Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v roce 2024 jsem koupil dům. Na adresu na jméno bývalého majitele stále chodí papírky na úhradu SIPO. V každém je vždy uvedena i dlužná částka za předchozí nezaplacený měsíc. Na původního majitele již nemáme žádný kontakt. Lze to SIPO nějakým způsobem zrušit, případně po jaké době zanikne? Už nás to poměrně obtěžuje. Děkuji.
3x
Bez plné moci dle mě to nepůjde.
Budete muset kouknout na SIPO a zajít za dodavatelem energií a nahlásit, že se majitel n adrese už nezdržuje. Potom by si dle mě měli poradit. Jméno a rodné číslo majitele SIPA mít budou, takže se postarají, aby částku začali vymáhat a k Vám už SIPO nechodilo.
Ale předpokládám, že to bude cesta na dýl.
0x
Cizí SIPO nezrušíte, ale donesla bych poukázku na poštu a nahlásila jim, že ji hází do špatné schránky - nikdo takového jména na udané adrese nebydlí. Kdysi mi do schránky taky chodily cizí dopisy (manžel měl firmu a exekutor tam dopisy naháněl bývalého zaměstnance), pošta po mém navrácení dopisu ho vrátila odesílateli s poznámkou, že na udané adrese adresát nebydlí a dopisy chodit přestaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.