Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Jak to máte vy, s tchýní a tchánem? Nabídli vám tykání, nebo jin vykáte? A co když jeden zeť tyká a druhý vyká? Čili konkrétně, já jim vykám, ale druhému zeťákovi před lety nabídli tykání. Co to může naznačovat?
Děkuji za názory.
6x
Nedostatek pochopení a taktu u seniorů. V tomto případě by měla být komunikace vyvážená, aby se jeden člen necítil protěžován a druhý nepřijat, upozaděn.
Když už, tak pro zdravé rodinné vztahy, všem stejně, a nabídnout při společném setkání veřejně.
Kvůli možné závisti, řevnivosti v budoucnu. Proto s tímto nabízení opatrně, pokud si rodiče nejsou u jednoho člena jisti, nechat vykat všechny.
5x
Osobně ani nemám rád tykání na internetu.
4x
Moje matka svým dvěma zeťům nabídla tykjání. Otec již v té době nežil.
Já jsem naopak manželovým rodičům celý život vykala, byli "ze staré školy", narozeni 1923 a 1925. Oni mně tykali. Tchyně mi řekla, že by jí nevadilo, kdybych jí tykala, ale tchán byl silně proti. Je fakt, že to vykání je takové důstojnější a husy jsme spolu nepásli. Nevadilo mi to.
Se svým zetěm si tykáme, je jen o málo mladší, než já. A v pohodě. Jaga.
2x
Neřešte, Petře, zeť ať tyká, vy vykejte. Nenaznačuje to vůbec nic. Třeba si to ani neuvědomují a až je to napadne, řeknou. Nebo o tom, bez emocí, bez pocitu ublíženosti, promluvte s manželkou, stačí jen otázka -proč já jim vykám a on tyká-? Čím méně slov kolem toho, tím líp. A manželka už to zařídí. Pěknou neděli a dobrou náladu! Všem!
2x
Tchán i tchýně mi nabídli tykání, když jsme jim tak nějak přišli oznámit, že se budeme brát/přišel jsem požádat o ruku. Kdyby ale trvali na vykání, tak bych s tím neměl problém. Stějně tak to mám v práci... jsou pracoviště kde polovině osazenstva tykám a druhé polovině vykám. Nepřijde mi divné, že otevřu dveře a řeknu dobrý den, ahoj.
2x
Tchyni i tchánovi vykám, švagrová si s nimi tyká, ale je o dost starší než já. Ale nijak to neřeším.
0x
Já jsem vykal, ale mně se mladými tyká. Nevadí mi to, máme skvělé vztahy a to jsem už dost strej pes ♂.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.