Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budování vztahu a rodiny

Od: kikii
Dobrý večer, zajímal by mě váš názor na moji životní situaci. Jsme spolu s přítelem 3 roky (já 26, přítel 30 let). Zatím každý bydlíme sám u svoji rodiny, ale rekonstruujeme bydlení u přítele v domě. Jenže to je otázka ještě tak cca dvou let než to bude hotové. Tak nás napadlo, že bysme si prozatím pronajali byt ve městě, kde přítel pracuje. Já si momentálně práci hledám a myslím si, že i ve městě bude více pracovních příležitostí než tady na vesnici. Zároveň chceme do dvou let stihnout i mimčo takže se nám jeví jako nejideálnější řešení společně se sestěhovat do bytu, kde si zároveň vyzkoušíme i společné žití. Přijde vám tento krok logický?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

1x

Penize sypete (a jeste 2 roky budete) do rekonstrukce, Vy praci nemate, ale spolecne si chcete pronajmout byt. Do toho do 2 let dite a chybi uz jen dovolena v Jugoslavii. Zit budete ze vzduchu a vzajemne lasky.

kikii
hodnocení

Já mám něco našetřeno a přítel podniká.
bear

Tak by jste si to mohli umět spočítat, zda se to oplatí. Náklady na to a na to, dva platy a máte výsledek. ;)

Chceme stihnout mimčo, pobavilo *smich*

Co když ho do dvou let nestihnete? Co potom?

12.02.26 18:55
hodnocení

0x
Ne

ttt
12.02.26 18:56
hodnocení

0x
Ano
kikii
hodnocení

Děkuji za názor

ltz
hodnocení

0x
Docela dobrý nápad. Když si i vy najdete práci, tak by jste ten byt prozatím zvládnout mohli. A taky máte už čas osamostatnit se. I rodičům ubyde starost. Jinak svou fin. situaci, atd. musíte spíše sami odhadnout.

hodnocení

0x

Sestěhování v nájmu mi připadá naprosto přirozené a logické. Spíš mně napadá otázka, proč tak pozdě? Po tolika letech to musí být šíleně přechozená známost. Dál by to chtělo upřesnit tu rekonstrukci. Jestli tomu rozumím správně, tak nemovitost není vaše a vy se o rekonstrukci vyjadřujete v množném čísle. Vy na ní máte podíl? Jak ho máte ošetřený? Jak se chcete vypoořádat do budoucna? Vkládat prostředky do cizí nemovitosti může být zdrojem sporů, ve kterých mají obě strany svou pravdu. Osobně bych do něčeho takového nešel. Jedině odkoupením poloviny a následným manželstvím s neupraveným SJ.

hodnocení

0x

Několik věcí se mi tam nelíbí - promiňte.

Jste svobodná, bezdětná, nehrozí OČR - a hledáte práci? Proč? Je Vám 26, už dávno jste měla zakotvit. A makat. Když nemáte práci, čím tedy přispíváte na rekonstrukci v přítelově domě? Abyste jednou byli rovnocenní partneři?

Pronájem bytu ve městě - čím a jak se budete podílet na tom pronájmu, když nemáte práci? A není lepší dávat peníze na rekonstrukci svého budoucího bydlení, než platit někomu nájem? Když víte, že lepší pracovní příležitosti jsou ve městě, proč si budujete bydlení kdesi na "kozí hůrce"?

A bez možnosti práce chcete mimčo? Připadá mi, že chcete všechno najednou a ono to takhle asi nepůjde. Nejprve si musíte vybudovat zázemí - dobrý vztah, bydlení, práce, peníze - a až do toho přivést mrňouska. Zatím nemáte nic - ani manželství, ani bydlení, ani práci...nemá tedy cenu chtít zatím dítě.

Tento krok se mi logický vůbec nezdá. Chtělo by to víc uvažovat a jako první si opravdu najít práci, kde budete spokojená. Nic člověk nedostane zadarmo. A teprve potom uvažovat dál. Dodělat rekonstrukci, podílet se na ní, svatba, miminko. Myslím si, že rozumné holce to musí být naprosto jasné. Jaga.

bramburka
hodnocení

0x

Je dobre, ze si kladete otazku predtim, nez se ke stehovani odhodlate. Je jasne,ze chcete bydlet spolu a mate spolecne plany do budoucna.
Pokud vas to financne moc nezatizi, tak se klidne do toho bytu nastehujte. Pocitejte ale s tim, ze ho budete muset vybavit. I to neco stoji. S planovanim rodiny bych pockala, az jak se spolecne szijete a az si taky najdete nejakou praci. Pokud vas pritel nebude zivit a budete chtit po materske pracovat, je dobre, mit uz nejakou praxi.
S tou rekonstrukci domu u pritelovych rodicu budte opatrna. Dvougeneracni bydleni neni vzdy idealni, i kdyz na zacatku si to kazdy tak maluje. A to, co investujete ted, byste mela mit osetreno, protoze nikdy nevite, co bude do budoucna.
Jinak vam preji, aby to vsechno vyslo podle vasich predstav, ale slyste taky na nazory zkusenejsich.

tj
hodnocení

0x
Nejen logický, ale i zcela vhodný. Pokud máte peníze, abyste to celé ufinancovali pak jděte do toho (ti s opačným názorem si tuto větu přečtou laskavě vícekrát).
Proč?
Protože až teprve bydlení spolu v jedné domácnosti, když není možnost se stáhnout do své bezpečné zóny, odhalí, jestli se k sobě vůbec hodíte, nebo ne. Veškeré návštěvy a chození za ruce před tím, i kdyby to trvalo 10 let, vám o tom, jestli spolu dokážete žít jako pár pod jednou střechou, nic neřeknou.
Znám ve svém okolí plno lidí, kterým to klapalo léta na jedničku, když bydleli každý zvlášť a když se sestěhovali, aby vztah posunuli dál, zjistili, že spolu dokáží vydržet jen tak, že se nevidí (rozumějte, že je každý tak pracovně vytížený, někdy schválně, že spolu přijdou do kontaktu minimálně, jinak se dokáží jen těžko vystát). To není vztah, ale vězení. Vztah, kdy s partnerem nevydržíte v jedné místnosti ve dvou déle než pár hodin, je vážně super *palec* (ironicky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]