Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dvě studentky v jednom bytě, smlouvy, nájem placený včas po dobu dvou let. V bytě jsem na začátku musel vyměnit žárovky, speciálně přidělat WC prkénko, kuchyň bez napojené digestoře=téměř nepřístupná díra až ven do dvora-na zimu. Po holkách při odchodu zbylo v omítce7! jamek od hřebíčků, které jsem zasádroval bílou sádrou. Bylo to šedší než omítka. Holky podepsaly souhlas s opravami ve výši 1000 Kč. Nyní nám pronajímatel nechce vrátit kauci ve výši 14 000 Kč. Rád bych se do toho vložil, dle info u odborníků mnoho pochybení ze strany pronajímatele. Nic moc víc toho nevím, papírově je to vše na tu studentku, ke které nemám příbuzentský vztah. Stalo se to v Olomouci. Možná je to tam běžné. Uspokojí mne i článek do Olomouckého deníku. Jasně, musím znát podrobnosti. Asi by to chtělo možnost se podívat do toho bytu dnes a pokecat s nájemníky. Dík
První kontrola bytu a upozornění na závady, se měla vykonat při sepisování smlouvy před dvěma lety.
Dělá se jak vizuální, tak ruční funkčnost zařízení (žárovky, zásuvky, kliky od dveří, oken, armatury, spotřebiče, žaluzie apod.) Prostě se zjišťuje v jakém stavu byt studentky přebírají. Dobré je si vše vyfotit, jak při začátku, tak při ukončení.
A při ukončení nájmu druhá kontrola při předávání bytu zpět, vše písemně a s podpisy obou stran. Potom se dá stav bytu porovnávat a majitel se nemůže točit na nedostatcích.
Vy jste tam dělal nějaké drobné úpravy, do použitelného stavu, tak proč by děvčata měla platit 1000 Kč? A proč tedy podepisovaly?
Co je ve smlouvě → Nemá se byt předávat vymalovaný?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.