Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování po Londýně

Od: norman odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer. Chystám se s rodinou do Londýna. Poradil by prosím někdo, kdo už se v tom vyzná jak tam nejlépe cestovat? Už čtvrtou hodinu ležím v internetu a nějak tomu nerozumím.
Když si najdu stanici metra na mapě, není barevně označena, v mapě metra ji tak nejsem schopen najít. A co se okolí centra týče... No potřebuji se dostat prvně z letiště do centra. Při vyhledání spojení přes Google to je trasa s asi čtyřmi přestupy a stojí to ranec. To centrum snad potom nějak zvládnem, ale taky to není nic levného *sok* Zlatě naše pražské mhd.
Tak já nevím. Jak cestujete po Londýně vy? Já tomu nějak nemohu porozumět *kafe* Moc děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Z jakehokoliv londynskeho letiste (Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton) se dostanes vzdy nejlepe expresnimy vlaky rovnou do sirsiho centra Londyna. Na cestovani po Londyne si koupis bud celodenni nebo vikendovy tiket nebo nejlepsi a nejjednodussi je platit bezkontaktne "as you go" - pokud mas moznost bezkontaktniho placeni. Pro delsi pobyt si lze dopredu zaridit i navstevnickou oyster card, ale to je zbytecne. Proste bezkontaktni kartou pipnes pri vstupu/nastupu a znovu pri vystupu a system si sam odecte penize podle tarifu. O nic se nestaras.

No a po Londyne samozrejme metrem a busy. U busu jsou jizdni rady orientacni, proste az to prijede, tak tam bude, ale linky jsou v centru velmi caste, takze neni problem. Metrem kamkoliv, jen si je potreba davat pozor, pokud jste zvykli treba pouze na Prazske metro, ze hlavne v uzlech v centru jsou nastupiste sdilena pro vice linek - je potreba pockat na spravny vlak.

norman
hodnocení

A co je ten expresní vlak? Mám to řešit nějak dopředu on-line nebo nějaký "chytím" po příletu? Já našel jakousi společnost Thameslink. Z letiště Luton na Watford s dvěma přestupy za 40 liber *nevi*

hodnocení

0x

Já po Londýně necestuji, necestoval jsem a nebude-li nutno ani cestovat nehodlám.

Vy si dělejte jak chcete :)

norman
hodnocení

Velmi věcná odpověď, děkuji za informaci :)

hodnocení

0x

Do Londýna létáme skoro každý rok.Není to nic složitého,akorát v tom metru jak píše axus *palec* , musíte znát konečnou stanici linky.A co je pro vás ranec? My létame do Stanstedu ,a s tama vlaken expresem do centra za cca 300kč-koupeno s předstihem.Jak jste určitě vyčetl metro je na zóny a v centrumu je to vesměs do trojky což je také kolem těch tří stovek max. za den,do 6 zony to vychází kolem 500.Autobus tam byl za 60kč na hodinu.Je to Anglie , jestli je to pro vás moc ...

doplněno 21.01.26 02:01:

Jo z Lutonu je ten vlak drahý a navíc musíte přestupovat ale jezdí s tama expresautobus a stojí s předstihem do 15 liber do centra (Viktorii) ,tam jezdí metro modrá,zelená ,žlutá mapy.com/...

také můžete vystoupit na Paddingtonu (hnědá) mapy.com/...

nebo na Greenu (černá) mapy.com/... záleží kam budete mit namířeno

Lístky na autobus objednáte zde: nationalexpress.com/...

Jinak se ničeho nebojte , v době chytrých telefonů je to pohoda a jestli umíte trochu anglicky...

Nejhorší je to na letišti, od té doby co vystoupili z EU tak vás lustrují.Kdysi jsme tam brali tchána a on blbec používal na nohy mastičku s marijánkou a málem dopadl jak Karlos *smich*

norman
hodnocení

No jak píšu výše, 40 liber z letiště kamsi na okraj centra mi přijde jako ranec.
Hledal jsem spojení na oficiálních stránkách Thameslink.
Vám co už to máte zmáknuté možná přijdu jako blb, ale já z toho mám hlavu v pejru, přijde mi to strašně složité. Až tak, že přemýšlím, že se na to vyprdnem :-D
norman
hodnocení

halamus
hodnocení

0x

Sice moc neporadím, ale jsou různé mapy, gůgláské, seznamácké a OSM. Seznam pro zahraničí používá podklady OSM.
Možná Londýn bude mít vlastní mapu d tamní doptavní podnik další, třebas Ostrava to tak má a to je oproti Londýnu vybagrovaná poddolovaná díra.

bramburka
hodnocení

0x

Pomohlo by vam, kdybyste si zadal v googlu: London tube map?
Z letiste jezdi primy spoj do centra. (myslim Heathrow ale asi i z jinych)

norman
hodnocení

No na tu jsem koukal! Ale jsem z toho jelen! Viděla jste ji? :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]