Nejste přihlášen/a.
nikdy mi o tom nikdo, kdo je OSVČ neříkal, ale slyšel jsem, resp. četl, že bych měl vést skladovou evidenci, když používám msteriál v podnikání. Mám tuto povinnost, i když uplatňuji výdajový paušál jako řemeslník?
Děkuji
0x
No nevím, jestli je to povinnost, ale minimálně pro sebe bych si výdej materiálu evidoval... Několikrát se mi stalo, když jsem ještě podnikal ve větší míře, že volali zákazníci : Vážený pane ,víte jak jste nám dělal loni to osvětlení venkovního areálu školy - hříště tak ta světla (LED reflektory) přestávají svítit. Máme na to záruku přeci 2 roky, prosíme o opravu!
No a : nikde jsem nemohl najít, že bych je do školy instaloval. Vysvětlilo se ,že si pan školník svítidla koupil možná
za 1/2 ceny od Asiatů a my je jen montovali a připojovali - čili byla fakturována jen práce. Atd... Jak píšu, nebylo to jen jednou!
0x
Taky si říkám, jestli by stálo za to, když přijímám hotovost si evidovat pohyb hotovosti (počáteční zůstatek, konečný zůstatek). Teď si eviduji jen příjmy (výdaje uplatňuji paušálem).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.