Nejste přihlášen/a.
Určitě to nikde avízovat nebudu, jen mě zajímá Váš názor. Jdu dnes nakupovat a tu vidím dodávku nejmenované přepravní společnosti, která má své červené plechové boxy doslova na každém rohu... a hošík z dodávky jak to tam do těch skříněk "pere", tak, a pěkně ještě bááác... i když by ta dvířka toho kterého boxu šla zavřít velice šetrně, pomalu, s citem... očividně nebyl ve své kůži, nemazlil se s tím... nebo snad je toto běžným standardem? Ale co když si někdo nechává posílat např. skleněnou vázu , přemýšlím...
Pokud posílám křehké, tak to řádně zabalím, označím a pojistím.
Nějaký problém?
A jinak přes zásilkovnu je tento druh zboží zakázán posílat.
Přes Zásilkovnu nelze prostřednictvím služby Mezi námi odesílat například:
. křehké, lehce poškoditelné zboží (sklo, keramika aj.)
. předměty s tekutým obsahem
. rostliny, živá zvířata a hmyz
. rychle se kazící zboží (např. čerstvé potraviny) a zboží, které podléhá změnám teploty
Většina takových přepravců avizuje na svých webových stránkách, že zabalený balík (a hlavně zboží v něm) má přežít pád z 80 cm na tvrdou podlahu (například beton). Na odesílatelích pak je, aby balík takto na přepravu připravili = dostatek výplňového materiálu, zajistit, aby zboží v krabici nevyteklo, nerozbilo se nebo zbytečně v krabici nelítalo jako nudle v bandasce. Myslím také, že každý soudný nic křehkého raději posílat nebude jakoukoliv přepravní společností. Jestliže nalepíte na balík nálepku či upozornění "křehké", je to pro kurýry a doručovatele jako červený hadr na býka, zaručuji vám, že si s gustem na balík sednou nebo na něj just dupnou.
Jestliže nalepíte na balík nálepku či upozornění "křehké", je to pro kurýry a doručovatele jako červený hadr na býka, zaručuji vám, že si s gustem na balík sednou nebo na něj just dupnou.
To je "jedna paní povídala" a nebo vlastní zkušenost? Přes zásilkovnu jsem si nechal z bazoše poslat už třetí lustr z tenkostěného porcelánu a byl zabalen v ručníkách a novinách a vždy to přežilo přepravu. Rozhodně bych pro něco takového za odvoz či do 500kč nejel přes celou republiku.
Moje zkušenost je kladná a hlavní je zabalení. Vina nebývá na straně přepravce, ale hlavně na straně odesílatele, který neumí zásilku adekvátně zabalit. Pak to přežije i bouračku a nic se nestane ![]()
Vlastní opakovaná zkušenost. Letos na Vánoce jsem to riskla, a posílala jsem v prosinci někomu jako dárek ve skle domácí zavařené kyselé okurky a domácí rybízovou marmeládu bez označení "křehké" na krabici pomocí přepravce PPL. Pečlivě zabaleno za použití profesionální výplně vzduchem, dalšími kartóny, polystyrenem, obalovým papírem, apod. Krabice testovaná na pád z těch 80 cm na tvrdou zem doma. Byla velmi dobře a pečlivě obalená izolepou, neměla slabé místo. Leda to tak příště poslat v ocelové krabici, nebo nevím v čem. A co si myslíte, že příjemci přišlo? Totálně prochcaná krabice, která smrděla lákem od okurem plná střepů z rozbitých okurek a rybízové marmelády. Celý obsah krabice letěl do popelnice. Jako náhradu jsem posílala balík přes GLS, ale už jen radši sypké věci v plastu nebo celofánu. To naštěstí přežilo, a kdyby ne, tak by příjemce dostal alespoň chutné drobky, byla tam domácí granola a domácí sýrové sušenky a domácí křížaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.