Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám Syndrom středně těžké spánkové apnoe a navíc nemoc neklidných nohou v noci SNN. Léčím se na vysoký tlak tablety a epilepsii tablety. Beru rozpustný prášek na předpis do vody Magnosolv v dávce 365 mg před spaním. Ale navíc mám občasné křeče do nohou a neklid v noci které dříve nebyly. V nabídce na internetu je volně prodejný Vilgain hořčík v tabletách. Chtěl bych se zeptat ohledně navýšení dávek hořčíku v jaké výši maximálně ohledně neklidných nohou atd. Co mi mužete doporučit z volně prodejných produktu? Děkuji.
2x
Neklidné nohy, to je peklo!
Na dialýze vedle mě lehává pán, hluboce spí, spokojeně chrupká a mele nohama, že se lekám. Neptala jsem se ho, nic neříkám, nechci ho uvádět do rozpaků. Ale vím, že neklidné nohy řeší neurolog. Chodíte k němu, řeší to?
Magnosolv je pro někoho projímavý, takže pozor na něho. Říkám mu "Rychlý hořčík". Než se dostanete k neurologovi, vyzkoušejte ještě hořčík v malých sáčích. Nasype se do pusy, nezapíjí Já ho používám na rychlou pomoc při křečích, nemusím z postele, ono mi to stejně nechce chodit. Tyhle malé sáčky dělá několik firem, jmenují se rúzně, v lékárně vědí. odkaz
2x
Z mé dlouholeté zkušenosti neklidných nohou lékaři neurologové zůstali na těchto lécích: Lyrica, Magnesium chelate bisglycinate, Draslík a při záchvatech nebo lépe pro předcházení záchvatů Madopar, občas dávám B Komlex. Nejsem lékař, jen píši co mi nejvíc v současné době pomáhá. Přeji hodně zdraví.
1x
Organická forma hořčíku? Víte, že to slyším poprvé? Je v lékárně nebo v jídle nebo kde. Potřebuji ho velmi nutně, protože mám obrovskou spotřebu hořčíku, včetně spešl míchaných kapslí
pb, omlouvám se, že jsem vás obtěžovala. Neměla jsem v úmyslu vás zdržovat a dělat vám naschvály. Doposud jsem nevěděla, nebudu vědět i nadále. Je mnoho věcí, se kterými mám problém a já vůbec netuším a ani nevím, jak se to dozvím, co mi píšete. Nic se neděje, prostě budu žít i bez této vědomosti. Máte stejně starou mamku nebo tchýni. Myslíte, že by pochopila?
Nemusíte se omlouvat, ovšem nemyslela jsem to nijak zle.
Tchyně by pochopila, matka těžko. Sice se říká, že moudrost a stáří jde ruku v ruce, ale obvykle stáří přichází samo.
Já jsem bohužel poznamenaná zaměstnáním, pohybuji se mezi těmi nejvzdělanějšími. Že existuje organická a anorganická chemie, podle mě musí vědět každý, to je základní vzdělání.
Já bych vůbec zavedla povinnou maturitu z chemie. Pak by se nestávalo, že k rozbitému teploměru a vysypané rtuti se sjíždí 5 hasičských jednotek, že evakuují školu kvůli tomu, že cítili isopropanol, nebo že moderátor ve zprávách netuší, že ethanol a líh je to samé. Že lidé kupují pro zablešeného psa pořád stejnou účinnou látku pod jiným názvem, tvrdí že vyzkoušeli všechno, ale nic nefunguje. Přitom zkouší pořád to samé. Že se člověk předávkuje paracetamolem, protože netuší, že Paralen a Panadol jsou jen obchodní názvy té stejné molekuly. Vědomosti z chemie dobře uplatním v běžném životě. Řekněte mi ale, jak v běžném životě uplatním, že K.H.Borovský byl v exilu v Brixenu.
1x
A co se mi osvědčilo - vynechat sladké, zvlášť odpoledne a večer. Nemyslím třeba jablko, ale sušenky a hlavně bílý cukr. Mlsat "nesladké"se dá - třeba arašídy jsou na to dobré. Pokud dostanu chuť na sladké, zažene ji třeba cumlání dvou/tří rozinek.
Redbull, děkuji, máte pravdu ve všem. Jenže tohle všechno jsem si mohla dovolit dříve, ale teď mi to všechno lékařky na dialýze zakázaly. Mám vyzkoušené, za celých těch cca 7 let že cukr, mléko a mouka ničemu nevadí a nemám s tím celý život problém. Moc nemlsám, nějak nemám potřebu a ovoce nesmím a sušené třeba rozinky, oříšky, sušené plody, prý je to pro mě vrah! Draslík, který dialýza neumí odčerpat. Zákaz ovoce, je tam fosfor. Veškeré tekutiny cca 2l. Ne voda, ale veškeré tekutiny. Ty křeče, to je na pos. . ., fakt je. Ale vám moc děkuji, že se mi snažíte poradit. ![]()
Ta zmínka o tom "křečkovi forte"(jak tomu říkám) byla jen pro všeobecné info o tom "organickém Mg". Nikoliv jako ušité pro Vás nebo tazatele, ale to si rozumíme.
S tím cukrem jsem to myslel tak, že je to rychlá energie, zvlášť v přeslazeném pití, a svaly pak blázní. Jinak ho nepovažuji za jed.
S dialýzou zkušenosti nemám, ale párkrát jsem tam byl jako dovoz/odvoz/doprovod. Domnívám se, že ten proces se dá nějak upravovat ve smyslu, kolik čeho má odstranit nebo ponechat. Odeberou vzorky, udělají testy, ... Páč mi nějak nejde do hlavy, že mluvíte o opravdu velké potřebě Mg. Ani ty Béčka bych nepodceňoval. Ale to asi nosím dříví do lesa, máte to určitě ošéfované.
Opět jen pro info (aby řeč nestála
U starších příbuzných se nám osvědčilo toto zdravpom.cz/... , je toho spoustu variant.
Ještě k tomu organickému Mg - třeba zde naturprodukt.cz/... je jen s B6 (bez draslíku, bez vit. E).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.