Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení SIPA

Od: id
Zdravím a prosím o radu pro 82 letého pána. Na sipu má el + rozhlas+ tv. Chce zrušit sipo a měsíčně platit jednorázovými pŕíkazy ze svého PC.
Otázka - budou mu na email měsíčně chodit faktury nebo nic? A bude automaticky platit zàlohy ve stejné výši se stejným VS? Vyúčtování elektřiny mu chodí na email.
Odkud začít vyřizovat? Děkuji id

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

5x

Já SIPO zrušil a jenom sleduji samé výhody.

U innogy mám přihlášení na jejich web, kde vydím, přeplatky, nedoplatky, platby, můžu hejbnout z výší záloh, fotit a udávat hodnoty s měřidel a sledovat průběh spotřeby a plateb.

Tam nepotřebuji měsíčně aby něco padalo do mailu. Stačí, když se tam kouknu sám na vše co potřebuji s přihlášením.

TV a R mám s avízem do mailu a pak jen platím přes QR kód, který mi v mailu vygenerují.

Opět velmi rychlé s chytrým telefonem.

Vše vyřídím za 5 minut.

SIPO je v dnešní době k ničemu. Nevidím žádnou výhodu. No možná pro hloupé, kteří potřebují vše na jednom místě a pak čekají frontu na poštu a zaplatí součet všech částek poplatků včetně služby SIPO 50kč nebo kolik to teď stojí?...

Nevím, ale SIPO je opravdu přežitek a není důvod platit třetí straně, když můžu platit přímo dodavatelům energií, službám, atd... napřímo. A ne přes Poštu, která službu SIPO poskytuje. Nebejt SIPA, tak pošta dávno krachne :)

SIPO nemusíte stát žádnou frontu na poště. Nevím, co tím myslíte.

hodnocení

4x

Zdravím, začněte s převedením TV a rozhlasu. Je to snadné.

poplatky.ceskatelevize.cz/...
ucet.poplatek.rozhlas.cz/...

U dodavatele energií by to mohlo jít změnit v samoobslužném portálu.

Faktury chodit nebudou, ale vše uvidí v bance a účtu ČT, ČRo a dodavatele.

Pán může platit i trvalým příkazem, a nemusí myslet na placení.

Dejte vědět, jak se podařilo. :)

indu
hodnocení

2x

SIPO je velmi dobrá a užitečná služba a proto ji nedoporučuji rušit. Faktury za elektřinu chodí 1x ročně po odečtu elektroměru. Nevím, že by některý dodavatel elektřiny zasílal faktury na e-mail každý měsíc. Nejlepší hlavně pro starší lidí na ty pravidelné platby je SIPO kde se člověk nemusí o nic starat a vše se automaticky každý měsíc zaplati jedou platbou SIPO. U SIPO se člověk nemusí starat a zjišťovat jestli mu náhodou nebyla změněná výše některé platby. Pokud je navíc SIPO nastavené na inkasování z účtu v bance tak je to nejlepší, protože se člověk nemusí starat o to aby to SIPO nezapiomněl zaplatit.

hugon

Vám snad od SIPa chodí vyúčtování za enrgie každý měsíc?

id
hodnocení

Inkasem z účtu - VaK mi za 1 měsíč chtěl strhnout 22 tis za vodu. Spletl si č. Popisné s fabrikou. Nikdy bych nepovolila nikomu si vzít z účtu co chce. Reklamace jsou o nervy.

Od SIPA mně chodí souhrn plateb za energie každý měsíc.

Neodpovím jak zrušut, Mj mám s tím také problé bo vůbec nevím kde jsem k SIPU přišel, ale stále mi chodí ohledně důchodového spoření, toto jsem nezakládal takže?! Nyní mimo dotaz reakce na Indu! Můj názor na SIPO je ten, že na tom nevidím nic dobrého. Jsem taky důchodce, tedy starší člověk, na všechny potřebné platby mám trvalý příkaz, mám přehled kdy se co, platí takže na tyto nutné plaby mám vždy peníze. Navíc vždy na titulce při vstupu do internet banking mám mj. i kolik je nutný minimální zůstatek na pravidelné platby do dalšího příchodu penze.

hodnocení

0x

Takže místo toho, aby se staralo SIPO, tak bude každý měsíc zadávat příkazy, případně si dá trvalý příkaz a při změně výšky plaby jej bude měnit?

Nevidím důvod SIPO rušit - ale každý je svého štěstí strůjcem.

id
hodnocení

Vibe2- nevím co řešíte. Někdo má rád hořkou kávu, někdo se 3 cukry. Respektujte to.

id
hodnocení

Shrnutí vašich rad - pokud jsem blbě pochopila, prosím, o opravu.
Zřídím u Čezu samoobsluhu a měsíčně bude pàn platit stejnou částku - zálohu. Žàdné měsíční upozornění na mejl nepřijde. Dostane až vyúčtování jako doposud.
U tv a rozhlasu je možné vyžádat měsíční avízo k platbě?
Ještě nevím od kdy má přestat platit sipo a platit dodavatelům. Dèkuji všem.

hodnocení

0x

1. Zrušit platby u dodavatelů, zjistit čísla účtů, zvolit si způsob placení.
2. Zrušit inkaso u banky.
3. Zrušit SIPO datovkou, e-mailem, příp. na poště. Formulář neexistuje. Zruší se také automaticky, když na něj nepříjde žádná platba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]