Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trable s přitelem

Od: denisa*

zdravám zdejší obecenstvo mám takový problem s přitelem a rada bych znala nazor i zděšjších jsem s nim nadmiru spokojený je chytrý vazi si mně v posteli nám to klape a nevidí mně jako kus nabytku ale problem nastavá v okamžiku vyměny nazoru nebo hadky on ma tvrdou palici a nikdy nechce slyšet o kompromisu kolikrýt jsem zkoušela i diplomaticky přistup tak vzdy vyletí jak čertík z krabičky pokaždé ma pocit že se mu snažít brat jeho svobodu nebo kdyby alespon jednou souhlasil tak to pro něj je neskutečna potupa prostě se snazim najit cestu ven z kuruhu ale mám pocit že nevim kam už jako pravda chtěla jsem dominatního přitele ale těd si už nejsem jísta :(

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Chtěla jste dominantního, máte ho. Tuším, že pokud byste poslechla některé rady a našla si tolerantnějšího, bude vás brzy nudit a nebudete ho respektovat.
Jak se říká, ženská neví co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane. :)

hodnocení

3x

Ke spokojenému vztahu je nutná obrovská dávka tolerance, schopnost kompromisu a respektu k druhému.

Ze začátku to můžete slepit sexem, ale dlouhodobě to fungovat nebude. Navíc pokud by časem přišly děti, ani ten sex nebude prioritou.

Pokud je takhle dominantní a neústupný, hledala bych jinde...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, můj názor je ten, že jste chtěla mít dominantního přítele, tak ho doma máte (není k tomu co dodat, není co řešit). Zdravím!

To jsme nevěděli :) nějaká rada by nebyla?

ltz
hodnocení

1x
Jak píšete, má řadu dobrých vlastností, váží si vás. Jde asi jen o ty výměny názorů. Má to v povaze a když se nechcete hádat a zůstat s ním, tak musíte přistoupit na jeho názor. A třeba je ten jeho názor i lepší než ten váš, proto si za ním tak stojí. Když si najdete jiného přítele, může vás štvát na něm zase něco jiného.

halamus
hodnocení

1x

Pokud jsou odlišné názory na politiku, nemusíte se o ni bavit, nebo co sledovat v telce, existuje zpětné zhlédnutí, můžete mít dvě TV, podle mého názoru se hrozného nic neděje.
Pokud jsou odlišné názory na trávení společného času, jako památky×hory, kino×bazén nebo co se bude vařit, je to problém. Ještě větší je problém, pokud se nedohodnete na hospodaření, výbavě bydlení, počtu dětí a spoustě dalších důležitých věcí.

denisa*
hodnocení

ja myslela treba ze casem se obrousi hrany ale cim vice se snazim ho trochu obmekcit tim vice zacina byt odpor vetsi a vetsi :(

Nesnažte se, Deniso. Nechte všemu volný průběh. Jasně, každý má nějaké mouchy, třeba tvrdohlavost, ale pokud je rozumný, tak nebude hned vybuchovat jen tak. Spíš vidím problém v tom, že na některé, pro vas zásadní věci v konverzaci tlačíte. Zkuste ho nechat plynout.

hodnocení

1x

Život se skládá z kompromisů. Nikdy se nesejdou dva lidé, kteří mají úplně na všechno naprosto stejný názor. To by byla utopie.

Takže promyslíte situaci a jednou dokážete ustoupit Vy, podruhé on. Dominantní partner není opravdu žádná výhra.

A důležité je to přiznat. Občas jsem řekla: "Víš, neměla jsem tehdy pravdu, měl jsi ji Ty. Promiň." Ale lezlo to ze mě jako z chlupaté deky.

Lidé, kteří spolu chtějí žít, se musí naučit dělat kompromisy. Nemá nikdy pravdu jen ten jeden, ale bývá to na střídačku. Hlavně si to umět přiznat. Což bývá těžké, ale dá se to naučit. Jaga.

hodnocení

1x
Tak si s ním o tom v klidu promluv. Pokud nikdy neustoupí, budeš trpět celý život. A půjde o mnohem závažnější témata, která ovlivní zásadně i tebe. A zkus vyměnit klávesnici na mobilu za nějakou, která třeba umí interpunkci a velká písmena.

fr
hodnocení

1x

jo, jo, jsem sice svobodný, ale Váš chlap má svoji hlavu a na ty ženské manipulace prostě naskakovat nechce... tak to je

olin
hodnocení

0x

Nevíme kolik vám oběma je let a co je předmětem hádek, u které nechce přítel ustoupit-jestli jsou to prkotiny nebo něco důležitého(nepíšeš to). Přítele si můžeš najít jiného, u žen může fungovat i odepření sexu partnerovi a dlouhodobé odpírání může vést i k rozchodu. Pokud jsou to prkotiny, tak oznámit že takhle ne, že to do budoucna(vztah) nebude fungovat. Život je o kompromisech, pokud je druhá strana nechce dělat, tak jediné řešení je rozchod i když to chvilku může "v srdci" bolet.

hodnocení

0x

Chtěla jste dominantního, tak ho máte. MUDr. Plzák v Klíči píše, že chlapec by měl zjišťovat, jestli dívka dokáže vřele souhlasit. Myslím, že totéž platí i obráceně. Míru jeho dominance a vaší submisivity nelze určit na dálku. To musíte posoudit sama. Představa, že se časem něco změní, je naprosto mylná.

hodnocení

0x

Musíte pomalu, opatrně a ženskými zbraněmi. Žádný zřejmý nátlak! Nejlépe je přesvědčit jej, že to, co chcete vy, chce vlastně také on a že jeho řešení má nějaké drobné chyby.

A jak říká @babajaga: někdy (v nepostatných případech) přiznat, že má pravdu on.

Spokojenost zaručena.

denisa*
To jsem právě zkoušela hned ze startu nevím jestli něco vycítil ale pak se zničehonic tak ochladilo že bych umrzla on se prostě zvedl a odešel a já zažila ten nejtrapnější okamžik ve svém životě ze začátku mi prostě imponovalo jak je nekompromisní vše zařídí a ostatní se mu neodváží vzdorovat ale teď mám pocit že se točíme v kruhu
"Ze začátku mi prostě imponovalo jak je nekompromisní vše zařídí a ostatní se mu neodváží vzdorovat"No a to je přesně tvoje chyba - chceš měnit ten základ, kvůli kterému jsi si panáčka vybrala. Chlapi se nechtějí měnit a obvykle se na povel žen ani nemění. Pokud si chceš najít nějakého tichého chcípáčka, za týden bys psala, že je až moc chcíplý a že chceš něco jiného.Pamatuj si, že ženská nikdy neví, co chce, ale nedá pokoj, dokud toho nedosáhne. To je přesně tvůj případ, ale je pouze tvůj, takže se do něj snažíš zatahovat jiné lidi zcela zbytečně a nesprávně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]