Nejste přihlášen/a.
nejsou to třeba fake informace? Byl objednanán 4. listopadu a stále nedošel, zatímco poslední balíček, objednaný začátkem ledna, už mám doma. Přijde mi divné kolik dní trvá každá jednotlivá operace/ přesun. Co si o tom myslíte?
Záleží, jakou dopravu prodejce vybere. Řada z nich už má mezisklady v EU a pak to jde rychle. Nejpomaleji jdou baterie z Číny (nebezpečný náklad).
A pokud nedorazí, tak vyvolat spor. Peníze jsou stále u Aliexpress a ti je vrátí.
Jsou tam jen 4 pastové čočky. Leda by to všude rozbalovali, jestli to nejsou diamanty, nebo nějaká součást čínského kulturního dědictví.. ![]()
Dobrý den, myslím si o tom to, že jsem rád prost těchto starostí, protože nakupuji zásadně jen na ověřených/českých e-shopech. Kdo je dobrodružné povahy a má rád starosti, tak utrácí přímo v Číně a neměl by se potom následně ničemu divit. Zdravím!
Na alíkovi kupuji zpravidla věci na kutění, které u nás často ani nejsou k sehnání, nebo za mnohonásobek ceny. Konkrétně v tomto balíčku jsou jen čtyři pitomé velké plastové plankonvexní čočky, které ale u našich "ověřených českých" prodejců budete hledat obtížně. Našel jsem je na ecoglass-optic, ovšem tyto 4 kousky plastu by tam stály cca 1200..1500 Kč, zatímco z alika kopíruji: "Total:CZK119.19" i s cestou kolem světa
.
Jak vidíte, cena u nás je cca desetinásobná, a to u zboží, kde není nějaký problém se zárukou, bezpečnostními normami či podporou, který by takové navýšení obhájil. Nevylučuji, že by šla u nás vypátrat levnější varianta, já se o to ani moc nesnažil, nebyl důvod.
Kupuji pouze to zboží, na které nespěchám a v zásadě mi moc nevadí, že tento balíček jde dva měsíce, jen to už nebývá obvyklé, proto očekávám odpovědi od lidí, kteří s alíkem mají zkušenosti a mohli by vědět, proč k tomuto došlo.
Já mám poslední dobou takovou zkušenost, že čím je balíček (sáček) menší, tím jde déle. Pokud člověk nakoupí v rámci "Choice", tak to dojde vždy do 14 dnů (aspoň zatím mně), nedávno mi to došlo do 7 kalendářních dnů, z Číny, žádný sklad v EU, což jsem opravdu koukal. A teď jsem se podíval, mám tam nějakou mini zásilku, objednáno 23.11.25 a včera teprve prošla u nás celnicí. Takže asi normálka... A nevidím důvod živit české přeprodejce s desetinásobnou cenou za totožný výrobek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.