Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyně mě odmíta

Od: patek123

Je mně 66 let. Na taneční akcí jsem poznal ženu. Nezadanou, věkově odpovídající. Po šesté schůzce, většinou společenské taneční večery, jsem se zamiloval. Ona však nikoho prý nechce, chce zůstat sama a přestala komunikovat. Trápím se, jak dál, zda se mám pokoušet ji dále kontaktovat, snažit se jí naklonit, získat a nevnucovat se. Nevím, jak dál.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ja
hodnocení

24x
Když nechce, tak nechce, je zbytečné se vnucovat.

hodnocení

16x

1. To nebola priatelka, len znamost z tancovacky.

2. Vo vasom veku musite chapat, ze nechce. Dajte jej pokoj. Prestante chodit na tie tancovacky, aby ste ju tam nestretli.

hodnocení

12x

Nic si z toho nedělejte. Respektujte, že nestojí o vztah a dále jí nekontaktujte. Je určitě lepší, že Vám to řekla narovinu. Třeba ještě nějakou fajn ženskou pro společné chvíle najdete.

ben®
hodnocení

10x

Dobrý den, patrně si žije svůj spokojený/samotářský život a asi se už nechce nikde citově angažovat. Berte to třeba tak, že bez Vás o hodně přišla, ale respektujte to. Zdravím!

hodnocení

5x

Pátku, vy jste se vůbec nepoznali.

V tomto věku se už bohužel hledá spíše kamarád, přítel, společník na tanec. Na vážný vztah to musí zajiskřit u obou. Anebo muž musí být opravdu za vodou a novou známost si trošku obloudí a koupí.

Myslím, že jste to uspěchal.

To, že jste spolu tancovali a dobře spolu popovídali, v mnoha věcech se zřejmě shodli však neznamená, že paní by chtěla s někým vážně žít, nebo se dokonce sestěhovat.

Je to moc citlivé téma a potkalo Vás asi to nejhezčí na stará kolena, co mohlo. Ženy se chovají trošku jinak. Více přemýšlí, co bude potom. Ona ty hluboké city k Vám nepocítila.

Sice jste se 6x viděli, ale měli jste pokračovat i jinak - jít na koncert, do kina, do divadla, procházky, na večery. Seznámit se s její i s Vaší rodinou. Pomalu, uspěchal jste to. Později společné víkendy u ní, nebo u Vás, nebo někde na hotýlku.

Též nevíme, jestli je vdova, nebo rozvedená. Pokud vdova a její manželství bylo moc hezké, tak může srovnávat.

Pokud rozvedená, nechce se třeba za další spálit.

Víte, věc je v tomto věku moc složitá a myšlenkové pochody dámy nám neznámé. Pravda se mnohdy neřekne, zastírá se.

Také nevíte co její děti.

Nemuselo se jim líbit a mamce zakázali. i to se dnes může stát.

Těch "kdyby" a "ale" je jistě více.

Mnohdy ženy hledají 100% shodu se svými představami, ale v našem věku již nikdo není dokonalý a musíme slevit ve svých nárocích.

ltz
hodnocení

4x
Někomu je v samotě smutně, jiný si zase v samotě libuje. Nemá starost o druhého, užívá si život, i v osamění umí najít zábavu. Taková bude asi ta žena a kdyby měla zájem, nemusel byste se snažit naklonit si ji. Asi se budete muset smířit s tím, když řekla, že chce být sama.

brmburka
hodnocení

4x

@patek: Delate, jako by to bylo ve vasem veku prvni odmitnuti?
Je to jasne: ona si sla zatancit, vy jste se sel seznamit. Priste se rovnou zeptejte, jestli dotycna hleda partnera. Usetrite si tim zklamani.
Jeden muj soused v duchodcovskem veku taky obrazi tanecni zabavy a zoufale hleda partnerku. Taky je rozcarovany, ze ho zadna nechce, kdyz on je tak dobra partie.
Takze v prvni rade: musi to chtit oba, jinak je to bez sance!
Hodne stesti!

pb®
hodnocení

2x
Pokoušejte se pokoušejte, ale nebuďte vlezlý loudil, buďte vtipný. Chlap co to po prvním ne vzdá, ničeho nedosáhne. Naopak kdo to umí, ukecá časem skoro každou.

hodnocení

2x
V tomhle věku už většina lidí není dostatečně přizpůsobivá a připravena s novým partnerem trvale soužít. Navíc ženské necítí potřebu si na krk pověsit chlapa, kterému za pár let budou utírat zadnici. Ty chytřejší také ví, že sestěhováním se ze zamilovaného pozorného štědrého kavalíra stane líný lakomý čuník, který chce servis, ake moc toho nenabízí a ji bere jako samozřejmost. Takže jako přijatelná varianta přicházejí v úvahu pravidelné schůzky jednou za týden, nebo za dva. A není to jen o nich, i vy byste po sestěhování pravděpodobně brzy znervózněl z toho, že se nechová tak, jak by vám vyhovovalo, začala by vám na ní vadit, kdejaká prkotina, jako že moc, nebo málo větrá, plýtvá vodou, chodí pozdě, nebo brzy spát, když se koupí sýr, otevře ten nový, místo staršího v jednici. ;)
pb®
A přesně proto moje bývalá kolegyně (již dlouho v důchodu) říkala, že se rozvedla a pak si dávala setsakra pozor, aby si domu žádného chlapa nenastěhovala. Takže má již mnoho let partnera pro společné výlety, kulturu a dovolené, ale každý bydlí sám. Prý ať si vaří a pere vlastní trencle, ona mu servis dělat nebude. Funguje jim to takto víc než 30 let.
Trencle snad vypere pračka a na další servis máme zařízení typu myčka, sušička atd. No a vařit snad zvládne chlap sám nebo občas koupí hotovku. Nechtěl bych ve starším věku bydlet sám a tvářit se, že mám vztah, když jednou za čas pojedu s dotyčnou na výlet nebo na večeři...

hodnocení

1x

K trápení není žádný důvod. Po šesti schůzkách nelze mluvit o přítelkyni. Paní potřebovala pánský doprovod na společenské akce a nechtěla si ho platit. Už jste posloužil. Další kontaktování by mohlo být bráno jako obtěžování. Příště si hned zpočátku ujasněte, jaký typ vztahu hledáte. Abyste se podruhé zase nenapálil, směřujte schůzky spíš mimo společenské akce.

hodnocení

1x
Ještě je otázka, co pro tazatele znamená "věkově odpovídající", to je dost široký pojem, soudě třeba podle sebe je ta odpovídající věková skupina vlastně pořád stejná už řadu let bez ohledu na můj přibývající věk :)
op

Vekove odpovidajici je 23-28 let v kazdem veku :) k to u ovsem potrebujes cim dal vyssi socioekonomicky status, nemuzes v 60 hakovat v autodilne:)

hodnocení

0x

Připadá mi chování té paní tak trochu zvláštní.Pokud ona chodí na taneční akce a současně chce zůstat sama, je to něco podobného, jako jedna krásná písnička královéhradeckých Kantorů:

Kdyby tady byla taková panenka, která by mě chtěla,

která by mi chtěla syna vychovati, přitom pannou býti...*ee*

Protože - když někdo tančí, směje se, baví se, určitě se seznámí s dalšími lidmi. Často opačného pohlaví. Když chce zůstat sama, měla by sedět sama doma u kamen a pilně přikládat a pít urologický čaj a nerozdovádět ostatní chlapy. Proč tam tedy ta baba leze, když se nechce bavit, seznamovat? Proč tam chodí, když chce zůstat sama? Toť otázka.

Skončete s ní, je to husa, která vlastně neví, co chtít. Užívejte si v klidu důchodu, teď nám ho zase zvýášili. Ó lalá...*smich* Jaga.

doplněno 16.01.26 18:00:

Jinak rada - najděte si Robinsona. Ten byl se svým Pátkem velice spokojen.*palec*

Jago, proč tu paní tak zlostně urážíte? To jste opravdu TAKOVÁ? Paní se bavit chce, proto tam chodí! Nechce se seznamovat, nechce se vázat, je rozumná a je to její právo, tak to respektujte a neurážejte.

Nevidim na spravani tej pani nic zle, ani nepochopitelne. Mozno cely zivot rada tancuje, tak v tom pokracuje, ale partnera si nehlada. Nejaky tanecny spolok nie je zoznamka ani swingers klub, aby bola ucast podmienena vztahom alebo sexom.

Situaciu by menilo len to, ak by zretelne flirtovala, ale aj tu pozor na to, ako si muz moze zle vylozit len vesele spravanie a usmevy.

Rovnako chodenie na vylety s turistickym klubom neznamena hladanie si partnera.

id
Promiňte, absolutně nesouhlasím. To má žena kolem 60 let sedět doma? Proč by nemohla chodit za zábavou, seznamovat se s lidmi a kamarádit třeba s 30 muži.
Já jsem sice vdaná, ale máme spolek 48 lidiček, kde jsou jen 4 muži a 1 je můj manžel. Chodíme se bavit, manžel málokdy jde s námi. Nikdo z nás nejde hledat muže na spolužití. Manžel má zase jiné koníčky kam s ním nechodím.
To by museli muži a ženy dle vašich rad mít hrozně smutný život. Nebo po 60 mají lidi už jen čekat na smrt?
ben®
babajaga - zlobné povídání.
bear

Když budu chodit do knihovny, tak je logické, že jsu studovat a nebo si jen číst.

Když budu chodit na taneční zábavy, tak je logické, že tam nejdu jen tancovat, ale primárně se seznamovat.

Tanec je vedlejší.

Já teda s jagou souhlasím. Když jdu na první rande do kina, tak asi logicky nejdu na film i když kino je k tomu předurčené.

@Bear

Takže všichni učastnící StarDance jdou hlavně se pokusit někoho zbalit...

halamus

StarDance není taneční zábava, ale TV šou.

hodnocení

0x

Ahoj, přátelé, necupujte mě, prosím. Nemyslela jsem to zle. Jsem taky sama. Ale tanečky nevyhledávám. Vezmu trekové klacky, pohorky, batoh a jdu. Turistické vycházky nejsou příliš dobrou možností k seznámení. A to mi vůbec nevadí. Často potkám ženy, muže, manželské páry, popovídáme - a jdeme dál. Každý svou cestou.

Ovšem tanec je už něco jiného. Při tanci to může jiskřit, muž i žena dávají najevo, že se chtějí seznamovat, blíže poznat...atakdále... Proto taneční akce nevyhledávám. I když jsem kdysi tančila ráda a dobře. Ale už je to pryč. Je to víc takové intimní, proto si myslím, že ta netýkavkovitá paní, co chce zůstat sama a nikoho nechce, by měla zvolit jiný způsob zábavy. Třeba meditaci s jeptiškami. Nemusela by plašit chlapy. Tanec je přece erotický prvek, který dokáže roznítit touhy, nechápu proto, proč tam paní, která nikoho nechce a chce zůstat sama, tedy leze. Spíš ty chlapy plaší.

Měla by spíš upřít své síly jiným, směrem - třeba číst starým lidem v domovech důchodců. A neplašit chlapy typu Pátka.

Pokud se nechci seznámit, nelezu tam, kde je to pravděpodobné. To je hra s ohněm. A někdo se spálí. Asi tolik na mou omluvu. Jaga.

Chci navázat vztah - jdu tančit. Chci zůstat sama a vzpomínat - sedím doma a uvařím si čaj s medem. *smich*

doplněno 17.01.26 06:25:

Nebo si dám pěkný výšlap okolo 20 km. Tam žádné erotické podněty nepotřebuju. Stačí pevné kožené boty, silné ponožky a trekové hole. Dokud jsem pečovala o svého muže, nešlo to. Dneska už to /bohužel/ jde. A já jsem ráda za každou vycházku, ať je jakákoliv. Dokud se můžeme pohybovat! *palec2*

id
Nic nechápete. Když jdeme s babincem každý čtvrtek na tanečky - jdeme lovit chlapy? Když jdeme do wellness, tak nám nejde o relax? Na přednášce nám nejde o téma, knihu? Na sobotních tůrách ... V kině by se taky dalo muchlovat se sousedem atd...
Smutný to život máte. Vlastně šťastný, vystačíte si s pohorkami. Spousta z nás to máme jinak.
17.01.26 08:29

id *palec*

ja
Třeba dotyčná paní při tanci nevylučuje seznámení s muži, pouze jí pan vtíravý "pátek" není sympatický a proto ten odmítavý postoj a čeká na toho pravého.

hodnocení

0x

To nebyla přítelkyně,ale spíš kamarádka... nic si neslibujte.

op
hodnocení

0x

Mozna jste se moc vtiral. Najdete si jinou, je jich dost. Jakmile zena zjisti, ze vam na ni zalezi, ztrati zajem. Takze uspechu dosahnete spise nezajmem a ne tim, ze ji budete nahanet ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]