Nejste přihlášen/a.
Mám stejnou zkušenost jako inzinyrka®
Pro prostromek® Jenom upozorňuji, že od letošního roku se ve zdravotnictví mění péče o obyvatelstvo a jsou změny nejen v pravidelných preventivních kontrolách. Někde se ubere, ale v některých případech naopak přidá a péče se vylepší.
Nevěřím, že se něco zlepší. Většina preventivních kontrol je zbytečných. A pouze zaplňují čekárny lékařů. A potom člověk, který má problémy se nemůže k lékaři dostat až třeba za půl roku.
Jenom prodávám, jak člověk koupí. Tak se totiž politici prezentují.
Zdravotní stav naší populace je tristní a možná někomu preventivní prohlídka nejde vážnou nemoc, byť se ještě neprojevila žádným příznakem. Na to, a jak víme i na jiné časově náročné záležitosti, určitě za nějakou dobu vyjdou statistiky!
Mě se naopak líbí = není zdravý pacient, jenom špatně diagnostikovaný.
Otázka je, jestli se v naší alopatické medicíně nezvedne rapidně předpisování a vpravování léků do pacietového těla, místo toho, aby lidé zhubli, hýbali se, jedli přiměřeně a zdravě, udržovali kontakt s přírodou a i zdravé mezilidské vztahy.
Tak záleží na tom, jaký je Váš zdravotní stav, a neméně na tom, jestli jde o praktika nebo o odborného lékaře. S maminkou jsem chodila co 3 měsíce na kardiologii. Nemluvě o tom, že si kardiolog sám (jeho sestra) chtěl odebírat týden před vyšetřením krev, takže jenom kardiolog znamenal 8x do roka dostat špatně pohyblivou maminku na polikliniku. Její neurolog ji chtěl vidět co 4 měsíce. Co je opravdu zajímavé, od té doby, co je v domově pro seniory, už tyto kontroly neprobíhají a žádné zhoršení na ní nevidím.
Dobrý den, jsou asi jen dvě možnosti, proč tomu tak je - buď tu častější kontrolu vyžaduje Váš zdravotní stav (což sestra ví a Vy o něm nic nepíšete) nebo si ordinace chce účtovat více úkonů u zdravotní pojišťovny. Rozhodnutí je na Vás a násilím
nikoho sestra ani lékař nedonutí. Zdravím!
zdenek - pokud se nejste schopen s tou sestrou lidsky dohodnout, tak ji pošlete rovnou mezi půlky a najděte si jiného lékaře (s jinou sestrou).
zdenek - musíte si uvědomit, že povýšenost/arogance/nadřazenost/hrubost/neúcta k člověku se patrně vyučuje už na zdravotních školách a je to průvodní jev celého našeho zdravotnictví a sestry se v tom snaží vyrovnat lékařům. Pacient má být pánem , on za tu službu platí a má se ozvat, když to zdravotník přehání (má mu "srazit hřebínek").
Přesně tak, souhlas s předchozí odpovědí. Nevíme, co Vám je, jaké odborné pracoviště máte tak často navštěvovat. Jestli musíte být pravidelně čtvrtletně sledován.
Jenom upozorňuji, že od letošního roku se ve zdravotnictví mění péče o obyvatelstvo a jsou změny nejen v pravidelných preventivních kontrolách. Někde se ubere, ale v některých případech naopak přidá a péče se vylepší.
Jinak to mám nastavené také jako Vy, nezatěžuji zdravotnický systém. Kromě prohlídek na stomatologii.
Nic mi celkem není (občas nějaký menší úraz) a tudíž nechávám zaplňovat čekárny akutními pacienty. A ano, pokud budou nastaveny nějaké sankce, také to budu považovat za nepřiměřený nátlak. Zatím zdárně odolávám.
Kazde 3 mesiace kontrola, to vyzera na vaznejsiu diagnozu, co vam presne je? Bezne preventivky su kazde 2 roky, vy logicky mate nejaky problem, budte rad, ked ma lekar zaujem to kontrolovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.