Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Draslík pro dospělé je dávka na den rozmezí 2500-3000mg. Tablety draslíku Jamenson je v 1.tabletě množství 100mg napsáno užívat 1.tabletu. Z nemocí co mám léčím se na vysoký tlak. Kolik bych měl brát tablet? Dávka v 1. tabletě nedpovídá skutečnosti pro dospělé atd. Děkuji.
0x
Ale ten draslík v tabletě určitě není jediný draslík, který za den tvé tělo přijme.
Takže bys musel dát každé jídlo a pití na rozbor, abys viděl kolik obsahuje draslíku a potom bys mohl určit kolik ti draslíku chybí. A kdo ví kolik draslíku ze stravy dokáže tvoje tělo vstřebat?
A protože je to cesta nereálná, tak se poraď se svým lékařem nebo s lékárníkem a nebo si přečti příbalový leták u draslíku.
Na otázky týkající se zdraví se dá odpovědět různě. Problém je, že nikdo o sobě neposkytne tolik informací (protože je ani sám nezná), aby rádci mohli nějak solidně poradit. A kromě toho je každý člověk jiný a tak reakce jednoho člověka neznamená, že budou všichni další reagovat stejně.
Já jsem kdysi měl problém se srážlivostí krve a musel jsem krev půl roku ředit. Tam jsem měl doporučení, že draslík který zkonzumuji v potravinách zeslabí nebo vyruší účinek tablet na ředění krve. Proto jsem měl seznam potravin, kterým jsem se snažil výhýbat nebo jsem je konzumoval v minimálním množství.
0x
Tablety s obsahem 100mg draslíku jsou vyhazování peněz, to je bezvýznamné množství. Já na vašem místě bych si pořídil solící směs pro hypertoniky. Oproti běžné kuchyňské soli tato směs obsahuje chlorid sodný + chlorid draselný, takže máte zvýšený příjem draslíku a snížený sodíku. Příklad zde: gigalekarna.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.