Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bulka v prsu - musí to být rakovina?

Od: pavlos® odpovědí: 16 změna:

Manželka si nahmatala malou bulku v prsu,musí to být nutně rakovina?na mamografu byla asi před pul rokem.Dík za odpovědi

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

4x

pavlos, samozřejmě, že to nemusí být nutně rakovina. Je to pro Vaši ženu jistě nervující (jistě i Vás), ale může to být jen důsledek hormonálního výkyvu nebo tuková bulka nebo cokoliv jiného ne3kodného, možností je celá řada. Hned zítra si zajde k lékaři a ten ji nechá znova vyšetřit. Bude to dobré. Uvidíte. Karina

lidus*
hodnocení

3x

Může to být jen mléčná žláza, pokud byl mamograf před půl rokem a nebyl důvod k biopsii je nepravděpodobné, že jde o rakovinu i tak bulka neznamená pozitivní nález. Strach stranou a hned k lékaři i kdyby to bylo vážné a k operaci tak čas hraje pro manželku a případný zákrok by byl jistě šetrnější.

durancea*
hodnocení

2x

Co píše Karina a Liduš - jen chci podpořit stejný názor . Rakovina to vůbec být nemusí, ale klid stejně člověk nemá, dokud k dr. nezajde. Takže pro klid duše co nejdřív, taky ale myslím, že třeba tuková bulka.

hodnocení

2x

pavlos, mám tuto zkušenost už za sebou. Lékařka mi našla bulku, kterou bych si sama těžko našla. Vybrali mi ji a na pokoji se mnou ležela paní, která měla ňadra jako plné zipů. Měla už 5 bulek, které jí vyoperovali a šev vypadal jako zip. Všechno bylo negativní. A druhá paní, měla 3 operace také negativní a ta 4.byla pozitivní. Moje maminka měla 2 operace negativní a 3.byla pozitivní. *sok* A já? Vybrali ji a že pohoda. Ale když jsem šla vytáhnout stehy, mladičký doktor začal cosi kuckat o tom, že je to dobré ale prevantivně by se mělo celé ňadro sejmout. Zařvala jsem, že se preventivně nic snímat nebude a že si ty švy vytáhnu sama. A vypadla jsem. Za rohem jsem zvracela. Dcera volala večer známému lékaři a ten jí řekl, že mě mají ihned přivést, ikdybych byla v županu. A fakt, mladí se se mnou moc nepárali a odvezli mě. Pan doktor, tentýž, který mě operoval, mě vzal za ruce, nechal si povykládat, co ten mlaďoch povídal a pak řekl: Bulka byla maličká, čistá, ale uvnitř bylo pár buněk, které jsou nesmírně agresivní. Tady nejde o dny, ale o hodiny. Jestliže chcete žít, zůstanete hned tady a zítra s tím uděláme pořádek." Úžasná důvěra a vědomí, že všecko dobře dopadne mě přiměla k tomu, že jsem přišla pozítří a šla hned na sál. Pan doktor strašlivě kvaltoval. Věděl proč. Je opravdu rozhodující, v jakém stádiu se to řeší. *jasne*Nikde není psáno, že vaše žena bude mít bulku pozitivní. Nikde není psáno, že hlava v písku nebude příčinou strašlivé smrti. Nikde není nic psáno. Vaše žena to začne psát sama. Ale na jejím místě bych s řešením neváhala ani chvíli. Za ten rok, ve kterém trvalo léčení a pak 10let následných kontrol, jsem byla svědkem tolika různých případů a příběhů, že kdybych je chtěla vymyslet, tak mi nikdo neuvěří. Od banálních, jejichž aktéři už dnes nejsou mezi námi, až po ty tragické, ale jejich hrdinové v pohodě a s veslou myslí žijí stále.*bum*Není o čem uvažovat, je třeba jít k lékaři! Přeji sílu a hodně štěstí! Vaší ženě i vám. ;)

doplněno 22.11.10 10:37:

Kdybyste si mysleli, že jí trošku pomůžu, když to s ní rozeberu, na skype není problém. Ráda. ;)

1jara*
hodnocení

1x

Dobrý den, nemusí to být rakovina ale ať neotálí a navštíví lékaře. Co se posledních pár let děje je otřesné.

durancea*
hodnocení

1x

Taky myslím, ať zkusí nějak zjistit rychlejší možnost - i kdyby někam dojela. Může říct, že to není prevence, že si nějakou bulku našla. I když bude v pořádku, zkažené Vánoce máte přinejmenším. Ať zkusí dotaz gynekologovi nebo obvodnímu, zda nezná rychlejší variantu.

burinka
hodnocení

0x

No, to je složitá otázka. Mohlo by to být tak 50 na 50 nebo taky 30 na 70 nebo 90 na 10 nebo 38 na 62. Počkejte rok a budete vědět více. Asi poradím úplně hloupě (až se za to stydím), ale kdybyste zašla k lékaři, třeba by vás poslal na mamograf. Tu radu neberte vážně, to byl jen takový úlet *jasne*

jabraka*
hodnocení

0x

Pavlosi,pro tvou manželku:

Rozhodně se ničeho neboj.Dokonce mám takovou zkušenost,že jsem byl poslán na mamograf před 10 lety a byla mi odstraněna část mléčné žlázy.I když nakonec nebyla pozitivní,dost jsem měl strach.Teď se mi to zopakovalo na druhé straně.Je strašně stresující,sedět mezi ženami na mamografu,prohlížejí si mě jako exota.To jenom aby si chlapi nemysleli,že je to potkat nemůže.

JABRAKA

hodnocení

Děkuji Vám všem za odpovědi,manželka se objednala,jde na vyšetření v lednu tak snad to bude dobré.

Nevím, ze kterého města jste. Ale ve větších městech je možnosti více. Jsou i soukromí lékaři a mají-li s vaší pojšťovnou smlouvu, neplatíte nic jako u státní nebo městské. A v nemocnicích snad ani takové dlouhé čekací doby nejsou. Ať vaše paní pospíchá!*hej*

buss
22.11.10 17:38

Ani 30?

karina*

pavlos *palec*.Ovšem ty čekací lhůty jsou tedy hrozné ...a všude *nevi* . karina

lidus*

Nečekejte na leden u nás když si vyšetření mamografu zaplatíte asi 800kč je to hned, raděj dám 800 a mám klid.

hodnocení

0x

Moje teta si také našla bulku v prsu. Na mamografu nic nezjistili. Tu bulku jí vyřízli, dali na histologiia pak jí řekli, že výsledek je pozitivní. Paní docentka už jí chtěla brát celé ňadro, ale teta odmítla, i když tím paní docentku značně pohněvala. Tak jí dali prášky (slabá chemoterapie), ty jí zabraly a podle krve to má lepší. Je jí 76 let. Jizva přestala bolet a cítí se pouze po těch práškách více unavená a nepříjemně se při troše námahy potí. Kdyby podlehla naléhání paní docentky, tak už měla ňadro pryč a to zcela zbytečně. Ovšem nemocnice by vyinkasovala od VZP nejméně 50 000 Kč za operaci. Oni ti doktoři jsou někdy šibalové!

Toto není o penězích pro špitál nebo pro prestiž doktora. Někdy je lékař přesvědčený o své pravdě, protože se má tuto zkušenost. A také, ikdyž se nám zdá, že máme něco stejné jako sousedka, přesto jsme s úspěchem léčeny obě jinak, jsou tam i jiná hlediska, o kterých nevíme.Např.hladina hormonů díky věku, která je rozhodující při léčbě rakoviny prsu. A vyvozovat z toho, že někdo něco, to je naprostý nesmysl a nebojím se říct i hazard.*jasne*Je potřeba najít si lékaře, o kterém budete vědět, že udělá všechno pro to, abyste žila. A věřit mu!

aloisb nechci být protivná a v opozici za každou cenu, ale vy o tetě víte jen to, co vám ona sama vyprávěla. Případně sestra utrousila mezi dveřmi. Takže nevíte vůbec nic. A že se cítí dobře a že v krvi se to zlepšilo? Mi taky nic nebylo. A cítila jsem se báječně. Nikdy nic, nikdo nemá míti za definitívní. . .

jurek
hodnocení

0x

Nemusí to být hned zhoubná záležitost,manželka taky měla obavu,že něco není v pořádku,tak hned šla ke své lékařce a ta jí poslala na mamograf a tam zjistili nespecifickou tukovou sraženinu,tak ještě šla na sonografii a tam se to potvrdilo,že je to z tučnělá tkánˇ,která sama časem zmizela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]