Nejste přihlášen/a.
Já bych tohle zkusila přes gynekologa. Nechat si zjistit z krve hladinu hormonů, pokud nebude chtít, můžete si nechat odebrat krev v laboratoři jako samoplátce. Podle výsledků uvidíte, jestli za akné mohou rozházené hormony či nikoliv. Pokud ano, pak buď nasadit antikoncepci nebo jít na srovnání hormonů přirozenou cestou -bylinky, vitamíny.
0x
Takže jen to Curacné?
Kdyby jste totiž brala léky na psychiku, tak ty akné mnohdy zhoršují. Proto ten dotaz.
No a samotné Curácné je jak koukám taky dryák.
Dle příbalové informace, jak dlouho už ho berete?
0x
Dobrý den, jenom poznámka - patrně jde o hormony. Akné se tvoří lidem pouze do určitého/mladého věku a mělo by se léčit jako akné. Pokud trvá vyrážka déle/ve vyšším věku, tak už je to dermatitida. Má se léčit jako dermatitida (jinak, než akné) a Vaše lékařka by to měla vědět - ptejte se jí na to. Zdravím!
doplněno 15.01.26 21:57:
Na jedno toto onemocnění má vliv počasí, ale nyní si nejsem jistý, jak to je. Snad akné se zhoršuje či zlepšuje působením sluníčka (v létě se pleť zlepší a v zimě se pleť zhorší), ale dermatitida je stále stejná (počasí na ní/na pleť nemá vliv).
S Curacné slunce rozhodně ne. Vyňatek z letáku:
Vyhýbejte se nadměrnému slunečnímu svitu: přípravek CURACNÉ může během léčby zvýšit citlivost na slunce. Jestliže se nemůžete vyvarovat pobytu na slunci, použijte opalovací krém s ochranným faktorem minimálně 15 (minimálně SPF15). Nenavštěvujte solária a nepoužívejte UV lampy ani solární boxy.
bear - já jsem žádný lék nezmínil. To je věc tazatelky a lékařky, která ji možná léčí špatně, protože kožní nemoci se špatně diagnostikují (mnohdy se musí zkoušet pokusem a omylem).
Ale zmínila ho tazatelka, tak a´t se neinspiruje tvojí odpovědí se sluncem
.
Ano, měla by to řešit "aktivně" s lékaři a né zde
.
0x
Tohle patří na nějakou opravdu odbornou kliniku, která se přímo zabývá těžkou formou akné.
Boláky jsou hormonální, nebo bateriálního původu. Je možné tedy, že u Vás ten druhý způsob?
Pokud je krev v pořádku, tak udělat nějaký stěr kůže a pořádný lab. rozbor.
Také se píše, že velký vliv má vnitřní prostředí těla, jestli máte všechny orgány v těle v dobrém stavu, též se doporučuje vyčistit organismus (ale to asi sama víte).
------------------------
S kožními lékaři nemám také moc dobré zkušenosti. Svědí mě uši a co se podívají, tak - nic tam nemáte, kupte si blablabla a je hotovo.
doplněno 16.01.26 11:43:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.