Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , bratr je vazební věznici Ostrov nad Ohří. Sám nevím, co provedl , ale když dostal 12 měsíců, nebude to nic závažného . Takže bratr bydlí na ubytovně veškeré doklady měl u sebe OP, RL . Chceme poslat bratrovi peníze na účet , aby nám bratr mohl volat , jenže věznice Ostrov nad Ohří chce po nás (bratr + sestra) rodné číslo vězněného bratra. Já nebo sestra RČ bratra neznáme , nechápu že teď GDPR už neplatí? Kde máme zjistit RČ bratra? Děkuji.
3x
Když se zeptáte AI, dostanete tuto odpověď:
. .
Jako soukromá osoba můžete požádat o údaje o jiné osobě, pokud prokážete, že je to nezbytné pro uplatnění vašeho práva nebo splnění povinnosti (např. dědické řízení, soudní spor).
Kde: Na kterémkoliv obecním úřadě s rozšířenou působností, krajském úřadě nebo na Ministerstvu vnitra.
Jak: Podáním žádosti o poskytnutí údajů (formulář Ministerstva vnitra).
Podmínka: Musíte doložit důvod. Pokud úřad vyhodnotí, že na údaj nemáte právní nárok, rodné číslo vám nesdělí.
. .
Pokud jste přímý příbuzný, máte právo nahlédnout do matriky.
Kdo může žádat: Členové rodiny (manžel, rodiče, děti, prarodiče, vnuci, sourozenci) a zplnomocnění zástupci.
Co získáte: Úřad vám vydá druhopis matričního dokladu (rodný, oddací nebo úmrtní list), kde je rodné číslo uvedeno.
Kde: Na matričním úřadě, kde je událost (narození, svatba) zapsána.
. .
Možná bude rychlejší zavolat do věznice a domluvit se tam, třeba si domluvit termín schůzky s bratrem. Uvězněný bratr má zákonné právo na návštěvy příbuzných.
1x
To je fór. Bratr neví za co sedí a nejbližší rodina nezná rodná čísla.
![]()
I na vysvědčení z pomocné školy se uvádí krom jména a příjmení i rodné číslo, tak hledejte nějaké vysvědčení bratra doma.
Bratr mi volal den v nástupu do vězení . Jdu sedět dostal jsem 12 měsíců , když jsem se bratra zeptal za co zavěsil. Vy jako znáte RČ sourozenců? Já bratr a sestra žujeme každý v jiném městě vidíme se jednou za 5 let. Vysvědčení? Já jsem 40 let ze ZŠ nemám jediné vysvědčení , natož bratrovo , který bydlí po ubytovnách..
Jasně že známe RČ rodičů a sourozenců všichni z rodiny navzájem. Nejsme chuji, kdyby se někomu něco stalo.
Naposled jsme řešili notáře a nebyl žádný problém.
Jestli to má někdo jinak, tak jako jo, no...
Jsou i lidi co neví, kolik je sourozencům let nebo kdy mají rodiče výročí svatby.
Ale to není rodina, ale dle mě deb...i co o sobě navzájem neví a žijou jak psi.
... pas a řidičák asi nemá, když je kriminálník, tak hledejte to vysvědčení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.