Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noční směny - zkušenosti

Od: jarin®

Zdravím,

chtěl bych se Vás zeptat, jestli je tu někdo, kdo sloužil..klidně delší dobu noční směny. Jaké jsou Vaše zkušenosti. Jestli je to zvladatelné a tak. Mám pracovní nabídku relativně klidné práci na recepci ale mám z toho obavy - především z několika nočních po sobě, kdy předpokládám, že ta první bude ok, ale ta druhá nebo třetí už bude náročnější. Taky mám obavy z obraceného režimu, kdy se ve dne spí hůř, aby se člověk normálně vyspal a potom taky usnul normálně v noci když bude mít volno.

Platově to nevypadá špatně, jestli je to pravda tak je to 40k hrubého, ale dost spolknou odvody a 32k čistého už mi příjde meh. Každopádně peníze nejsou všechno, je mi 27...mám šedej zákal, hiatovou kýlu, reflux, zuženej jícen..takže celkově gastro problémy, psychika na tom taky není uplně nejlíp. :D A úplně se nepotřebuju dorazit tím, že budu 12 hodin v kvádru sedět a sloužit noční, byť náplň práce by mě bavila a původně jsem z toho byl nadšený, tohle je něco z čeho mám fakt obavy a říkám si, jestli si nenajít něco, kde to odpoledne nebo večer zabalím a v noci se normálně vyspím.

Zajímali by mě Vaše názory, jestli jste třeba s tím neměli problém nebo se to fakticky negativně projevilo na Vašem zdraví. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

11 let (pomalu 12) dělám soustavně noční , dlouhý, krátký týden, (vlastně z noční zrovna píšu)*smich* 12/13/14-ky a nestěžuji si .

Záleží na každém co zvládne, nebo ne. (musíte vyzkoušet) ostatně máte zkušebku kdy můžete odejít.

Větší problém bych viděl zde "je mi 27...mám šedej zákal, hiatovou kýlu, reflux, zuženej jícen..takže celkově gastro problémy, psychika na tom taky není uplně nejlíp". Aby vás doktor do té práce vůbec pustil.

Zdravotní stav po tolika letech, celkem normální (teda u mně, u mne, ě,mně,mne,eeeeeeeeeeee)*nevi**kafe**sok*

No a jelikož jsem sova, tak u mne obrácený režim nehrozí. Horší je, když náhodou chytnu ranní, to se fakt blbě usíná, natož ráno vstává.:(
Ale říkam, vyzkoušejte a uvidíte.

hodnocení

1x

To je individuální. Lidé se dělí na skřivany a sovy. Víme to o sobě od dob studií. Je to dáno od přírody a nic se s tím nedá dělat. Jestli jste skřivan, tak se nočním směnám vyhněte. Můžete si poškodit zdraví. To, že to nevadí někomu jinému, nemá pro vás žádnou informační hodnotu.

hodnocení

1x
Jeden čas jsem půl roku dělal jen noční. Byly to noční po sobě, zvykl jsem si. Stálejší režim je lepší,než směny cik cak. Po noční je důležité mít klid na spánek,né v každé domácností a lokalitě to je možné.

hodnocení

0x

Noční směny jsou zabíjačka.A řeči že je to o zvyku je hloupost.Prostě tělo je od přírody postaveno tak že má v noci odpočívat a spát.To že někdo píše že už dělá X let noční a nemá problém je jen dočasná pohoda.Ono vám to tělo ukáže až ve stáří a promítne do zdravotních problémů a ni vás nenapadne že to souvisí roky s nočníma.Dělal jsem to asi rok a nevěděl jsem jestli chci spát nebo jsem jen unavanej,podrážděnej prostě špatný.Zase už dělám jen den a v noci spím tak jak se má...a jsem v pohodě.Komickej příplatek za noční Vám zdraví nevrátí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]