Nejste přihlášen/a.
chtěl bych se zeptat dokáže osoba Ozp 1.stupně najít práci? Ptám se protože kámoš má ID. 1.stupné a nemůže najít práci.Chci Se zeptat jakoub má osoba co má ID a normàlní osoba šanci najít práci? Děkuji za odpověď. Musì to být o protekci?
4x
Ne, není to o protekci, ale o tom, co daná osoba umí, co zvládne. Co se chce případně naučit navíc, jak se chce zapojit, jak je tvárná, jak umí přijímat výzvy.
Dcera učitelka - pedák - následně transplantace jater v IKEMU. Na poslední chvíli. Dostala poté ID, který jí byl zakrátko snížen. Začala pracovat jako prodavačka v masně. Práce se jí líbí, syrové maso si naprosto neoškliví a dokáže jej s gustem nabídnout. A prodat. A je to přitom úplně jiná práce, než ta, na kterou se v mládí svým studiem připravovala.
Ten Váš kámoš /možná jste to i Vy/ musí poněkud slevit ze svých mantinelů. Pokud to dokáže, má polovinu věcí vyřešených. Ne, není to vážně o protekci. Je to o tom, jak se ten který člověk dokáže začlenit do života, jak je tvárný, i když mu jeho zdravotní stav nedovoluje dělat to, na co se v mládí připravoval. Takových lidí si vážím, daleko víc, než když sedí na pracáku a hořekují, že nemohou najít práci.
V rodině mám přímý důkaz - kdo chce, práci si vždycky najde. Asi tak. A jak svou akční dceru znám, i kdyby se jí ta masna nepodařila, nevzdala by to a určitě by hledala dál. Každý jsme prostě jiný, někdo bojuje, a pracovat opravdu chce, jiný jen natahuje ruku. Záleží na tom, co ten Váš "kámoš" preferuje. Jaga.
0x
Dobré ráno,
přidám vlastní zkušenost. Čerstvě přiznán ID 1, jsem po operaci mozku, jedno oko nefunkční ( rozliším pouze světlo a tmu) a zjištěna autoimunitní nemoc. Doktoři doporučují práci na zkrácený úvazek, dle pracovního úřadu jsem nezaměstnatelná. V okolí jsou práce pro ID pouze úklid ( nutné zkušenosti), strážní ( nutný nějaký certifikát) nebo pomocná síla v kuchyni.
Kamkoliv přijdu s dotazem na volné místo a začnu vysvětlovat, proč jsem ukončila minulé zaměstnání a důvod dlouhodobé neschopnosti, tak se se mnou velmi rychle rozloučí. Takže buďto budu zaměstnavateli lhát o svém zdravotním stavu, nebo mám smůlu.
Největší problém je dojezdová vzdálenost kamkoliv, větší šanci na zaměstnání je určitě ve velkých městech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.