Dobrý den ,měla jsem problém v minulosti s pletí ,dělaly se mi hrbolky plne hnisu ,nebyla jsem na tom psychicky vubec dobře . Na celé ,na tváři ,na krku ... Nikdo mi nepomohl ,z krve nic nezjistily vše bylo dobrý . Mastičky jsou na nic . Příčina proč se to dělá mi nikdo ještě neřekl ,nevím co s tím kam jít jinam. Kožní mi dala jediné co pomůže tabletky curacne (driak ,ale pomohl mi na dva roky. Pak sem otěhotněla .pleť krásná . Je to rok od porodu , a mám to opět ,mám na tváři hrbolek tlustý ,plný hnisu . Psychika zas úplně na Nule . Kdo máte zkušenost nebo radu kam jít proč se tohle dělá z čeho budu moc ráda za všechno .
Zdravím, je to o více věcech. Od stravy, hormonů a jejich hladiny, přes psychickou pohodu až po vrozené dispozice. Chce to navštívit vícero doktorů, ideálně i kosmetičku(kliniku).
Dobrý den, jenom poznámka - patrně jde o hormony. Akné se tvoří lidem pouze do určitého/mladého věku a mělo by se léčit jako akné. Pokud trvá vyrážka déle/ve vyšším věku, tak už je to dermatitida. Má se léčit jako dermatitida (jinak, než akné) a Vaše lékařka by to měla vědět - ptejte se jí na to. Zdravím!
doplněno 15.01.26 21:57:
Na jedno toto onemocnění má vliv počasí, ale nyní si nejsem jistý, jak to je. Snad akné se zhoršuje či zlepšuje působením sluníčka (v létě se pleť zlepší a v zimě se pleť zhorší), ale dermatitida je stále stejná (počasí na ní/na pleť nemá vliv).
bear
S Curacné slunce rozhodně ne. Vyňatek z letáku:
Vyhýbejte se nadměrnému slunečnímu svitu: přípravek CURACNÉ může během léčby zvýšit citlivost na slunce. Jestliže se nemůžete vyvarovat pobytu na slunci, použijte opalovací krém s ochranným faktorem minimálně 15 (minimálně SPF15). Nenavštěvujte solária a nepoužívejte UV lampy ani solární boxy.
bear - já jsem žádný lék nezmínil. To je věc tazatelky a lékařky, která ji možná léčí špatně, protože kožní nemoci se špatně diagnostikují (mnohdy se musí zkoušet pokusem a omylem).
bear
Ale zmínila ho tazatelka, tak a´t se neinspiruje tvojí odpovědí se sluncem .
Ano, měla by to řešit "aktivně" s lékaři a né zde .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.