Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladové zásoby při OSVČ

Původní název otázky: Skladové zásoby

Od: baruba
Dobrý den,
nikdy mi o tom nikdo, kdo je OSVČ neříkal, ale slyšel jsem, resp. četl, že bych měl vést skladovou evidenci, když používám msteriál v podnikání. Mám tuto povinnost, i když uplatňuji výdajový paušál jako řemeslník?
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Skladová evidence a roční inventura je u OSVČ nutná pouze v případě, pokud je plátce DPH. Bez ohledu za uplatňuje skutečné výdaje nebo výdajový paušál.

hujer
hodnocení

0x

No nevím, jestli je to povinnost, ale minimálně pro sebe bych si výdej materiálu evidoval... Několikrát se mi stalo, když jsem ještě podnikal ve větší míře, že volali zákazníci : Vážený pane ,víte jak jste nám dělal loni to osvětlení venkovního areálu školy - hříště tak ta světla (LED reflektory) přestávají svítit. Máme na to záruku přeci 2 roky, prosíme o opravu!

No a : nikde jsem nemohl najít, že bych je do školy instaloval. Vysvětlilo se ,že si pan školník svítidla koupil možná

za 1/2 ceny od Asiatů a my je jen montovali a připojovali - čili byla fakturována jen práce. Atd... Jak píšu, nebylo to jen jednou!

baruba
hodnocení

0x
Říkám si, jestli má smysl evidovat součástky, které mám doma “na skladě” - geberot ventily, roháčky, baterie, mazivo na kování oken (hodinový manžel), nebo jestli to neevidovat vůbec.
Taky si říkám, jestli by stálo za to, když přijímám hotovost si evidovat pohyb hotovosti (počáteční zůstatek, konečný zůstatek). Teď si eviduji jen příjmy (výdaje uplatňuji paušálem).

Rozhodně ano. Bez ohledu na další povinnosti musíte vést peněžní deník. Daňová evidence nemá předepsanou formu, rozhodně je ale dobré mít o svém podnikání přehled. Toky peněz, zásob, nářadí, doprava.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]