Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodné SMS a strhávání kreditu?

Od: dann

Dobrý skoro-večer,

několik let zpět jsem experimentoval s kryptoměnami (což není jádro příspěvku) a v posledním roku mi chodí pokaždé podvodné sms, ať zavolám tam a tam, na tohle a tohle číslo, ... Klasický podvod. Kor, když ten účet už delší dobu mám smazaný :) Samozřejmě číslo si vždy dávám do bloku a ignoruji.

Mám dva operátory a tyhle sms mi chodí na mobil.cz číslo, kde jsem také účet měl registrovaný. Mám tam aktuálně nízký kredit, cca 2kč a pokaždé, když, a to je jádro mého příspěvku, mi taková sms dojde, tak mi dojde od operátora zpráva:

"Vazeny zakazniku, Vas kredit byl jen 2.07334 Kc. Dobijte si, prosim, jinak nebudete moci volat, posilat SMS, MMS nebo vyuzivat dalsi sluzby."

Chtěl bych se zeptat tedy, jestli nevíte, proč se toto ukazuje? Chce mi pak operátor strhnout kredit? Očekávám, že je to posláno ze zahraničí (je to psáno anglicky), dnes byla předvolba +45, ale mění se to (už přesně nepamatuji jak). Samozřejmě na podporu jsem volal, ale paní mi znuděně vpálila, že neví a aby to zjistila, musela by mi ta sms něco strhnout. Myslíte si, že je to na změnu sim karty?

Všem děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kotel
hodnocení

2x
Samozřejmě že ti nemůžou jednostranně něco strhnout, to by to pak dělal každý. Předpokládám že je to standardní hláška při nízkém kreditů, a zřejmě se aktivuje při nějaké aktivitě SIM karty.

0rion
hodnocení

1x

Operátor vám za tohle nic nestrhne, pouze vás informuje o nízkém kreditu. Problém bych viděl jinde, dostal jste se do databáze nějakého šmejda, a ten vás bude zásobovat smskama bůhví jak dlouho. Nejspíš to dělá skrze automat, takže dokud v něm neshoří nějaký tranzistor, tak budou sms chodit (když to trochu přeženu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]