Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bratr ve věznici

Od: karbanatek®

Dobrý den , bratr je vazební věznici Ostrov nad Ohří. Sám nevím, co provedl , ale když dostal 12 měsíců, nebude to nic závažného . Takže bratr bydlí na ubytovně veškeré doklady měl u sebe OP, RL . Chceme poslat bratrovi peníze na účet , aby nám bratr mohl volat , jenže věznice Ostrov nad Ohří chce po nás (bratr + sestra) rodné číslo vězněného bratra. Já nebo sestra RČ bratra neznáme , nechápu že teď GDPR už neplatí? Kde máme zjistit RČ bratra? Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

5x

Když se zeptáte AI, dostanete tuto odpověď:

. .

Jako soukromá osoba můžete požádat o údaje o jiné osobě, pokud prokážete, že je to nezbytné pro uplatnění vašeho práva nebo splnění povinnosti (např. dědické řízení, soudní spor).
Kde: Na kterémkoliv obecním úřadě s rozšířenou působností, krajském úřadě nebo na Ministerstvu vnitra.
Jak: Podáním žádosti o poskytnutí údajů (formulář Ministerstva vnitra).
Podmínka: Musíte doložit důvod. Pokud úřad vyhodnotí, že na údaj nemáte právní nárok, rodné číslo vám nesdělí.

. .

Pokud jste přímý příbuzný, máte právo nahlédnout do matriky.
Kdo může žádat: Členové rodiny (manžel, rodiče, děti, prarodiče, vnuci, sourozenci) a zplnomocnění zástupci.
Co získáte: Úřad vám vydá druhopis matričního dokladu (rodný, oddací nebo úmrtní list), kde je rodné číslo uvedeno.
Kde: Na matričním úřadě, kde je událost (narození, svatba) zapsána.
. .

Možná bude rychlejší zavolat do věznice a domluvit se tam, třeba si domluvit termín schůzky s bratrem. Uvězněný bratr má zákonné právo na návštěvy příbuzných.

basa
hodnocení

1x

To je fór. Bratr neví za co sedí a nejbližší rodina nezná rodná čísla.

*smich*

I na vysvědčení z pomocné školy se uvádí krom jména a příjmení i rodné číslo, tak hledejte nějaké vysvědčení bratra doma.

hodnocení

Bratr mi volal den v nástupu do vězení . Jdu sedět dostal jsem 12 měsíců , když jsem se bratra zeptal za co zavěsil. Vy jako znáte RČ sourozenců? Já bratr a sestra žujeme každý v jiném městě vidíme se jednou za 5 let. Vysvědčení? Já jsem 40 let ze ZŠ nemám jediné vysvědčení , natož bratrovo , který bydlí po ubytovnách..

basa

Jasně že známe RČ rodičů a sourozenců všichni z rodiny navzájem. Nejsme chuji, kdyby se někomu něco stalo.

Naposled jsme řešili notáře a nebyl žádný problém.

Jestli to má někdo jinak, tak jako jo, no...

Jsou i lidi co neví, kolik je sourozencům let nebo kdy mají rodiče výročí svatby.

Ale to není rodina, ale dle mě deb...i co o sobě navzájem neví a žijou jak psi.

... pas a řidičák asi nemá, když je kriminálník, tak hledejte to vysvědčení.

basa

Případně lékařské zprávy. Je jedno jestli z nemocnice nebo záchytky či protialkoholní. Všude bude rč ;)

Kdyby se někomu něco stalo - jako třeba co? Dneska fakt nepotrebuješ mít v hlavě databázi rodných čísel. Já nevím rodná čísla ani svých dětí z hlavy. Třeba si to jednou zapamatuji. Jsem to ale strašný otec, leckterý pes je lepší.
tj
Také nevím, kde na to přišel. Neznám nikoho ve svém okolí, kdo by si pamatoval r.č. někoho jiného, než to svoje.
basa

To je mi Vás líto, když neslavíte v rodině narozeniny a nepamatujete si datumy dětí. A co mají za lomítkem třeba já používám jako pin, jinej to má někde poznamenané, doma se válí spousty vysvědčení či lékařských zpráv nebo pasy z rodiny.

Jako už nekomentuju, že je někdo takto invalidní ve schopnostech rč.

Kdo psal, že neslavíme narozeniny a že nevím datum narození? To mi je konkrétně k čemu, když nevím čísla za lomítkem? Nevím je, protože je vědět nepotřebuji. Svou lítost si nech. Poznamenáno samozřejmě je, ale v hlavě ne.

hodnocení

0x

Můžete třeba bratrovi napsat dopis a požádat ho o sdělení rodného čísla.

Můžete si část rodného čísla poskládat z roku, měsíce a dne narození bratra.

Můžete kontaktovat věznici a domluvit se s nimi na nějakém náhradním postupu.

basa

A za lomítkem budou tipovat?

hanah
hodnocení

0x
Bratr ti neřekl za co je ve vězení ale řekl ti aby jste mu posílali peníze. A ty jsi tak hloupý a posles mu je? Až příště zavolá, řekni mu ať ve vězení pracuje a na telefon si vydělá. Že ho nebudete sponzorovat.
To by bylo nejrozumnější..Ale je zajímavé, že telefon na bratra si pamatuje..když něco potřebuje..ale říct,za co sedí se mu nechce..Počkal bych,až ho pustí a můžete se zase scházet..Rok je jak prázdniny..po půl roce bude zase brázdit po světě a unytovnách, nebojte se;)

asd1
hodnocení

0x
Evidentně se s bama bavit nechce, tak nechápu proč mu posílat prachy na telefon aby se s vama mohl.bavit...

hodnocení

0x
Opravdu potřebujete RČ? Tady se píše něco jiného:
" Jako variabilní symbol MUSÍ být v platbě uvedeno osmimístné číslo telefonního účtu vězně (tj. NE rodné číslo ani datum narození)."
vs.gov.cz/...
lubos

viz.: obase.cz/...

Peníze a finance

Při zasílání peněz na vězeňský účet si věznice strhává 40 % zaslané částky na náklady výkonu trestu. Po ukončení výkonu trestu se již nic neplatí. Pokud odsouzený nemá žádný příjem (nepracuje), náklady hradí stát. Peníze posílejte na účet 6015-17337881/0710 s variabilním symbolem = rodné číslo odsouzeného.

Kolik si věznice strhne z poslaných peněz?

Věznice si strhává 40 % ze zaslané částky na náklady výkonu trestu. Pokud pošlete 300 Kč, odsouzený dostane 180 Kč na kantýnu. Po ukončení trestu se již nic neplatí. Pokud odsouzený nemá příjem, náklady hradí stát.

To je vězeňský účet. Účet na telefon může být oddělený a myslím, že je:
vs.gov.cz/...
lubos

Tak pak je to jednoduché :

- k telefonování musí bratr nějakým způsobem dodat osmimístné číslo telefonního účtu vězně

- k nákupům v kantýně R.Č.

Když ne,tak si nezavolá ani nenakoupí.Taky může lepit pytlíky a nějakou kačku snad dostane.

Ještě mu můžou poslat dopis a do něj dát obálku s nalepenou známkou a vypsanou adresou pro odpověď zpět - jestli teda oni znají jméno vězně a on sežene něco na psaní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]