Nejste přihlášen/a.
0x
doplněno 12.01.26 23:09: Mimochodem, roky se vůbec nevědělo, od čeho bolesti mám, po roce nonstop bolesti hlavy a životě na prášcích, které jen oblbovaly, našly tu skřípnutou míchu. Nakonec pomohlo, až když se manželka naučila masáže. Nejvíce mi pomohlo uvolnění šíje a následně mačkání palci po stranách páteře ukončené silným tlakem palci pod lebku. Bylo to až zázračné, úplně jsem mohl vyhodit prášky, stačila masáž na počátku, když jsem cítil, že mi krk zase tuhne a v páteři lupe a přijdou bolesti. Horší bylo, když mě to chytlo ráno v práci, když manželka zrovna nebyla po ruce. Po pár letech masáží se to velmi dobře stabilizovalo a o tomto problému už skoro nevím, jen si musím krk chránit před průvanem.
Víte co dělám já, když cítím ne bolest, ale někde nějaké nepohodlí v zádech? Lehnu si na zem a cvičím, abych uvolnila a srovnala to, kde dochází k dráždění. Protože kdybych problém dlouhodobě ignorovala, skončím dozajista u lékaře s velmi nepříjemnou bolestí. A přesně tohle jste měl zdělat vy. Ne jen hrozně trpět, ale něco dělat. Samo se to nevyřeší, ovšem zhoršovat se to samo bude, to zas ano.
@pb má pravdu, a to, že cvičení je skutečně první pomocí v případě jakékoliv blokace a bolesti pohybového aparátu .
Já mám záda zkorucená jak houslový klíč, navíc mám sedavou práci a to mi způsobuje takové bolesti, že je nepřeji nikomu.
Ovšem když jsou tyto bolesti neúnosé, okamžitě se je snažím tlumit a ztuhlé svaly i nesprávně uložené kosti procvičit. Na youtube je spousta různých rychlých SOS cviků pro úlevu a to na každou partii .
Prášky proti bolesti? Za mě nesmysl, protože bolest se sice otupí, ale postižená část se mechanicky nijak nerozpohybuje a tedy neuvolní ani nenavrátí na své správné místo .
Prášky lze vnímat jako akutní SOS pomoc, ale v dlouhodobém horizontu nepomáhají a naopak ještě více odkládají skutečnou pomoc, kterou je právě cvičení a správné narovnání se.
0x
Stres se projevuje nejprve na krční páteři. Ve stresu zatnete svaly na šíji a na ramenou. Je potřeba najít nějaké nápravné cviky, vzít si prášek a zacvičit. Proč prášek. Protože svalstvo je z bolesti v křeči a drží páteř a její části ve špatné poloze.
Bez prášku, hned teď vyzkoušejte: Sed zpíma obě chodidla na zemi, ruce na stehnech. Hlídat ramena, nezvedat je! Pomalu, s nádechem narovnat hlavu, zatlačit bradu dozadu, říkám tomu "šuplík", zaťaté svaly. Podržet a pak s pomalým výdechem svaly uvolnit a hlava pomalu do předklonu. Ramena dolů! Tak, pomalu v rytmu pomalého dechun svaly uvolnit. A znovu cca 10x. Strejda Gůgl zná mnoho uvolňovacích cviků i s instruktáží ve videu. A krk držet v teple. Šálu, límec!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.