ale ve 20:30 a to jsi seděl s maminkou. Ve 22:00 už jsem unavená a spím. Několikrát to zopakovat než pochopí. Vlastně to ani není odpírání. Vy jste chtěla a čekala na něj, ovšem on dal přednost krafání s matkou po nocích.
Tak tak, některé matky si myslí, že jejich dítě je jejich vlastnictví. Ale žádný člověk nemůže někoho vlastnit byť je to jeho dítě. Po celý život nedokáží své dítě propustit a pak to takhle dopadá.
2x
Njn, ono je vždycky něco za něco...
Až syn povyroste a půjdete do práce, koupíte si za své to, co se Vám bude líbit.
Já bych si osobně vůbec nedovolila říci, že je musím trpět, když nemám náladu, měla jsem k nim respekt.
Já jsem šla v synově roce a čtvrt dělat na půl úvazku, nebyla žádná rodičovská, jen přídavky, sloužila jsem od pátku do pondělí do rána, někdy 3 noční, jindy denní dvanáctku a noc, abychom měli peníze, manžel se o syna postaral a v pondělí odjel na stavbu a vrátil se v pátek.
A taky jsem to přežila, když se chce, nebo musí, jde vše.
Každý to máme jinak, já bych to skousla a byla jim vděčná.
doplněno 25.02.26 12:56:
@id určitě není. Já si na vše, co mám, musela sama vydělat, žádný pozemek ani nic dalšího mi do klína nespadlo. I s tchýní se určitě dá slušně domluvit, ale tady cítím spíš averzi a moc tomu nevěřím.
Vadi jí, že se vše cpe do nového baráku, 10 tisíc je na dítě málo?
Ono by to chtělo slyšet i druhou stranu
2x
Klasika. Snacha nemuze vystat tchyni.
Dve kvocny na jednom smetisti.
Nic noveho pod sluncem.
Vsechny ty vadici drobosti jsou pouze vnejsim projevem tohoto.
Neexisuje dobre reseni. Dokud se neodstehujete nebo tchyne "die Hauschuhe anziehen"
Myslím, že ne že snacha nemůže vystát tchýni, ale že tchýně je vlezlá a nesneitelná. Sabina zde ale spíš chtěla radu, a ne abyste se do ní všichni trefovali! Vzala si slabocha, který se bojí přijít o maminčinu opičí lásku a peníze a mámy se bojí. Je to oboustraně ubohé a odnáší to rodina. JEHO mladá rodina, žena a syn. Sabino, co se večer sbalit, že jste unavená, a odejít spát do ložnice? Nemusíte přece vysedávat s nimi! Vždyť z jejich strany to vlastně hraničí s šikanou a vy se jí nemusíte podvolovat. Nebuďte stejný slaboch jako manžel...
Ajka. Myslet si muzes samozrejme co chces, nicmene konflikt snacha x tchyne je zde naprosto zrejmy.
2x
Paní Sabino, nezlobte se na mě za následující pravdivá slova. Když melete pořád to stejné jako kafemlejnek a navíc sex s manželem je nula nula nic, ani se tomu chudákovi nedivím, že preferuje maminku. Vím, v sexu se pro něj nic nezlepší, ale jinak se třeba dočká pochopení, kterého se u Vás nikdy nedočkal. Občas stojí totiž za to manžela obejmout a říct - Víš, jsi prostě prima chlap a já jsem moc ráda, že tě mám! Už rok a půl to nemám komu říct a koho obejmout. Takže jen teoreticky.
Rodiče dali pozemek na stavbu, hodně toho zaplatili a Vy nejste pořád spokojená. Co vlastně ještě chcete? Co Vy děláte pro to, aby byl ten společný život lepší?
Mám známou, podobného ražení jako jste Vy. Vždycky byla se vším nespokojená. I s maličkostmi - "všechny děti dostaly při obědě velké červené jablko, ale moje dcera malé a zelené."![]()
Říkala jsem jí - "Buď nad věci!" Dneska je z ní v 70 letech ležák, roztroušená skleróza, pečuje o ní s vypětím všech sil její v pořadí už 3. manžel. A je to pro něho moc těžké. A ona mu z lůžka ještě nadává.
Udělejte si pořádek - řekněte klidně manželovým rodičům, aby občas přišli na návštěvu, ale ne každý den. Že se jim budete ráda věnovat, ovšem musíte se taky vyspat, ráno jdete zřejmě do práce. Dohodněte si třeba společné pátky či soboty, kdy přijdou, vy něco upečete, posedíte...druhý den do práce nemusíte. Na jednu stranu byste jim měla být vděčná za bydlení, ale i oni by měli zase pochopit Vaši situaci.
Proto je důležité se domluvit. Proto nám byla dána řeč. Jaga.
0x
Tak buď konkrétní. Co ti vadí?
Že na zahradě máte stromek a vy si ho přejete o metr jinde nebo místo něj bazén?
Tedy myslím konkrétní ve věcech a rozhodnutích co kde a jak bude.
Ne v tom, že Vám manželovi rodiče větší částí přispěli v rozkvětu rodiny a to Vás deptá, že Vy jste přispěla jen dítětem.
Co je tedy problém?
A nebo je to v tomto duchu?
Tak to chápu. To je mamánek jak sviň...
A nebo už ho nebavíte, proto další v pořadí je maminka a vašima očima to chápete, že maminka je vždy první.
Takže poslední záchranou je zjistit, zda ho ještě dokážete zaujmout, aby na rodiče tolik nedal a nebo na roidče dával vždy a byly vždy na prvním místě s tím se nedá dělat vůbec nic. To je výchova. Je to v něm.
Navíc tohle řeší úpně všichni, kdo bydlí ve společné domácnosti s tchýní a tchánem.
0x
Ach jo, ach jo. Je to už pár tisíciletí, co kdosi do hlněné destičky pracně naškrábal : (viz Starý zákon):
Opustíš otce svého a matku svou, sestru i bratra a přikloníš se k manželu svému (manželce).
A lidi si furt a furt nedají pozor a pak se diví.
Ale nyní vážně: přeji Vám, ať to klidně a šťastně vyřešíte.
0x
Znam nekolik rodicu, kteri od dospelosti deti neziji svuj vlastni zivot, ale ziji zivot svych deti.
Oni si mysli, ze je to tak dobre a raduji se, ze jejich deti jsou stastne. Zapominaji jaksi, ze mladi chteji zit svuj zivot.
Uz jste zkousela, si o tom se vsemi v promluvit? Myslim tim otevrene a za pritomnosti vsech! Nemusite se u toho tvarit nijak nastvane, klidne jim rict, ze touzite taky po trose soukromi.
Pokud to nepochopi, tak stanovit urcita pravidla navstev – treba 2 dny v tydnu a jinak mit svuj program? Nebo jim i v urcite dny pujcovat vnuka, at si s nim udelaji nejaky program?
Stezovat si na webu vam nic neprinese.
Nasi sousedi takhle nedobrovolne hostili kazdy vikend bratra s rodinou a 2 detmi. Komplet s jidlem, pitim, deti s prenocovanim a prazdninami. Aby mlada nemusela varit a honit se! Financovali to oni ale jednou to krachlo!
Poradek si musite zjednat vy sami.
Tam je právě problém to financování. My jsme synovi koupili byt, ale na návštěvy jsme se nikdy nevnucovali a přijeli jsme, jenom když nás pozvali. Když chceme vnukovi něco koupit, vždycky se domlouváme, co by se jim hodilo. On má narozeniny na Štědrý den, tak je trochu ošizený, ale to se většinou slaví po Vánocích. Nedovedu si představit, že (dospělým) dětem něco koupím a budu očekávat vděčnost. Nikdy jsme jim do ničeho nemluvili, a to mám jako matka se synem velmi vřelý vztah, ale když měl někdy tendenci něco se mnou řešit, vždycky jsem ho poslala za jeho ženou. Sama jsem měla takovou tchyni, která s mým prvním mužem manipulovala tak bezostyšně, že za 3 roky bylo po manželství.
Sama ukončete sezení...jdu spát, dobrou noc. A oni ať si sedí. To není neslušné, od nich to je neslušné! Třeba brzy potkáte lepšího chlapa a bude líp!
0x
Dalsi moznost je: rodinna terapie. Ale nevim, jestli tam s vami muz pujde? On nejspis vubec nevnima, cim prochazite?
A kdyz to nepomuze, tak si naplanujte odchod s ditetem. Samozrejme se musite napred postavit na vlastni nohy a zacit chodit do zamestnani.
V tehle rodine se nejspis nikdy nic nezmeni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.