Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přiznání daně z nemovitosti

Od: jarin® odpovědí: 5 změna:

Pěkný den,

potřeboval bych poradit ohledně podání přiznání daně z nemovitosti. Chtěl bych ho udělat elektronicky. Je stále potřeba provést výpočet s koeficienty ručně a zaslat nějaký formulář na finanční správu.

Jedním očkem jsem si četl nějaký návod na internetu a z toho mi přišlo, že se stačí přihlásit portálem občana na finanční správu a pak na katastr a nic se počítat nemusí...ale nechce se mi věřit, že by to bylo tak snadné.

Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Tak se zvedni ze židle a zajdi na finančák osobně. Tam se domluv, možná jim bude stavit se jen k placeni daně přihlásit a oni ti to vypočítají s pošlou vyrozuměni kolik zaplatit.

lll
hodnocení

0x
Je to tak snadné!

hodnocení

0x

Tady se to dá předvyplnit nanečisto: kurzy.cz/...

Ano, vypadá to snadno. Koeficient by vám nejspíš na požádání sdělili i telefonicky.

A tady k tomu máte návod: kurzy.cz/...

Celý den jsem se vztekala a zítra jdu na FÚ. "Zastavila"jsem se ve III. oddílu. Jenže jsem část stavby zbourala, část je v procesu bourání a část zatím zůstane.

Solidní finanční úřady mají koeficienty v elektronickém formuláři předvyplněny.

@aknelka Neberte to zle, trochu si rýpnu a pak Vám dám dobrou radu.
Rýpnutí: ... z Vás budou mít na FÚ radost...
.
Rada (i pro tazatele, pokud se nenechal znechutit některými "rádci"):
Varianta A (s el. identitou a předvyplněním formuláře):
1. Běžte na portál mojedane.cz adisspr.mfcr.cz/...
2. Přihlaste se identitou
3. Zřiďte si jedním kliknutím "daňovou schránku"
4. Nechte si předvyplnit přiznání (pozor - předvyplnění Vám přijde až za několik hodin, klidně i 12)
5. Zkontrolujte, el. odešlete, hotovo.
Varianta B (s identitou a bez předvyplnění):
1., 2., 3. stejné
4. Zvolte "vyplnit s průvodcem"a vyplňte.
5. El.odešlete, hotovo.
Varianta C (bez identity):
1. stejné
2. Zvolte "vyplnit s průvodcem"a vyplňte.
3. Odešlete elektronicky na FÚ a vytiskněte si nabídnuté PDF potvrzení. To podepište a doneste do 5 dnů na FÚ. Hotovo.
.
Platí:
Jen vyplňujete s nápovědou. S nápovědou !
Nic nepočítáte, žádné koeficienty nehledáte, vše systém zná.
A @aknelko, přiznáváte nemovitosti tak, jak byly k 1.1.2026 zapsány v katastru.
Co Vám stojí nebo nestojí FÚ opravdu nemá kapacity řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]