Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Moje otázka je směřována především revizním technikům elektro. Jak jste se stali revizními techniky a co byste doporučili člověku co je zatím ve fázi uvažování? Mám praxi v oboru téměř 10 let, posledních 4-5 let jsem vedoucí elektromontér a rád bych se posunul dalším směrem. Napadl mě směr revizního technika, ale ještě před placenými kurzy bych rád věnoval času samostudiu. Kde získám přístup k normám, co by mě čekalo, co vše musím umět a kde začít? Děkuji vám za vaše odpovědi.
2x
Bývalý kolega, ajťák, programátor si teď dělá rekvalifikační kurs a chce se věnovat mimo jiné i revizím. Sám jsem zvědav, jak mu to vyjde...
Je dost podstatný rozdíl, jestki je někdo ajťák a nemá žádnou praxi x oboru elektro, nebo zda někdo pracuje v oboru elektro a nějaký ten rok dokonce jako vedoucí.
1x
Vzhledem k tomu, že u školení podle "padesátky" musí nově být v komisi minimálně jeden RT, tak bych se zkusil ptát tam. Při posledním školení nás školil právě RT a taky se dal do vyprávění, jak se stal RT. Ono to bylo v souvislosti s těma změnama danýma tou novou "padesátkou" a dalšíma předpisama.
Nicméně je Vám jasné, že na co dáte kulaté razítko, za to ručíte. Ale tak ono podobné možná horší je to na pozici vedoucího projektanta (ta nová padesátka tyhle vyšší paragrafy dost osekala).
Vyprávěl nám někdo při nějakém školení, že jeden člověk vyletěl od zkoušky (tehdy ještě podle padesátky) na nějaký vysoký paragraf, když nedokázal odpovědět, jak se uzemňuje instalace na dřevěné lodi (nepomohl mu prý argument, že dřevěné jsou nějaké sportovní loďky, které elektroinstalaci nemaji).
Nevím, jak tenkrát byly zkoušky na "vyšší paragrafy", ale "na šestku", samostatnou činnost mohly být i nějaké chybné odpověti v písemném testu. U ústního přezkoušení stačilo, když byl člověk v obraze. Ale pravděpodobně to záleželo na osobě zkoušejícího, a to byl revizní technik.
Nepopírám, že jindo to mohlo probíhat jinak, a taky je to již 100 let (silně přeháním), co jsem naposled dělal zkoušky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.