Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí u Vás oběd v restauraci

Od: miloslava
Byla jsem s rodinou v restauraci ve Špindlerově Mlýně a oběd vepřová panenka se štouchaným bramborem a houbovou omáčkou stála 325Kč.Je to běžná cena za oběd v restauraci aktuálně nebo vyšší?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

10x

Je to běžná cena za lokality typu Špindl...

denis

Asi jste ve Špindlu nebyl, za tohle koupíte maximálně buřty s cibulí. Běžné ceny jsou okolo 5ti-7mi set.

hodnocení

6x

Ve Špindlu naprosto normální cena. Ovšem cestou do Špindlu je kousek za Novou Pakou restaurace kde se dá pořídit oběd od 130 do 150 korun, běžná česká klasika, vepřo-knedlo-zelo, guláš, svíčková. Minutky mají kolem 160 korun. Když jedu kolem, rád se zastavím.

hodnocení

2x

Jak kde. Už pár (desítek) let nplatí tak zvané SMC (Státní Maloobchodní Ceny) platné pro celou republiku.

U nás (širší centrum Prahy) na rohu v restauraci "Varšava" stojí všechna polední menu 115 Kč (včetně polévky), vyjímečně do 150 Kč. Vaří výborně, nabídka dostatečná. Kolem poledne je tam narváno. O stanici tramvaje dál jsou ovšem ceny prakticky dvojnásobné. V centru města pak lze narazit i na cenu až > 500 Kč za oběd.

hodnocení

2x

Ve Špindlu normální, jsou to hory, luxusní destinace, tam chudáci nejezdí. A ti bohatí si mohou dovolit pustit chlup.

Za sebe - v báječné, slušné, čisté restauraci v Pardubicích si dám chutný oběd do 160 korun. Porce takové, že obvykle poprosím o krabičku. Nebudu restauraci uvádět, i když by si to zasloužila. Aby to nebyla reklama. Ale protože hodně cestuji, mám podobné chutné, prověřené a cenově přijatelné restaurace vyhlédnuté i jinde po naší zemi - v Čáslavi, v Čerčanech, ve Zbraslavicích, v Týnci nad Sázavou, v Hlinsku, ve Dvoře Králové, v Kryštofově údolí... A vždycky vím, co mě tam čeká a na co se mohu těšit. Nelezu bezhlavě do restaurací, které neznám. A pokud už ano a něco se mi tam nelíbí, nevadí mi slušně odejít bez objednávky.

Prostě člověk nesmí dělat moc hogo fogo a pokud není milionář, držet se raději při zemi. Jaga.

hodnocení

2x
U nás stojí v nejlevnější restauraci kam občas chodíme (denně se to moc už nedá) polední menu 120-130 Kč. V lepší restauraci 150 Kč.
K čemu vám tato informace bude nevím.

pb®
hodnocení

1x

Matně tuším, že běžné jídlo stojí v rertauraci od 200Kč výš. Ve Špindlu 325Kč asi úplně normální, byť tedy panenku jsem teď kupovala za 169Kč/kg, bramory za 9Kč/kg, takže si spočítejte náklady na jednu porci.

Buď cenu neřeším, protože na to mám a je mi to jedno, nebo cenu řeším, nechci doslova prožrat tisíce a pak venku nejím, ale doma si uvařím za zlomek ceny jídlo stejné případně kvalitnější. Patřím k té druhé skupině, příčí se mi zaplatit za něco, co doma zvládnu levou zadní a mnohdy lépe. Výlety po venku i po horách řeším vydatnou snídaní, svačinou s sebou, nejsem tak odkázaná na to, kde co mají nebo nemají a jestli mi to bude chutnat, případně jestli z toho nebudu mít zažívací potíže. Já nerada jím v Čechách to, co mi jiní uvaří. Stravování se po bufetech, to už bych chcípla nadobro. Prostě česká kuchyně a natož stánková je dle mě jedovatá. Jo ve středomoří, to je jiná.

bohatypodnikate
Stredomorskou si take muzete udelat. Je to proste sluzba jako kazda jina, nekde stoji vic, nekde mene. Tak jako taxi, autobusem to zvladnete take levneji.

hodnocení

1x

Dle mého je to v dané lokalitě ještě spíš levné jídlo. V jiných ne tak atraktivních lokalitach stojí panenka na liškách a šťouchačky kolem 250kč.

mll
hodnocení

1x

Na Špindl asi normální cena.

Jídelny mají běžně 130-180, dneska jsem měl oběd za 165. Panenka by myslím za těch 180 byla. Ale restaurace jsou cenově trochu výš. I tak se polední menu do 200 vejde. Ale to jsou běžné restaurace. V turistických místech (a nemusí jít jen o hory) to bude víc. Proto myslím, že 325 je prostě normální. Hlavně jestli to bylo dobré a bylo toho dost adekvátně těm penězům.

jidlo
hodnocení

0x

to bude s vysokohorskou přirážkou

apps.apple.com/...

když nemáš iPhone tak menicka.cz/...

hodnocení

0x

U nás vrestauraci mezi 150 - 200 za hlavní jídlo, polévka do 50.

Lidé ale běžně nebydlí v exponovaných turistických lokalitách, jako je ŠM, tudíž se za běžných okolností s turistickými cenami nesetkáváme.

tudlenudle
hodnocení

0x

Dobrý den, chápu, že s rodinou je potřeba absolvovat návštěvy v restauracích. Také jsem tohle dělala. No, ale já už tedy do restaurace nechodím, protože nejlepší jídlo si uvařím doma a taky vím co tam dávám a taky dost ušetřím a vařím zdravě. Navíc mě to i baví. Za mě nejlepší možnost je si uvařit jídlo doma a nějaké restaurace ze mě určitě tahat peníze nebudou. Pro mě je tohle vyhazování peněz oknem. Ale já jsem v jiné situaci, nemám důvod absolvovat tyhle návštěvy.

I mistr tesař se někdy utne. Stalo se mi to zrovna včera. Malé zapomenuté městečko na Vysočině, pouhých 650 obyvatel. V létě sice krásný hrad, ale otevřen až od dubna. Takže teď v zimě zcela nic. Procházka kolem lomů. Pak příjemná, teplo vydávající a lákající restaurace. Neodolala jsem. Jídelní lístky s cenami na stolech chyběly. Servírka jen špitla: "Dáte si polévku? Máme kulajdu." Vymrzlá bába s kapkou u nosu - tak jsem si tu kulajdu dala. Aniž bych se zeptala na cenu, což byla moje chyba. Velice malá, ale hezká mistička, polévky jen několik lžic. Ale opravdu byla vynikající, s houbami, koprem...pochutnala jsem si, i když jí bylo málo. K tomu domácí bezinkovou limonádu, jako řidič.

Placení mě ale nemile překvapilo - cena jak někde v Alpách : kulajda - 125 korun! Limonáda 70 korun.

Tak jsem si vyhodila z kopýtka a teď zase už budu vařit poctivě, levněji a sama. A poučení? Příště se raději na cenu zeptám předem. Jako důchodce se stydět nemusím, jistě mě pochopí. Jaga.

A na památku jsem si vzala s sebou účtenku. Kdo mi nevěří tu kulajdu za 125,-- mohu ofotit. *smich*

nov

Pokud hodlám navštívit hrad v L.n/S., podívám se doma na webové stránky a otevírací dobu. Obzvlášť mimo hlavní sezónu. Při návštěvě restaurace si vždy nejprve vyžádám jídelní lístek.

@nov: věděla jsem předem, že hrad se otevírá až na jaře. Byla jsem tam mnohokrát, často s dalekohledem, je krása, co všechno se dá z věže po okolí vidět. Chtěla jsem tentokrát prochodit to ostatní a to se mi podařilo.

Máte pravdu - příště dotaz na cenu a jídelní lístek. Nemám se za co stydět. Ale vzhledem k tomu, že u okolních stolů hosté polévku docela hojně konzumovali, nenapadlo mě, že to bude až taková darda. Inu, chybami se člověk učí. Myslela jsem si, že polívka dneska stojí max do 70 korun. /za mého mládí 0,80 až 1,20 Kčs/. Je vidět, že jsem se mýlila. Fest mýlila. Ale nevadí.

Zase jsem jinde naopak získala zdarma 2 čestné vstupenky na 17. ročník FOR CARAVAN - veletrh obytných automobilů a karavanů, v Praze, který jsem si přála navštívit. Druhou vstupenku dám asi synovi. Takže se mi ta polívka vyrovnala, podle účetnictví: MÁ DÁTI - DAL. *smich* Jednou prostě člověk prodělá, podruhé vydělá...A VO TOM TO JE! *palec* Nebudu brečet nad tím, co už je pryč, co už není určitě ani v žaludku. Co už je prostě - v hajzlu. /a promiňte mi ten výraz/. Jaga.

nov

Dvě fotečky pro Vás. :)

Kolik stojí u Vás oběd v restauraci
Kolik stojí u Vás oběd v restauraci #2

Díky, @nov, to je přesně ono, co znám a co mám ráda. Trefila jste se mi do gusta. Děkuji. Jaga.

halamus

Na mnoha místech je polévka i za cenu okolo 80 Kč, hledat odkazy se mi momentálně nechce.

Aktuílně na beskydské Lysé hoře v jsou polévky za 77 Kč, lysa-hora.cz/...
Jaké jsou ceny v další chatě na Lysé, nevím, nemají ceník na webu, ale ze zkušenosti, liší se minimálně, asi to bude i tím, že obě konkurenční chaty mají vstupní dvěře od sebě asi 50 metrů.

fram
hodnocení

0x

Připomínám, že máme prosím kapitalizmus. Nabídka se řídí poptávkou. A také máme kapitalizmus po ČESKU, to znamená, že kde to jde tam se nabídka předraží.

U nás skoro na okraji města.: Lidovka vepřo-knedlo-zelo s polévkou bamboračkou (velkou porcí všeho) je za 135.- Kč a to i s vodou s citronem/pomerančem zdarma. Na tác si samostatně položíte, odnesete ke stolu, tak to je nás skoro na okraji města. Zhruba stejné jídlo v centru města dostanete cca i za 600.-Kč. Porce o něco menší, krásnější prostředí i obsluha...a hovor hostů převážně v cizí řeči...

Do Špindlu jezdí dost Němců, že?

hodnocení

0x

Zrovna minulý týden jsem měl medailonky z vepřové panenky s houbovou omáčkou a pečené brambory za 329kč ve Zlíně v Plzeňské restauraci "ve Svitu" v 13. budově.

V další rest. v centru to je u tohoto jidla cenově podobné. I s přílohou 290kč.

Ovšem kousek od centra je to už za 230kč. A v téže restauraci řízek s přílohou nebo svíčková 190kč.

...

Je sranda, jak tu tazatel dává příklad oběda Vepřovou panenku a odpovědi jsou cena denního meníčka *smich*

hodnocení

0x
Já to chápu tak, že to tazatelce právem spíš přišlo levné (samozřejmě záleží na kvalitě, porci a prostředí). Protože Špindl je u nás mezi top lokalitami, přitom cenou se to blíží ceně v neatraktivních lokalitách. Chodíváme občas na oběd do malé obyčejné hospody (tak 3..4. kategorie) na okraji malého městečka, která i rozváží jídla důchodcům, ale vaří chutně a nabídka jídel je nezvykle velká. Takové jídlo této "díře" stojí kolem 250 Kč, takže ve Špindlu bych byl spíš překvapený,že nestojí víc.
Prostě obědy za 120..150 Kč (nepočítám meníčka) už jsou dávno minulostí. Ani obyčejnou pizzu na maloměstě nekoupím pod 200 Kč, a to pizzu ani nepovažuji za plnohodnotné jídlo.

host
hodnocení

0x

Nejen ve Špindlu, ale každý český turista ví, jak je drahé stravování na dovolené v zahraničí, že si raději vozí krabičky s vlastním jídlem nebo se restauracím obloukem vyhnou.

Historické okénko: v 70. letech min.st. stál v závodní jídelně oběd - polévka, hlavní jídlo (tehdy se říkalo "příkrm") a kousek moučníku nebo ovoce - 3,90 Kčs, a tak zvaná "dieta", tedy výběrový kvalirnější oběd pro lidi s žaludeční a žlučníkovou dietou, nebo pro diabetiky za 4,60 Kčs. Limonáda čepovaná třetinka 80 haléřů, pivo 8° za 60 haléřů. Jenže plat ve 4. platové třídě po roce praxe byl 5,25 Kčs za hodinu, kvalifikovanější pracovníci v 6. a 7. třídě asi 8 Kčs za hodinu. Takže poměr plat / oběd, je zřejmý.

hmm
No tak to v roce 2026 oběd u nás v jídelně stojí zhruba 7x víc, zatímco plat mám vyšší asi 40x

halamus

V létě navštěvuji Polsko, konkrétně Cieszyn a Beskid Śląski (Těšín a Slezské Beskydy), cenově srovnatené, návštěvník je v tamních restauracách host a ne obtížný hmyz, nebo někdo, koho je třeba oškubat.

Jasně, Polsko bude jedna z mála evropských výjimek.

cenanormal
hodnocení

0x
200-300 Kc. Kdyz objednavam jidlo domu, pod 200 za kus to nejde

tm
hodnocení

0x
U nás bohužel není restaurace...

hodnocení

0x
Chodíme na tohle, forma rautu, 189 Kč za osobu. Moc dobrý výběr a obsluha. Pití je samozřejmě navíc.
indickanepalska.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]